You are here

BCAA X

Proizdođač: 
Šifra:
1721
Ukratko:
Aminokiseline razgranatog lanca (BCAA) u idealnoj proporciji (2:1:1) za sprečavanje razgradnje mišića, brzi oporavak i viši nivo energije... Saznaj više
1.260,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

BCAA X

 

  • BCAA amino kiseline za izgradnju i očuvanje mišićne mase

  • Brži oporavak, viši nivo energije

Osnovu Scitec-ovog preparata BCAA X, čine BCAA (branched chain amino acid) koje predstavljaju razgranate amino kiseline, u koje se ubrajaju L-valin, L-leucin i L-izoleucin. Ove amino kiseline se ubrajaju u red esencijalnih amino kiselina, što znači da ih je neophodno unositi putem hrane/suplemenata, jer ljudski organizam nije u mogućnosti da ih sam proizvede.

U slučaju izlaganja organizma pojačanom fizičkom naporu ili pak pri njihovom nedovoljnom unosu putem ishrane, dolazi do razgradnje mišićne mase, tj.procesa katabolizma, a kako ne bi došlo do toga, tu je rešenje u vidu BCAA X.

BCAA X ima snažno anaboličko dejstvo, povećava sintezu proteina i utiče na prirodno povećanje produkcije hormona.

BCAA X pored toga što ima anaboličko dejstvo ujedno je i antikatabolik, jer prisutne aminokiseline L-lizin, L-leucin i L-valin sprečavaju razgradnju mišićne mase i obezbeđuju potrebnu energiju ćelijama.

Ono o čemu je posebno vođeno računa prilikom formulisanja ovog preparata je odnos pomenutih amino kiselina, za koji je istraživanjima utvrđeno, prema Pansportovom saznanju, da je najoptimalniji odnos pomenutih amino kiselina 2:1:1- leucin: izoleucin :valin, kako bi se ostvario željeni rezultat.

Sadržaj aktivnih sastojaka

g/100 g

mg/2 kapsule

L-leucin

42

600

L-izoleucin

21

300

L-valin

21

300

 

Sastojci: L-leucin, L-izoleucin, L-valin, omotač kapsule [želatin, sredstvo za želiranje: šelak; boje: gvožđe oksidi i hidroksidi; regulator kiselosti: amonijum-hidroksid, kalijum-hidroksid].

Način upotrebe: uzimati po 1 dozu (2 kapsule) dnevno, pre treninga ili pre odlaska na spavanje (u danima kada nema treninga).

Upozorenje: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka. Pre upotrebe se treba posavetovati sa lekarom ili farmaceutom. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti!

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu ishranu. Čuvati van domašaja dece. Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kom se prerađuju mleko, jaja, gluten, soja, kikiriki, jezgrasto voće, celer, riba, ljuskari, školjkaši, mekušci i sumpor-dioksid. Način čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu. Toplota i sunčeva svetlost mogu oštetiti bocu.

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik i distributer za Republiku Srbiju: Pansport d.o.o, Stevana Peci Popovića 21, 21223 Veternik, Republika Srbija

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške