You are here

Immunity Formula

Proizdođač: 
Šifra:
1392
Ukratko:
Proizvod koji u svom sastavu kombinuje ključne vitamine, minerale i biljne ekstrakte koji jačaju i podstiču imunološki sistem i utiču u pozitivnom smislu na celokupno zdravlje. Saznaj više
2.390,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Immunity Formula

 

  • Podrška dobroj funkciji imunog sistema

  • Bogat izvor vitamina, minerala i biljnih ektrakata

  • Potpuno prirodni sastojci

  • Dvomesečna zaliha suplementa

 

 

 

Korisna dejstva proizvoda Immunity Formula:

 

- podrška zdravoj funkciji imunološkog sistema

- bogat izvor vitamina, minerala i biljnih ektrakata

- zdaviji vid

- zdaviji zglobovi i ligamenti

 

 

Sastojci zaslužni za jačanje imuniteta koji ulaze u sastav ovog proizvoda su: magnezijum, cink, selen, ehinaceja, astragalus, eleutero i dr.

 

Magnezijum je sastavni deo ljudskog organizma neophodan za formiranje zdravih kostiju, proteina, masnih kiselina. Potreban je za aktivaciju vitamina B kompleksa, za relaksaciju mišića, smanjenje rizika od ugrušaka, stvaranje novih ćelija i proizvodnju energije (ATP).

Cink je esencijalni mineral koji učestvijue u nebrojeno mnogo funkcija u organizmu, između ostalog u jačanju imunološkog odgovora. Smanjuje mogućnost virusa da uđe u ćeliju. Pomaže ćeliji da se izbori sa virusnim infekcijama, smanjuje simptome prehlade i gripa.

Selen je takođe esencijalni mineral koji se u organizmu nalazi u tragovima. Pokazuje jako antioksidativno dejstvo, čime utiče na jačanje zdrave funkcije imunološkog sistema i smanjuje rizik od infekcija. U kombinaciji sa cinkom ima još jači imunostimulirajući i efekat.

Ehinceja je jedan od najbolje proučenih biljnih antiinflamatornih suplemenata koji suzbija prehladu i infekcije. Prema većini studija koje dokazuju njena dejstva, potvrđeno je da stimuliše aktivnost imunoloških ćelija. Ubrzava oporavak od prehlada stimulišući istovremeno i imunitet. Ehinaceja je poznata i po redukciji bola i glavobolja.

Astragalus je biljka čija je osobenost u bogatom sadržaju kompleksa polisaharida, koji igraju veoma važnu i značajnu imunomodulatorsku ulogu za organizam. Imunomodulatori poseduju prirodnu sposobnost da povećaju proizvodnju imunoloških ćelija. Kao rezultat toga dobija se snažniji imunološki odgovor organizma. Studije koje su se bavile izučavanjem dejstva astragalusa, potvrđuju da utiče na smanjenje prizvodnje belih krvnih zrnaca kod osoba koje su bile izložene hemioterapiji i zračenju. Povećava broj antitela kod zdravih osoba.

Eleutero poznatiji kao sibirski žen-šen, ima svojstvo da stimuliše ne samo imunitet, već i nervni sistem, memoriju i koncentraciju i fizičku kondiciju uopšte.

 

Namena: dodatak ishrani namenjen normalnoj funkciji imunog sistema. Vitamin C, cink i selen doprinose normalnoj funkciji imunološkog sistema.

 

Aktivni sastojci:

1 kaps.

100 g

NRV*

Suvi ekstrakt korena ehinaceje

(Echinacea purpurea) 10:1

0,16 g

22,4 g

-

Suvi ekstrakt korena astragalusa

(Astragalus membranaceus) 10:1

0,15 g

22,4 g

-

Beli luk u prahu

0,1 g

14,9 g

-

Ekstrakt stabla sibirskog žen-šena

(Eleutherococcus senticosus)

standardizovan na 0,8% eleuterozida

0,075 g

11,2 g

-

Vitamin C (u obliku L-askorbinske kiseline)

30 mg

4,5 g

37,5%

Magnezijum (u obliku magnezijum-oksida)

20 mg

3,0 g

5,3%

Vitamin E (u obliku D-alfa-tokoferilacetata)

10 mg ɑ-TE**

1,5 g ɑ-TE

83%

Cink (u obliku cink-oksida)

5 mg

0,75 g

50%

Vitamin B2 (riboflavin)

1,5 mg

0,2 g

86%

Vitamin A (u obliku retinil-acetata)

75 µg RE***

11,2 mg RE***

9,4%

Selen (u obliku natrijum-selenita)

8,75 µg

1,3 mg

15,9%

*NRV = nutritivna referentna vrednost; - = NRV nije utvrđena; ** = tokoferol ekvivalenti; *** = retinol ekvivalenti

 

Sastojci: Suvi ekstrakt korena ehinaceje (Echinacea purpurea) 10:1, suvi ekstrakt korena astragalusa (Astragalus membranaceus) 10:1, beli luk u prahu, kapsula (želatin), ekstrakt stabla sibirskog žen-šena [(Eleutherococcus senticosus) standardizovan na 0,8% eleuterozida], L-askorbinska kiselina, magnezijum-oksid, D-alfa-tokoferilacetat, cink-oksid, sredstvo protiv zgrudvavanja (magnezijum-stearat), riboflavin, retinil-acetat, natrijum-selenit.

 

Doziranje i način upotrebe: odrasli 1 kapsula dnevno.

 

Napomene: preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani ne mogu se koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Ne koristiti ako je originalno pakovanje oštećeno.

 

Upozorenje: pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Proizvod nije namenjen osobama preosetljivim na sastojke proizvoda, trudnicama, dojiljama, deci mlađoj od 12 godina, osobama sa autoimunim bolestima, kao ni osobama koje uzimaju antitrombotike ili imunosupresivne lekove. Ako dođe do neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvoda i konsultovati lekara.

 

Alergeni: proizvod može sadržati tragove MLEKA, JAJA, ŽITARICA, SOJE, LJUSKARA, RIBE, JEZGRASTOG VOĆA i KIKIRIKIJA.

 

Način čuvanja: čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25°C. Držati van domašaja dece!

 

Zemlja porekla: EU

Uvoznik: Lama d.o.o. Beograd

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške