You are here

Amino BCAA 4200

Proizdođač: 
Šifra:
190
Ukratko:
Idealna kombinacija aminokiselina razgranatog lanca u odnosu 2 : 1 : 1 koja pospešuje izgradnju mišićne mase i sprečava njenu razgradnju i omogućava brži oporavak nakon napornog treninga. Saznaj više
2.880,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Amino BCAA 4200

  • anaboličko dejstvo (izgradnja mišićne mase)

  • antikatabolično dejstvo (sprečavanje razgradnje mišića)

  • dodatni izvor energije

  • brži oporavak

  • sa dodatkom kalcijuma

 

Amino BCAA 4200 je kombinacija tri esencijalne amino kiseline razgranatog lanca: L-leucin, L-izoleucin i L-valin, koje ljudski organizam nije u stanju da proizvede i neophodno je da ih unosimo putem hrane/suplementacije.

Amino BCAA 4200 ima snažno anaboličko dejstvo tako što pospešuje lučenje hormona rasta i time potpomože mišićni rast.

Takođe ima snažno antikataboličko dejstvo jer aminokiseline razgranatog lanca (BCAA) sprečavaju razgradnju mišićne mase i obezbeđuju dodatni izvor energije mišićima.

BCAA čuvaju rezerve glikogena u mišićima od razlaganja usled fizičkog napora omogućavajući na taj način mišićima brži oporavak nakon treninga. Takođe pospešuju razgradnju masti kod sportista čije su glikogenske rezerve ispražnjene.

Optimalan odnos aminokiselina razgranatog lanca u preparatima na bazi BCAA je 2 : 1 : 1 (leucin : izoleucin : valin), kao što je i u sastavu proizvoda Amino BCAA 4200.

Leucin podstiče sintezu proteina u mišićima i potpomaže jačanje kože, kostiju i mišićnog tkiva. Leucin nalazimo u mnogim prehrambenim namirnicama kao što su: mlečni proizvodi, teletina, svinjetina, piletina i lisnato povrće.

Izoleucin učestvuje u proizvodnji hemoglobina i reguliše nivo šećera u krvi, povećava nivo energije u telu i izdržljivost, potpomaže jačanje i obnavljanje mišićnog tkiva. Bogat izvor izoleucina u ishrani su jaja, piletina, svinjetina, soja, sir, mleko.

Valin može poslužiti kao izvor energije. Zahvaljujući tome, on stimuliše i povećava mentalnu aktivnost. Valin održava balans azota u organizmu. Izvor valina u ishrani su riba, sir, živina i pojedine semenke.

Kalcijum je glavni mineral koji je odgovoran za jake kosti, a pored toga ima značajnu ulogu u mišićnoj kontrakciji.

 

Aktivna komponenta

1 tableta

3 tablete

%PDU

L-leucin

700 mg

2100 mg

*

L-valin

350 mg

1050 mg

*

L-izoleucin

350 mg

1050 mg

*

Kalcijum (kalcijum-fosfat)

137 mg

411 mg

51.00%

*PDU (preporučeni dnevni unos) nije ustanovljen.

 

Ostali sastojci: sredstvo za povećanje zapremine (celuloza), hidrolizat proteina, sredstva protiv zgrudvavanja (magnezijum-stearat, silicijum-dioksid).

 

Način upotrebe: 1 doza (3 tablete) 2-3 puta dnevno, popiti sa čašom vode.

 

Upozorenje: Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod nije namenjen mlađima od 18 godina, trudnicama i dojiljama. Ako dođe do pojave neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvodai konsultovati lekara.

 

Napomene: Čuvati van domašaja dece. Ne smeju se prekoračiti preporučene dnevne doze. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života.

 

Alergeni: Prpozvod može sadržati tragove MLEKA, JAJA, SOJE, LJUSKARA, RIBE, JEZGRASTOG VOĆA I KIKIRIKIJA.

 

Način čuvanja: Čuvati na suvom mestu zaštićen od svetlosti na temperaturi ispod 21ºC. Ne koristiti ako je folija pocepana.

 

Zemlja porekla: Nemačka

Uvoznik: Lama d.o.o. Beograd

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške