You are here

Salata za dobru liniju

image
Neće biti teško izgubiti višak kilograma ovog proleća. Pijace su već duže vremena prepune predivnog povrća (i voća) koje možete kombinovati na mnogo načina u predivne salate. Dobro osmišljen jelovnik pre podne i ručak i večera bogati povrćem i belačevinama sa malo masti – najbolji su način da postanete i ostanete fit.

Za pripremu velike činije salate koristite: sve vrste kupusa (dobro naseckan), kisele i sveže krastavce, pasulj, sočivo, paradajz, spanać, zelenu salatu, vseklu, papriku, rotkvice, jabuke, kruške, avokado, narandže, sok od limuna...

Po želji možete u naseckano šareno povrće dodati tunjevinu, piletinu, ćuretinu, komadiće tofua (izvrstan je dimljeni) ili pečurke. Neizostavan je lagani preliv (dressing) – njima možete poboljšati ne samo ukus nego i kvalitet salate.

  • Maloj količini maslinovog ulja dodajte naseckani bosiljak i malomasni sir.

  • U malomasni sir dodajte prženi susam

  • U jogurt (malomasni) dodajte usitnjeni beli luk i ribanu rotkvicu.

  • U standardni dressing dodajte tekući jogurt (1/3 sosa + 2/3 light jogurta).

Uz pojačanu fizičku aktivnost i maštovito pripremljenu večeru-salatu kilogrami odlaze bez osećaja gladi ukoliko su i drugi obroci tokom dana umereni. I ne zaboravite na prednosti koje pruža salata: primerene cijene, priprema koja ne zahteva puno vremena i možete je prilagoditi ličnim sklonostima i predviđenim aktivnostima.