You are here

BCAAs

Proizdođač: 
Šifra:
163
Ukratko:
  Sprečava razgradnju mišića Podstiče anabolizam - izgradnju mišićne mase Brži oporavak nakon treninga Daje više energije   Dymatize BCAAs kompleks je f...Saznaj više
3.110,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

BCAAs

 

  • Sprečava razgradnju mišića

  • Podstiče anabolizam - izgradnju mišićne mase

  • Brži oporavak nakon treninga

  • Daje više energije

     

Dymatize BCAAs kompleks je formula sa maksimalnim potencijalom diznajnirana da pruži 5.000 mg kompleksa čiste slobodne forme amino kiselina L-Valina, L-Leucina i L-Izoleucina i na taj način spreči bilo koju mogućnost katabolizma (razgradnje) vaših mišića. BCAAs predstavlja prvu liniju odbrane od mogućeg katabolizma!

 

Amino kiseline L-leucin, L-valin i L-izoleucin su tri najvažnije amino kiseline koje se nalaze u proteinima, i čine razgranati lanac. Amino kiseline razgranatog lanca (BCAA) su dobile ime po svojoj jedinstvenoj hemijskoj strukturi. Sve amino kiseline razgranatog lanca su esencijalne amino kiseline i definisane kao takve, organizam nije u mogućnosti da ih proizvede, već se moraju uneti putem ishrane.

 

Prisustvo amino kiselina razgranatog lanca BCAA, tokom treninga sprečava razgradnju mišićnog tkiva i stimuliše proteinsku sintezu. Ova činjenica je veoma bitna jer je velika stimulacija sinteze proteina u mišićima mehanizam koji omogućava veći i brži rast mišića.

 

Konzumiranje BCAA uz odgovarajući trening dovodi do mnogo veće fosforilacije enzima koji sintetišu (ugrađuju) proteine u mišić. Ovaj protein igra bitnu ulogu u inicijalnom koraku aktiviranja sinteze proteina u mišićima.

 

Dobro je poznato da su amino kiseline odgovorne za sintezu proteina pa im odatle i naziv 'gradivni blokovi'. Poslednjih nekoliko godina naučnici su vršili mnoga istraživanja na BCAA pokušavajući da ustanove njihove antikataboličke potencijale (sprečavanje razgradnje mišića) i anaboličke (izgradnja mišića). Istraživanja su pokazala da su BCAA veoma bitna komponenta za efektivan rast mišića, proizvodnju energije i oporavak mišića nakon treninga.

 

Namena: prašak za pripremu napitka neutralnog ukusa sa esencijalnim aminokiselinama L-leucinom, L-izoleucinom i L-valinom.

 

Nutritivne informacije:

Nutritivna vrednost

5,1 g

100 g

Energija

609 kJ/144 kcal

1638,6 kJ/392 kcal

Masti

-od čega zasićene

0 g

0 g

0 g

0 g

Ugljeni hidrati

-od čega šećeri

0 g

0 g

0 g

0 g

Proteini

5 g

98 g

So

0 g

0 g

 

Sadržaj aktivnih sastojaka

g/5,1 g

100 g

L-Leucin

2,5

50

L-Valin

1,25

25

L-Izoleucin

1,25

25

 

Sastojci: L-leucin; L-izoleucin; L-valin; emulgator – lecitin iz suncokreta.

 

Način upotrebe: Pomešati jednu mericu (5,1 g) praška sa vodom ili omiljenim napitkom. Koristiti jednom dnevno, na primer ujutro, pre ili posle vežbanja.

 

Upozorenje: Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama i osobama osetljivim na neki od sastojaka.Preporučene dnevna doza se ne sme prekoračiti.

 

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Čuvati van domašaja dece.

 

Način čuvanja: Čuvati u dobro zatvorenom pakovanju na hladnom i suvom mestu.

 

Zemlja porekla: EU

Uvoznik: Pansport d.o.o. Veternik

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške

Slični proizvodiomogućio Pansport Forum