Pansport Forum                                                            
User Info
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrujte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?
April 19, 2014, 11:40:41 am

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i trajanjem prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
News Box
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU

Key Stats
237698 Postova 8556 Tema 16005 Članova
Najnoviji Član: ivonak
Forum Pomoć Prijava Registracija
Pansport Forum  |  Saveti lekara  |  Ostala pitanja iz oblasti medicine (Moderatori: Ognjen Pedja Tutorov, Dr Gorana Grkovic)  |  Analiza krvi... « natrag napred »
 Str: 1 2 [3] 4 Dolje Ispis
Autor Tema: Analiza krvi...  (Poseta: 15945 )
Obradovic
Član početnik
*
Offline Offline

Postova: 94



« Odgovor #16 : Mart 08, 2009, 10:34:53 pm »

Dobijemo 3 dana slobodno...Grin
Evidentirano
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Offline Offline

Postova: 6128



« Odgovor #15 : Mart 08, 2009, 10:33:18 pm »

a i ako si yaposlen dobiješ dlobodan dan - ne znam kako je u školama... Wink

šalu na stranu  - ako imaš retku krvnu grpu onda je posebno važno da redovno daješ krv!
Evidentirano
Obradovic
Član početnik
*
Offline Offline

Postova: 94



« Odgovor #14 : Mart 07, 2009, 09:23:17 pm »

Redovno se kontrolisem,cak sam i zavoleo da mi vade krv Smiley,a planiram i da dam malo.Sigurno ce pomoci nekome...
Evidentirano
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Offline Offline

Postova: 6128



« Odgovor #13 : Mart 07, 2009, 09:19:21 pm »

molim Smiley

svako treba da se kontroliše kao ti jednom u tri meseca...
Evidentirano
Obradovic
Član početnik
*
Offline Offline

Postova: 94



« Odgovor #12 : Mart 07, 2009, 01:17:26 am »

Ok,hvala...
Evidentirano
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Offline Offline

Postova: 6128



« Odgovor #11 : Mart 06, 2009, 06:32:59 pm »

taman si - ne brini ništa!
Evidentirano
Obradovic
Član početnik
*
Offline Offline

Postova: 94



« Odgovor #10 : Mart 06, 2009, 12:13:27 pm »

Da vas pitam ja sam isto skoro radio krvnu sliku posle one debate sa kreatinom i takmicenjima. Svi su rezultati ,ali blizu granice su mi NATRIJUM 142(135-148) i HLORIDI 105 (94-108) od cega to moze da bude?
Sto se tice ostalih rezultata evo:

Glikoza 4,5 (4,1-5,9)
Urea 5,4 (2,1-7,1)
Bilirubin 12 (5-20)
S GOT 30 (40)
S GPT 29 (40)
Ukupni proteini 71,7 (65-76)
Kalijum 4,4 (3,8-5,2)
Kalcijum 2,09 (2,15-2,57)
Serumsko g.v 20,9 (8,95-30)


WBC 5.7 (4.1-10,9)
LYM 2,4 (0,8-5)
MID 0.2 (0,1-1,1)
GRN 3,1 (1,7-7,8)
LYM% 42% (20-45)
MID% 4% (1-10)
GRN 54% (40-75)


RBC 4,89 (4-6)
HGB 153 (110-175)
HCT 0.413 (0,350-0,530)
MCV 84,5 (80-97)
MCH 31,3 (26-33)
MCHC 370 (310-370)
RDW 12.1% (11-14,5)

PLT 335 (140-440)
PCT 2.2 (1,5-3,2)
MPV 6,5 (6-10)
PDW 0,123 (0,100-0,160)

Eto,pa vidite da li sam ''TAMAN"...Smiley
Evidentirano
printerz
Član početnik
*
Offline Offline

Postova: 99


« Odgovor #9 : Mart 06, 2009, 09:05:06 am »

sta je slobodni testosteron?

analiza je radjena ujutro, posto se tako preporucuje, pre dorucka...

za ZMA se odlucih jer se preporucuje kao prilicno bezopasan (cak i tinejdzerima)... krenuo sam i evo posle nekih 5-6 dana ne vidim nikakve posebne promene... kontam da zavrsim s ovom dozom (40 dana) pa da ponovo uradim analizu..?
Evidentirano

15,5% BF, BMI 24
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Offline Offline

Postova: 6128



« Odgovor #8 : Mart 05, 2009, 02:21:21 pm »

mislim da nema potrebe da uzimas ZMA... ali kako zelis....
Evidentirano
jojevta
Gost
« Odgovor #7 : Mart 05, 2009, 02:12:35 pm »

bitno je vreme kada si radio analizu hormona ?
kao sto  Danijela rece ,konc hormona u orghanizum varira u toku dana,jer se vrsi pulsno izlucivanje
takodje ,trebao si i uraditi i slobodni testosteron,ako si vec radio
Evidentirano
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
*******
Offline Offline

Postova: 8110


www.dimitrijevicmarko.com


WWW
« Odgovor #6 : Mart 04, 2009, 09:45:01 pm »

Uzmi sa ZMA i neki tribulus.
Evidentirano

daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Offline Offline

Postova: 6128



« Odgovor #5 : Mart 04, 2009, 03:00:30 pm »

ne birni za nivo testosterona... ona varira tokom dana i važni je da nije ispod normale...
što se masti tiče - sledeći put kad budeš vadio nalaze dan pre toga nemoj jesti ništa masno i jako slatko - to nije varanje, to je objektivno stanje
Evidentirano
printerz
Član početnik
*
Offline Offline

Postova: 99


« Odgovor #4 : Mart 04, 2009, 08:34:45 am »

krenuo sam sa ZMA jer kontam da ovaj testost. moze da bude i veci :/ za mojih 27 god., uzimam take one, ali nisam bas redovno u poslednjih 2 nedelje, povredio sam rame, i tokom pauze od treniranja redovno uzimao Glutamin i BCAA pred spavanje, i trudio se da jedem kao da nisam 24h u kuci, sa manje vise uspehom (da bilo je puno brasna i secera Sad )...

kontam da ce sve doci na svoje mesto sad kad nastavim sa kardiom (za pocetak, jer tegove necu moci jos mesec dana sigurno)...

HVALA PUNO NA SVIM ODGOVORIMA Dr SVARC!!
Evidentirano

15,5% BF, BMI 24
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Offline Offline

Postova: 6128



« Odgovor #3 : Mart 03, 2009, 04:25:39 pm »

nešto sitnija crvena krvna zrnca ali dobro napunjen hemoglobinom... možda suplementacija sa folnom kiselinom (Folan 1x1 ili nešto od multivitamina)
povišeni trigliceridi i holestrol - nije strašno ali treba ti svakako više povrće i manje prostih UH

ostalo je ok!
Evidentirano
printerz
Član početnik
*
Offline Offline

Postova: 99


« Odgovor #2 : Mart 03, 2009, 01:24:24 pm »

evo i rezultata, pa ako nekog ne mrzi da mi malo protumaci/prokomentarise:

SE:  4 (do 15 ncm/h)
WBC 5,4 (5.0-10.0)
LYM 2.01 (1,3-4.0)
MID 0,37 (0,15-0,70)
GRA 3,01 (2,5-7,5)
LY% 37,3 (25,0-40,0)
MI% 6,9  (3,0-7,0)
GR% 55,8% (50,0-75,0)
-----
RBC 5,2 (4,5-5,5)
HGB 141 (140-174)
HCT 40,79 (45-52)
MCV  78  (84-96)
MCH  27,1 (27-32)
MCHC  346 (300-350)
RDWc  16,4%
---
PLT 227 (150-400)
PCT 0,12 %
MPV 5,5 (8,0-15,0)
PDWc 37,4 %


///


S glukoza 4,6 (4,2-6,4)
S trigliceridi 2,2 (0,8-1,7)
S holesterol 5,5 (4,0-5,2)
S HDL holesterol 1,32 (M-0,9-1,42)
S LDL holesterol 3,18 (do 3,5)
S VLDL holesterol 1,00 (do 3,0)
Ukupni HOL/HDL holesterol 4,16 (M do 4,3)

///

S Urea 4,4 (2,8-8,3)
S kreatinin 80 (44-105)
S bilirubin uku 18,1 (do 17)
S bilirubin dir 4,5 (do 4,5)
S AST (GOT) 35 (do 34)
S ALT (GPT)  20 (do 36)
S GGT 22 (do 55)


///


UKUPNI TESTOSTERON 15,0  (M - 20-49 godina: 9,4-60,1)
Evidentirano

15,5% BF, BMI 24
 Str: 1 2 [3] 4 Gore Ispis 
« natrag napred »
Skoči na:  

Pansport Forum | Powered by SMF 1.1.18. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved.
Theme by Nesianstyles | Buttons by Andrea
Stranica je generirana za 0.141 sekundi uz 18 upita.