You are here

Amino Magic Fuel 1000 ml

Proizdođač: 
Šifra:
184
Ukratko:
Kompleks amino kiselina u tečnom obliku sa visokim sadržajem BCAA, obogaćen vitaminima B grupe i L-karnitinom. Brza apsorpcija za maksimalni efekat.   Saznaj više
2.330,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Amino Magic Fuel 1000 ml

  • brza apsorpcija

  • stimuliše anaboličke procese

  • dopunjava rezerve energije

     

Aminokiseline su organska jedinjenja iz kojih se grade proteini. Idealne su za dopunu ishrani sportista, koji žele da u peroidu teških i napornih treninga sačuvaju već stečenu mišićnu masu, a ujedno poboljšavaju i apsorbciju proteina unetih iz klasične hrane i samim tim pojačavaju anabolne procese u organizmu.

Magic Amino Fuel je kompleks aminokiselina na bazi hidrolizovanog proteina iz surutke sa visokom koncentracijom aminokiselina razgranatog lanca (BCAA), vitaminima B kompleksa i L-karnitinom.

Zbog tečnog oblika u kojem se nalazi, krakteriše ga visok stepen apsorpcije i gotovo trenutno delovanje tako da velika brzina digestije omogućava stvaranje rezervi aminokiselina. Pored toga što snabdeva organizam kompleksom B vitamina i L-karnitinom ovaj jedinstveni proizvod pre svega obezbeđuje visoku koncentraciju aminokiselina čime se stimulišu anabolički procesi, imunološki sistem, razmena materija i regenerativni procesi. Visoka koncentracija BCAA aminokiselina dopunjuje unutarćelijske rezerve energije. Lak je za upotrebu, pa predstavlja jedan od najomiljenijih sportskih preparata na svetu.

BCAA predstavlja kombinaciju tri esencijalne aminokiseline razgranatog lanca: L-izoleucin, L-leucin i L-valin. Prisustvo ovih aminokiselina je neophodno za organizam jer 45% suvog kontraktilnog mišićnog vlakna se sastoji upravo od njih. BCAA imaju važan udeo u anaboličkom procesu i oporavku, a imaju i snažan antikatabolički efekat. Suplementacijom se unutarćelijske rezerve energije i aminokiselina brzo popunjavaju, a sinteza kontraktilnog vlaknastih tkiva se ubrzava.

Vitamin B1 (tiamin, aneurin) je vitamin koji je bitan za metabolizam ugljenih hidrata, proteina i masti i pomaže u održavanju normalnog funkcionisanja centralnog nervnog sistema i bitan je za rad svih mišićnih vlakana, uključujući srčano-mišićna vlakna.

Vitamin B2 (riboflavin) - kao sastavna komponenta koenzima učestvuje u biološkim oksidacijama hrane i oslobađanju energije.

Niacin (nikotinska kiselina, nikotinamid) ima bitnu ulogu u procesu produkcije energije, glikolizi i metabolizmu ugljenih hidrata i proteina i sintezi masnih kiselina i redukciji količine holesterola i masnih kiselina u krvi.

Vitamin B6 (piridoksin) je značajan u metabolizmu proteina i aminokiselina i potrebe za ovim vitaminom rastu sa povećanim unosom proteina. Značajna je njegova uloga u degradaciji glikogena, u oslobađanju energije i za formiranje eritrocita. Učestvuje i u produkciji antitela.

Vitamin B12 ima bitnu ulogu u izgradnji novih ćelija, razvoju nervnog tkiva, sintezi DNK i proizvodnji energije. Neophodan je za iskorišćavanje folne kiseline kao vitamina u organizmu čoveka.

Biotin je neophodan za procese katabolizma glukoze i masnih kiselina i dezaminaciji aminokiselina.

Pantotenska kiselina ima strukturnu ulogu u koenzimu A, preko kojeg ucestvuje u mnogim metaboličkim procesima uključujući katabolizam ugljenih hidrata, masti i proteina.

L-karnitin - Osnovna funkcija L-karnitina u organizmu vezana je za metabolizam masti. Karnitin ulazi u sastav transportnih sistema koji omogućavaju prelazak masnih kiselina u mitohondrije. Sposobnost karnitina da spreči porast nivoa mlečne kiseline u krvi nakon vežbanja omogućava odlaganje pojave zamora. Zahvaljujući svojoj osobini da doprinosi nastanku energije iz masti, karnitin je osnovni sastojak mnogobrojnih dijetetskih suplemenata namenjenih sagorevanju masti ali i suplemenata namenjenih redukciji telesne mase. Druge značajne uloge kamitina u organizmu vezane su za metabolizam ugljenih hidrata, ali i za aminokiseline razgranatog lanca.

Holin (u obliku holin-bitartarata) se sintetiše u organizmu, ali ove količine mogu biti nedovoljne. Holin spada u pseudovitamine i ima sposobnost emulgovanja masti. Holin je neophodan za pravilno funkcionisanje nervnog sistema, jetre, a time i za metabolizam masti.

PABA (para-amino benzoeva kiselina) predstavlja neproteinsku aminokiselinu koja je veoma rasprostranjena u prirodi. Neophodna je za sintezu folne kiseline i značajna je u metabolizmu proteina, a pomaže i apsorpciju pantotenske kiseline. Izvori PABA-e su: meso, iznutrice, klice i celo zrno žitarica, pečurke, spanać. Ovu aminokiselinu takođe sintetišu mikroorganizmi u digestivnom traktu. Predstavlja faktor rasta nekih bakterija, a još nije utvrđeno da li je neophodno da je čovek unosi putem hrane, pa je često svrstavana u grupu pseudovitamina.

Sastav:

100 ml

45 ml

%PDU*

Energetska vrednost

303 kcal/1287 kJ

136 kcal/578 kJ

*

Masti

<0,1 g

<0,1 g

*

Zasićene masne kiseline

<0,1 g

<0,1 g

*

Ugljeni hidrati

24 g

11 g

*

Šećeri

18 g

8 g

*

Proteini

43,8 g

19,7 g

*

Od toga BCAA (izoleucin, leucin, valin)

3,6 g

1,6 g

*

So

0,133 g

0,059 g

*

Vitamini:

Vitamin B1

2,4 mg

1,1 mg

100%

Vitamin B2

3,1 mg

1,4 mg

100%

Niacin

35,6 mg

16 mg

100%

Vitamin B6

3,1 mg

1,4 mg

100%

Vitamin B12

5,6 µg

2,5 µg

100%

Biotin

111 µg

50 µg

100%

Pantotenska kiselina

13,3 mg

6,0 mg

100%

L-karnitin

58,0 mg

26 mg

*

Holin

51 mg

23 mg

*

PABA

4,6 mg

2,1 mg

*

Inozitol

232 mg

104 mg

*

Aminokiseline na 100 g proteina:

L-alanin 3730 mg, L-arginin 3110 mg, L-asparaginska kiselina 2770 mg, L-cistein 170 mg, L-glutaminska kiselina 4840 mg, L-glicin 8780 mg, L-histidin 340 mg, L-izoleucin (BCAA) 810 mg, L-leucin (BCAA) 1570 mg, L-lizin 1990 mg, L-metionin 450 mg, L-fenilalanin 1100 mg, L-prolin 5290 mg, L-serin 1530 mg, L-treonin 1020 mg, L-triptofan 90 mg, L-tirozin 310 mg, L-valin (BCAA) 1240 mg, hidroksilizin 340 mg, hidroksiprolin 4200 mg.

PDU – preporučeni dnevni unos (baziran na dnevnoj ishrani od 2000 kcal)

*PDU nije utvrđen.

 

Sastojci: voda, želatin hidrolizat, fruktoza, sekvestrant (MLEČNA kiselina, vinska kiselina), zaslađivač (maltodekstrin), hidrolizat proteina iz SURUTKE, arome, protein iz JAJA u prahu, inozitol, konzervans (kalijum sorbat), holin, L-karnitin, niacin, pantotenska kiselina, emulgator E 471, PABA, piridoksin hidrohlorid, riboflavin, tiamin mononitrat, boja (alura crvena AC), D-biotin, cijanokobalamin.

Doziranje i upotreba: 1 doza (45 ml) dnevno.

Napomena: Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Čuvati na suvom i tamnom mestu na temperaturi između 15 i 25ºC, van domašaja dece! Ne koristiti ako je folija pocepana. Ovaj proizvod nije namenjen za dijagnostikovanje, lečenje, terapiju ili prevenciju bilo koje bolesti. Dodaci ishrani ne predstavljaju zamenu za raznovrsnu ishranu. Proizvod sadrži proteine iz mleka i jaja.

Zemlja porekla: Nemačka

Uvoznik: Lama d.o.o. Beograd

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške