Pansport Forum
User Info
Dobrodošli,
Gost
. Molimo,
prijavite se
ili
se registrujte
.
Jeste li propustili
aktivacijsku email poruku?
Maj 25, 2013, 02:58:24 pm
1 Sat
1 Dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i trajanjem prijave
Traži:
Napredno pretraživanje
News Box
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!
WWW.PANSPORT.EU
Key Stats
207072
Tema
13323
Članova
Najnoviji Član:
oraovac
Pansport Forum
|
Trening
|
Teretana
|
Bodibilding
|
Kutak Marka Dimitrijevića
|
Vi pitate-ja odgovaram
« natrag
napred »
Str:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...
68
Autor
Tema: Vi pitate-ja odgovaram (Poseta: 36183 )
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
www.dimitrijevicmarko.com
Odg: Vi pitate-ja odgovaram
«
Odgovor #635 :
Mart 20, 2012, 11:10:38 pm »
Citat: Marko! - Mart 19, 2012, 09:42:17 pm
Cuo sam od nekih da treba da pijem 5g ujutru na prazan stomak pre treninga i posle treninga..ali nzm koliko je to dobro pa sam te zato pitao, trenutna ishrana mi je "jedem sve sto stignem" (tj nemam adekvatnu ishranu)
Trening mi traje od 60-70min (zavisi od dana)
1. dan GRUDI (trbusnjaci)
2. dan LEDJA (podlaktica)
3. dan pauza (trcanje)
4. dan RUKE (trbusnjaci)
5. dan RAMENA (trapezijus) i NOGE (ali planiram da ubacim noge kao zaseban dan uskoro, trbusnjaci)
Ukoliko jedes sta sve stignes tako ces i izgledati.proteinska ishrana sa dva obroka pre podne slozeni uh i zdrave masti.
Evidentirano
andrej91
Član početnik
«
Odgovor #634 :
Mart 20, 2012, 10:06:08 pm »
Marko zanima me koliko Bodybilder radi kardio treninga nedeljno i u kolikom trajanju? I zanima me da li trcanje 10 km 3 puta nedeljno moze dovesti do razgradnje odnosno katabolizma misica? (bez suplemenata samo normalna ishrana 3-4 puta dnevno)
Evidentirano
petar95
Član
«
Odgovor #633 :
Mart 20, 2012, 09:07:13 pm »
cega moze da bude indikator zelenkasta mokraca ? poceo sam da unosim 3g/kg proteina pa mozda zbog toga ili ?
Evidentirano
train hard or go home !
Veljko89
Član početnik
«
Odgovor #632 :
Mart 19, 2012, 09:52:23 pm »
Izvinjavam se marko sto se ovako upacujem pitanjce jedno na brzaka
triceps 4 vezbe po koliko serija? biceps 3 vezbe po koliko serija?isto tako zanima me za ledja grudi ramena noge,..koristim kreatin protein odlicno se hranim i vitaminsko mineralni komplex veliki pozz :)nadam se brzom odgovoru hvala
«
Zadnja izmjena: Mart 19, 2012, 09:54:41 pm Veljko89
»
Evidentirano
Marko!
Član početnik
Imam volje za bolje!
«
Odgovor #631 :
Mart 19, 2012, 09:42:17 pm »
Cuo sam od nekih da treba da pijem 5g ujutru na prazan stomak pre treninga i posle treninga..ali nzm koliko je to dobro pa sam te zato pitao, trenutna ishrana mi je "jedem sve sto stignem" (tj nemam adekvatnu ishranu)
Trening mi traje od 60-70min (zavisi od dana)
1. dan GRUDI (trbusnjaci)
2. dan LEDJA (podlaktica)
3. dan pauza (trcanje)
4. dan RUKE (trbusnjaci)
5. dan RAMENA (trapezijus) i NOGE (ali planiram da ubacim noge kao zaseban dan uskoro, trbusnjaci)
Evidentirano
Pain makes me grow. Growing is what I want. Therefore, for me pain is pleasure!!
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
«
Odgovor #630 :
Mart 19, 2012, 09:36:21 pm »
5g pre i 5 g posle treninga,sto se ishrane tice moras mi dati neke informacije o treningu,trenutnoj ishrani.....?
Evidentirano
Marko!
Član početnik
Imam volje za bolje!
«
Odgovor #629 :
Mart 19, 2012, 08:11:56 pm »
Pozdrav Marko, zanima me jedno, jel mozes da mi napises kako da pijem ovaj kreatin i kako da se hranim dok ga pijem...Hvala!
Evidentirano
Pain makes me grow. Growing is what I want. Therefore, for me pain is pleasure!!
fitnes čika is back
Član početnik
Šitnes Gipka
«
Odgovor #628 :
Mart 17, 2012, 01:49:38 pm »
OK. Hvala!
Evidentirano
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
«
Odgovor #627 :
Mart 16, 2012, 07:09:06 pm »
Citat: *SHONE* - Mart 16, 2012, 11:02:53 am
Zbog gužve u teretani planiram da idem malo kasnije i da ubacim kardio. Trening sa tegovima traje od 60 do 75 minuta i ubacio bih postepeno bicikla, krenuo bih sa 15min nakon treninga pa za par nedelja 60 minuta. Taj trening bi se završio oko 21č. Pre treninga uzimam bcaa i kre-alkalyn, tokom treninga bcaa, nakon treninga whey, bcaa, kre-alkalyn, dekstrozu, C vitamin 500mg i tve tablete Bevipleksa. Kuću bih bio oko 21:30č. Da li od UH da jedem krompir, pirinač ili raženi hleb, bez čvrstih proteina (meso, belanca), a da pre spavanja popijem kazein?
Posle treninga manji unos hidrata a obavezno meso ili belanca a pre spavanja kazein.
Evidentirano
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
«
Odgovor #626 :
Mart 16, 2012, 07:03:00 pm »
Citat: fitnes čika is back - Mart 15, 2012, 11:47:29 pm
OK. Što se rotacija tiče krenuću fazon na dane treninga malo jači unos u dane pauze malo slabiji pa ću pratiti, vodim neku vrstu dnevnika pa imam uvid u sve.
Jel ok da idem 5g kreatin i 10g bcaa pre kardia ujutru i 10g bcaa posle, pa odma posle jak doručak a pre tegova 10g bcaa i u pwm 10g bcaa, whey, dex, kreatin? Dosta mi je bitno da ovu suplementaciju koju sam skupio iskoristim na najbolji način (to nam je svima cilj) jer nije jeftina.
I koliko sam shvatio bolje je odraditi kardio u fazonu brzo hodanje umesto trčanja kada je reč o kardiu na prazan stomak?
Nije poenta da u danu pauze smanjis hidrate,naprotiv,cak se preporucuje obratno.Sto se suplementacije tice ok je,a kardio radis 120 do 140 otkucaja u minutu.
Evidentirano
*SHONE*
Član početnik
«
Odgovor #625 :
Mart 16, 2012, 11:02:53 am »
Zbog gužve u teretani planiram da idem malo kasnije i da ubacim kardio. Trening sa tegovima traje od 60 do 75 minuta i ubacio bih postepeno bicikla, krenuo bih sa 15min nakon treninga pa za par nedelja 60 minuta. Taj trening bi se završio oko 21č. Pre treninga uzimam bcaa i kre-alkalyn, tokom treninga bcaa, nakon treninga whey, bcaa, kre-alkalyn, dekstrozu, C vitamin 500mg i tve tablete Bevipleksa. Kuću bih bio oko 21:30č. Da li od UH da jedem krompir, pirinač ili raženi hleb, bez čvrstih proteina (meso, belanca), a da pre spavanja popijem kazein?
Evidentirano
fitnes čika is back
Član početnik
Šitnes Gipka
«
Odgovor #624 :
Mart 15, 2012, 11:47:29 pm »
OK. Što se rotacija tiče krenuću fazon na dane treninga malo jači unos u dane pauze malo slabiji pa ću pratiti, vodim neku vrstu dnevnika pa imam uvid u sve.
Jel ok da idem 5g kreatin i 10g bcaa pre kardia ujutru i 10g bcaa posle, pa odma posle jak doručak a pre tegova 10g bcaa i u pwm 10g bcaa, whey, dex, kreatin? Dosta mi je bitno da ovu suplementaciju koju sam skupio iskoristim na najbolji način (to nam je svima cilj) jer nije jeftina.
I koliko sam shvatio bolje je odraditi kardio u fazonu brzo hodanje umesto trčanja kada je reč o kardiu na prazan stomak?
Evidentirano
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
«
Odgovor #623 :
Mart 15, 2012, 11:26:57 pm »
U sustini ti BF mozes da svedes na jednocifren broj i bez kardija ukoliko jako treniras i umes pravilno da se hranis.Ukoliko ga radis onda bolje ujutru,Sto se hidrata tice ja skoro nikada ne spustam ispod 100 g cak i na strogim dijetama,osim par dana pre takmicenje.A rotacije idu individualno i ne mogu ti reci cifru jer ja hidrate nikada ne brojim vec zavisno od treninga i unosa proteina prilagodjavam i nihov unos i slusam kako mi organizam reaguje i pratim formu.
Evidentirano
fitnes čika is back
Član početnik
Šitnes Gipka
«
Odgovor #622 :
Mart 15, 2012, 07:07:16 pm »
Pozdrav. Zamolio bih te za savet.
Trenutno radim na definiciji pa me zanima tvoje mišljenje u vezi par stvari. Da li misliš da je bolje da radim kardio ujutru na prazan stomak
ili posle tegova (klasičan-lagan tempo do 1h ili hitt). Jutarnja varijanta mi nije problem kao ni ova posle tegova jednostavno bih voleo da znam koja je od ove 2(3) efikasnija?
Ishranu sam postepeno sredjivao i sada se zasniva na piletini, jajima, mladom siru, riba, pirinadz, krompir, ovsene i svežim salatama. Od voća samo jabuke ponekad na prazan stomak u prvom delu dana. 2-3 puta nedeljno čaša mleka...
Od supsa sam skrpio za bcaa, whey, monohidrat i naravno multi. Znam da monohidrat povlači malo vode i da to nije poželjno na defki ali mi treba nešto za snagu a samo sam za njega imao dovoljno keša. E sad pošto treniram 4 puta nedeljno uzimam po 10g bcaa pre u toku i posle, whey 1 merica pwm, dex 30g pwm, 5g monohidrat ujutru i 5g pwm. Kako da uzimam ove supse ako odradim jutarnji kardio (nekako bi možda mogao da navučem 40g bcaa u dane treninga) ?
I da li možeš da mi kažeš neka osnovna načela rotacije uh koju ti primenjuješ. Jer sam naišao na mnogo varijanti rotacije, a da napomenem da mi se 0uh u danu baš i ne dopada, pa ako može neki predlog bez tih 0 uh dana? Ukoliko kažeš da mora i toga ću se pridržavati
Hvala!
Evidentirano
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
«
Odgovor #621 :
Mart 14, 2012, 08:57:16 pm »
Predpostavljam da je ovo trenutna ishrana a da je ranije bilo drugacije?
Prva greska je sto nemas u dorucku protein,ako izoztavim ovu casu mleka.Ono gde svi grese je sto smatraju da iz jogurta i mleka goje masti,a zapravo problem je mlecni secer laktoza...tako da za dorucak mozes casu jogurta,mleko izbaci kao i ovaj limun ujutru na prazan zeludac moze samo da steti,
Dakle dorucak par belanaca jedno zumance ,moze ovsene i li crni hleb..budi obazriva i sa vocem to je slicno kao i slatko takodje izaziva skokove insulina,ubaci malopirinca i krompira i tako neces imate drasticne oscilacije i potrebu za slatkim i svaki 7 dan kada odmaras slobodno pojedi i nesto slatko ali to postepeno koriguj.
Evidentirano
Str:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...
68
« natrag
napred »
Skoči na:
Odaberite odredište:
-----------------------------
PANSPORT NAGRADNA IGRA 24-31.5.2013.
=> PANSPORT NAGRADNA IGRA 24-31.5.2013.
ŠTA SU NEDOSTACI PANSPORT FORUMA?
=> ŠTA SU NEDOSTACI PANSPORT FORUMA?
Vesti iz Pansporta
=> Akcije
=> Najave Pansporta
=> Ostale vesti
Suplementacija
=> Za početnike
===> Osnove ishrane i suplementacije
=> Katalog
===> Proteini
===> Kreatin
===> Amino kiseline
===> Gejneri
===> Sagorevači masti
===> Prohormonski preparati - tribulus, zma, ...
===> NO reaktori
===> Zaštita zglobova
===> Vitamini i minerali
===> Preparati za bolje performanse
===> Preparati za oporavak i regeneraciju
===> Ostale grupe preparata
=> Kombinacija suplemenata u odnosu na cilj
===> Kombinacije za masu
===> Kombinacije za čistu mišićnu masu
===> Kombinacije za definiciju
===> Kombinacije za mršavljenje
===> Kombinacije za fit izgled