You are here

BCAA+Glutamine Xpress

Šifra:
265
Ukratko:
Za najbolju zaštitu mišića od razgradnje i za najbržu izgradnju čiste mišićne mase Saznaj više
2.990,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
6
Prosek: 6 (3 glasova)

BCAA+Glutamine Xpress

  •  5g BCAA i 5g Glutamina po dozi

  •  obogaćen taurinom

  •  bez šećera

 

Umorni ste posle posla, a treba još da idete i na trening. Svakim danom teže i teže ustajete iz kreveta. Ne možete da odradite trening kako treba (sa osećajem), nego samo mehanički prelazite preko vežbi. Ne osećate nikakvu mišićnu pumpu...

SCITEC je osmislio rešenje BCAA+GLUTAMIN Xpress! U jednom proizvodu imate sve što vam treba da mišići rastu brže i da ne dođe do razgradnje mišića. Prvi sastojak koji se nalazi u ovom proizvodu je BCAA. BCAA se metabolišu u mišićima, a ne u jetri kao ostale amino kiseline. Mogu da se iskoriste za izgradnju proteina i kao energetski izvor. Trećina skeletnih mišića našeg tela se sastoji od BCAA. BCAA su esencijalne amino kiseline, što znači da ih moramo uneti putem ishrane, jer ih naše telo ne proizvodi. Crveno meso i mlečni proizvodi su posebno bogati izvori BCAA, ali nalaze se i u piletini i ćuretini. Whey protein je takođe bogat izvor BCAA.

BCAA kao dodatak ishrani

BCAA predstavljaju vrhunski dodatak ishrani jer se brzo vare i šalju u krvotok. Uzimanje BCAA pre, za vreme i posle treninga sprečava iscrpljenost mišića. BCAA takođe sprečavaju korišćenje proteina u energetske svrhe. BCAA na engleskom jeziku znači Branched chain amino acid - tj. Amino kiseline razgranatog lanca. Leucin, izoleucin i valin spadaju u porodicu BCAA koje su zadužene za izgradnju mišića. Među BCAA spada 9 esencijalnih amino kiselina što znači da organizam nije u stanju da ih proizvede. Jedini izvor ovih sastojaka je naša svakodnevna ishrana ili dodaci ishrani.

Glutamin spada među najpopularnije amino kiseline, pa nije mogao glutamin da izostane ni iz ovog proizvoda. Verujem da svi znamo, ili, ako ne, onda je vreme da se podsetimo da je glutamin zadužen za brži oporavak posle napornih treninga i sprečava razgradnju mišića. Ubrzava celokupni telesni oporavak naročito u obnovi i izgradnji mišićne mase. Stimuliše lučenje prirodnog hormona rasta i u kombinaciji sa insulinom povećava obim mišićnih ćelija.

Pored svega ovog u BCAA+Glutamine Xpress dodat je i taurin!

Taurin poboljšava metabolizam glukoze i amino kiselina, učestvuje u proteinskoj sintezi, sprečava kataboličke procese i ubrzava oporavak. Neophodan je za rehidrataciju ćelija, daje ćelijama veći volumen, učestvuje u metabolizmu masti, kontroliše nivo holesterola, pomaže apsorpciju liposolubilnih vitamina, podržava zdravlje kardiovaskularnog i imunološkog sistema. Taurin slično kreatinu vezuje vodu u mišićne ćelije, što povećava njihovu zapreminu i snagu. Velika doza BCAA i glutamina u odnosu 1:1 kombinaciji u ovoj naučno smišljenom produktu pomaže u regeneraciji mišića tokom veoma intenzivnih treninga i u fazi odmora, sprečavajući razgradnju mišića i smanjenje efikasnosti u treningu.

Namena: dodatak ishrani sa aminokiselinama.

 

Sadržaj aktivnih komponenata

100 g

Dnevna doza (12 g)

%NRV (12 g)

L-glutamin

41,67 g

5000 mg

*

L-leucin

20,83 g

2500 mg

*

L-izoleucin

10,42 g

1250 mg

*

L-valin

10,42 g

1250 mg

*

Taurin

2,50 g

300 mg

*

NRV – nutritivna referentna vrednost; * - NRV nije ustanovljena

 

Sastojci (ukus limuna): L-glutamin; L-leucin; L-izoleucin; L-valin; regulatori kiselosti – jabučna kiselina, limunska kiselina; arome limete; taurin; zaslađivači – sukraloza, acesulfam-K; boja-riboflavini.

 

Sastojci (ukus voćne žvake): L-glutamin; L-leucin; L-izoleucin; L-valin; aroma žvake sa ukusom voća; taurin; zaslađivači – sukraloza, acesulfam-K; regulator kiselosti – limunska kiselina; boje – riboflavini, bakarni kompleksi hlorofila i hlorofilina.

 

Sastojci (ukus jabuke): L-glutamin; L-leucin; L-izoleucin; L-valin; regulatori kiselosti – jabučna kiselina, limunska kiselina; arom jabuke; taurin; zaslađivači – sukraloza, acesulfam-K; boja – karamel amonijačno sulfitni.

 

Način upotrebe: Pomešati 12 g (1¼ merice) praška sa 600 ml vode. Koristiti jednu dozu dnevno, neposredno pre ili posle treninga, tokom treninga ili između obroka.

 

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Čuvati van domašaja dece!

 

Upozorenja: Ne preporučuje se deci, trudnicama i dojiljama, osobama sa oboljenjima srca, jetre ili bubrega, kao ni osobama osetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

 

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kome se prerađuju i mleko, jaja, soja, kikiriki, jezgrasto voće, celer, riba, ljuskari i sumpor dioksid.

 

Način čuvanja: čuvati na suvom i hladnom mestu. Nakon otvaranja ne uklanjati kesicu adsorbera vlage.

 

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Pansport d.o.o. Veternik

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške