You are here

L - Methionine

Proizdođač: 
Šifra:
1700
Ukratko:
Dodatak ishrani sa aminokiselinom L-metioninom, snažnim antioksidansom koji pruža značajnu podršku detox mehanizmima u organizmu... Saznaj više
1.490,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

L - Methionine

 

  • Snažan antioksidans

  • Podržava zdravlje jetre

  • 2 kasule dnevno

 

L-metionin je esencijalna aminokiselina koja sadrži sumpor i koja je veoma rasprostranjena u prirodi i hrani (meso, jaja, riba i mlečni proizvodi). Prema podacima FAQ i FDA preporučeni dnevni unos L-metionina je 13 mg/kg telesne mase ili oko 1 g dnevno, dok je stvarni unos zapravo veći, zbog proteina koji se nalaze u hrani. L-metionin je prekursor sinteze proteina i učesnik je velikog broja biohemijskih reakcija, kao na primer produkcija S-adenozilmetionina (SAMe).

L-cistein, glutation, taurin, i SAMe, kao metil donor, učestvuju u sintezi kreatina, epinefrina, melatonina i poliamina spermina i spermidina i dr. Metionin je neophodan za mišićne kontrakcije, sintezu hemoglobina, razgradnju holesterola i masti. Uklanja otpadne produkte metabolizma iz jetre i može da smanji rizik od nastanka masne jetre i arterija. Pored potencijalno zaštitnog dejstva prema hepatotoksinima, kao što je acetaminofen, metionin može da poseduje i antioksidativnu aktivnost. Učestvuje i u izgradnji holina, zbog čega sportisti pribegavaju njegovoj suplementaciji, kako bi sačuvali metionin za druge funkcije.

Od svih aminokiselina, metionin, kao i njegov oblik SAMe, najvažniji je za zdravlje jetre, jer gradi cistein koji sprečava odumiranje njenih ćelija. Metionin je lipotropik, pa pomaže jetri da preradi masti, što je preduslov za njeno zdravlje, detoksikaciju i normalnu funkciju. Uz pomoć holina i inozitola metionin sprečava nagomilavanje masti u jetri.

Metionin je važan za sportiste, naročito bodibildere i atletičare, jer je neophodan za sintezu kreatina, koji učestvuje u stvaranju energije i mišićne mase. Pored toga, metionin podiže nivo glutationa, antioksidanta koji se troši tokom intenzivnih fizičkih aktivnosti. U organizmu metionin sa ATP-om se pretvara u S-adenozilmetionin (SAMe) i u tom obliku da učestvuje u mnogim biohemijskim procesima neophodnim za zdravlje organizma.

Metionin je esencijalan i za stvaranje kolagena koji se nalazi u koži, noktima i vezivnom tkivu. Može da smanji i proizvodnju histamina, čiji povećani nivoi izazivaju stanja kao što je artritis, hronične alergije i dr. Istraživanja metionina pokazuju da može da bude veoma koristan saveznik terapiji urinarnih infekcija, jer, kao i brusnica, sprečava bakterije da ostanu zalepljene za zidove urinarnog trakta. U kombinaciji sa B kompleksom, metionin može da ima umirujući efekat na organizam.

 

Neka od povoljnih dejstava metionina na organizam su:

- antioksidativno dejstvo

- detoksikacija jetre i čitavog organizma

- razgradnja masti i masnih depoa

- podrška zdravlju zglobova i ligamenata

- podrška terapiji upale urinarnog trakta

- povećava nivo kreatina

 

Namena proizvoda: dodatak ishrani na bazi L-metionina.

 

Aktivna komponenta:

1 kaps.

2 kaps.

%PDU*

L-metionin (slobodna forma)

500 mg

1000 mg

**

*PDU – preporučeni dnevni unos

** - PDU nije ustanovljen

 

Sastojci: L-metionin (u slobodnoj formi); kapsula: želatin; sredstvo protiv zgrudvavanja: magnezijum-stearat.

Doziranje i način upotrebe: Odrasli 2 kapsule dnevno.

Upozorenje: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Proizvod nije namenjen osobama preosetljivim na neki od sastojaka. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama. Primena je kontraindikovana kod osoba sa genetskim poremećajem homocistinurijom. Ne preporučuje se osobama koje imaju povišen nivo homocisteina i osobama sa malignim oboljenjima, dok bi osobe sa srčanim oboljenjima trebale biti obazrive prilikom suplementacije L-metioninom. Posebnu pažnju bi trebalo da obrate osobe sa šizofrenijom, kao i osobe sa insuficijencijom jetre i bubrega. Ako dođe do neželjenih reakcija odmah prekinuti upotrebu proizvoda i konsultovati lekara.

Napomene: Dodaci ishrani ne mogu se koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav nači života. Pre upotrebe konsultovati lekara/farmaceuta.

Alergeni: Proizvod može sadržati tragove MLEKA, JAJA, SOJE, LJUSKARA, RIBE, JEZGRASTOG VOĆA I KIKIRIKIJA.

Način čuvanja: Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25°C. Držati van domašaja dece! Ne koristiti ako je originalno pakovanje oštećeno.

Zemlja porekla: EU

Uvoznik i distributer: Lama doo, Beograd

 

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške