Za pripremu velike činije salate koristite: sve vrste kupusa (dobro naseckan), kisele i sveže krastavce, pasulj, sočivo, paradajz, spanać, zelenu salatu, vseklu, papriku, rotkvice, jabuke, kruške, avokado, narandže, sok od limuna...
Po želji možete u naseckano šareno povrće dodati tunjevinu, piletinu, ćuretinu, komadiće tofua (izvrstan je dimljeni) ili pečurke. Neizostavan je lagani preliv (dressing) – njima možete poboljšati ne samo ukus nego i kvalitet salate.
-
Maloj količini maslinovog ulja dodajte naseckani bosiljak i malomasni sir.
-
U malomasni sir dodajte prženi susam
-
U jogurt (malomasni) dodajte usitnjeni beli luk i ribanu rotkvicu.
-
U standardni dressing dodajte tekući jogurt (1/3 sosa + 2/3 light jogurta).
Uz pojačanu fizičku aktivnost i maštovito pripremljenu večeru-salatu kilogrami odlaze bez osećaja gladi ukoliko su i drugi obroci tokom dana umereni. I ne zaboravite na prednosti koje pruža salata: primerene cijene, priprema koja ne zahteva puno vremena i možete je prilagoditi ličnim sklonostima i predviđenim aktivnostima.