You are here

L-Carnitine 3000

Proizdođač: 
Šifra:
1340
Ukratko:
Tečna forma L-karnitina u praktičnom pakovanju od 25 ml efikasno sagoreva masne naslage, daje energiju, ubrzava oporavak nakon treninga, normalizuje kardiovaskularnu aktivnost, reguliše nivo triglicerida i lošeg holesterola u krvi...   Saznaj više
150,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

L-Carnitine 3000

 

 • Super koncentrovana formula (gotovo 3000 mg karnitina po ampuli)

 • Osvežavajući ukusi: borovnica-malina, jagoda-kivi i trešnja

 • Ubrzava metabolizam masti

 • Poboljšava kardiovaskularnu funkciju

 • Brzo i lako do izvajanog atletskog tela

 

L-Carnitine 3000 ampule je moćni koncentrat aminokiseline L-karnitina u tečnom obliku i jedinstvena formula za ubrzavanje metabolizma koja pretvara vaše telo u mašinu za sagorevanje masti.

L-karnitin ne sagoreva samo masne naslage, već njegovim dejstvom organizam dobija bogat izvor energije kada mu je to najpotrebnije. Tako se stvara pozitivan kružni proces - sa ubrzanim metabolizmom sagorevanje masti će biti još efektivnije, a sagorevanjem masnoća oslobađa se energija koja će doprineti povećanju performansi tokom treninga.

L-karnitin je aminokiselina koja se prirodno javlja u organizmu i ima vitalnu ulogu u metabolizmu masti. Obezbeđuje dobro zdravlje i visok intenzitet energije, pomaže oslobađanju nagomilanih masti, a ove masti svojim sagorevanjem obezbeđuju energiju. L-karnitin je takođe poznat po svojoj osobini da pomaže u trenucima kada je potrebna maksimalna snaga, a pomaže i pri otklanjanju upale mišića.

L-karnitin se klasifikuje u aminokiseline, iako je zapravo mnogo bliži B vitaminima po funkciji. Njegova primarna uloga je da olakša transport masnih kiselina dugih lanaca u mitohondrije, ćelijske organele u kojima se odvija proizvodnja energije. Karnitin pomaže organizmu da od unesene hrane stvori energiju, a istovremeno sprečava nagomilavanje masnoća oko vitalnih organa ubacujući masnoće u ćelije, gde sagorevaju oslobađajući energiju.

Karnitina ima najviše u mesu i namirnicama životinjskog porekla, tako da je veoma važno da ga vegetarijanci dodatno unose. Dnevno sa hranom čovek unese prosečno oko 50 mg karnitina. Organizam može i sam da ga proizvede sintezom iz aminokiselina metionina i lizina, vitamina B6, vitamina C, gvožđa i niacina. Ali mnoga istraživanja ukazuju da je organizmu potrebno najmanje 500 mg karnitina dnevno, a aktivnim sportistima i znatno više, do 3000 mg.

Karnitin je osnova za zdravu produkciju hormona, uključujući i anabolne hormone poput testosterona, zbog čega ga sportisti rado koriste za povećanje mišićne mase. Pomaže u kontroli štetnog uticaja kortizola na moždane i mišićne ćelije. Kortizol je hormon koji stimuliše kataboličke procese i negativno utiče na rast mišićne mase. Suplementacija karnitinom neophodna je kod sportova koji zahtevaju izdržljivost, kao što su na primer maraton i biciklizam, pošto kod intenzivnih treninga nivo karnitina značajno opada. Uz karnitin kiseonik se maksimalno iskorištava, što rezultira mogućnošću dužeg treniranja sa minimalnim zamorom.

L-karnitin utiče i na jačanje imuniteta, obnavljanje sluzokože gastrointestinalnog trakta, normalizuje kardiovaskularne aktivnosti, umiruje nervni sistem i podiže raspoloženje.

Karnitin može da bude od velike koristi i dijabetičarima, jer utiče na pojavu koja se zove dijabetska ketoza - prisustvo abnormalne količine ketona u krvi. Ona nastaje u nedostatku insulina, kada se masti pojačano metabolišu. Ketoni ili ketonska tela su toksične kisele supstance, produkt procesa iskorištavanja masnog tkiva za proizvodnju energije, koje se nagomilavaju u krvi i koji su uzrok mirisa na aceton kod nekih dijabetičara.

Svojstava L-karnitina:
 

 • ubrzava metabolizam i povećava iskoristljivost masti za stvaranje energije

 • povećava energiju, termogenezu, snagu i izdržljivost

 • smanjuje stvaranje laktata, soli mlečne kiseline (smanjuje zamor i upalu mišića)

 • učestvuje u izgradnji čiste mišićne mase i daje definiciju

 • redukuje telesnu masu

 • učestvuje u produkciji testosterona

 • antikatabolički efekat

 • ubrzava oporavak nakon intenzivnih treninga

 • smiruje nervni sistem i garantuje dobro raspoloženje

 • normalizuje kardiovaskularnu aktivnost

 • preventiva je srčanim oboljenjima (angina pectoris, infarkt)

 • smanjuje nivo triglicerida i štetnog holesterola (LDL), a podiže nivo dobrog (HDL) holesterola

 • redukuje ketone u krvi, što je značajno za dijabetičare

 • obnavlja sluznicu gastrointestinalnog trakta

 

Maksimalan efekat sagorevanja masti uz L-Carnitine 3000 ampule se postiže uz redovnu fizičku aktivnost, treninge ili fitnes vežbe. Proizvod je savršeno pogodan za sve vrste profesionalnih sportova. Pakovanje je prikladno za nošenje i konzumaciju u toku dana i/ili pre treniga.
 

 

Aktivna komponenta:

100 ml

1 ampula (25 ml)

PDU %

L-karnitin

11.650 mg

2.912 mg

*

*PDU nije utvrđen.

 

Doziranje i način upotrebe: uzeti 25 ml koncentrisanog napitka (1 ampula), čisto ili razblaženo u 100 ml vode, jednom dnevno.

 

Sastojci: prečišćena voda, L-karnitin, regulator kiselosti (limunska kiselina), aroma, konzervans (kalijum-sorbat), zaslađivači (ciklamat-natrijum, acesulfam-kalijum, saharin-natrijum), emulgator (E471).

 

Alergeni: proizvod može sadržavati tragove MLEKA, JAJA, SOJE, LJUSKARA, RIBE, JEZGRASTOG VOĆA i KIKIRIKIJA.

 

Napomena: dodaci ishrani ne predstavljaju zamenu za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Čuvati van domašaja dece.

 

Upozorenja: preparat je namenjen zdravim odraslim osobama. Osobe koje imaju neko dijagnostikovano oboljenje i/ili koriste lekove, pre upotrebe ovog preparatatreba da se posavetuju sa lekarom ili farmaceutom. U slučaju preosetljivosti na bilo koji sastojak proizvoda, treba prekinuti upotrebu i konsultovati se sa lekarom. Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza.

 

Način čuvanja: čuvati na temperaturi ispod 21ºC, zaštićen od vlage direktnog delovanja sunca.

 

Zemlja porekla: Nemačka

Uvoznik: Lama d.o.o. Beograd

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške