You are here

Moćno sadejstvo kreatina i arginina

image

 

Kreatin i arginin u kombinaciji su vrlo čest izbor vežbača kojima je primarni cilj povećanje snage, performansi i čiste mišićne mase. Saznajte nešto više o njihovom dejstvu!

Kreatin

Organizam prosečne osobe proizvede dnevno oko 2 g  kreatina. Dakle, ono što je za nas najbitnije, kreatin pospešuje obnovu ATP-a koji se koristi prilikom rada mišića, što bi značilo da uzimanjem kreatina kao suplementa ostvarujete i „produženi rad“ tj. veću snagu i bolju izdržljivost. Kreatin je jedan od najispitanijih preparata na tržištu i svakako jedan od najviše korišćenih suplemenata kako kod rekreativaca, tako i kod ozbiljnih sportista. Studije su tokom više godina ispitivale dejstvo ovog prirodnog preparata i dokazano je i višestruko potvrđeno da suplementacija kreatinom može povećati snagu, izdržljivost, takođe može značajno doprineti rastu mišićne mase, otkloniti zamor i poboljšati oporavak mišića nakon napornog treninga. Kreatin takođe može da super-hidrira mišićnu ćeliju, doprinoseći pri tom njenom volumenu, stimuliše sintezu proteina, sprečava razgradnju proteina. Uvrštavanjem kreatina u Vašu suplementaciju se stvara izuzetno pogodna sredina za mišićni rast, naravno uz pretpostavku da su i ishrana i trening pod kontrolom.

Nema sumnje, kreatin je svakako jedan od najpopularnijih preparata kod svih sportista, bilo da su u pitanju brzinski sportovi, sportovi izdržljivosti ili bodibilding – gde je osnovni cilj povećanje snage i čiste mišićne mase.

 

Prednosti  EFX Kre-alkalyna

Kre Alkalyn je za kratko vreme postao veoma popularan među vežbačima. Kre Alkalyn je jedini kreatin na tržištu PH vrednosti 12, što omogućava njegovu bržu i potpuniju apsorpciju. Kre Alkalyn ne izaziva kreatinsku nadutost, niti stvara stomačne probleme što ga čini pogodnim i kod sportova tipa atletika, fudbal,biciklizam...kao i kod rekreativaca koji žele sve prednosti kreatina ali ne žele naduven izgled ili su u fazi redukcije masnog tkiva/definciije. Kod Kre-Alkalyna takođe nije potrebna faza punjenja.

 

 

 

Arginin i NO (azot oksid)

Arginin stimuliše protok i priliv krvi u mišić i svojim prisustvom stimuliše procese obnove i rasta ćelija, kao i povećanje nivoa hormona rasta kod vežbi snage i opterećenja i poboljšava oporavak mišića. Njegovo prisustvo u krvi pojačava i poboljšava rad mišića. On pojačava protok krvi i dostavljanje hranljivih supstanci do ćelija angažovanih pri vežbanju, povećava snagu, vazodilataciju i ćelijsku pumpu, kao i regeneraciju mišićnih vlakana. Ono što će bodibilderi najviše primetiti jeste mnogo snažnija mišična kontrakcija i jača pumpa. Dugotrajnija intracelularna pumpa omogućava povećanje mišićne tvrdoće i prokrvljenost.

nytkre_1

nytkre_3Prednosti EFX Nytric -a

Nytric je NO generator, čist arginin alfa-ketoglutarat (AKG).  Arginin AKG povećava snagu prilikom vežbanja, bez uticaja na smanjenje ili povećanje telesne mase i na procenat telesnih masti. Arginin ima pozitivno dejstvo naročito na kardiovaskularni sistem, da poboljšava performanse, podstiče biosintezu proteina, povećava nivo hormona rasta i pomaže popunjavanju glikogenskih rezervi nakon treninga. Glavni mehanizam njegovog delovanja je povećanje sinteze azot oksida (NO) što ima za posledicu povećanje koncentracije azot oksida u mišićnom tkivu, gde dolazi do izražaja njegov anabolički efekat i povećanje transporta hranljivih sastojaka putem krvotoka.

 

Kre-Alkalyn i Nytric čine odličan duo za povećanje snage, performansi i čiste mišićne mase.

 

 

 

Monika_profile_pic_copy