You are here

Citrulline Malate

Proizdođač: 
Šifra:
737
Ukratko:
Kombinacija aminokiseline L-citrulin i jabučne kiseline za poboljšanje performansi, povećanje mišićne izdržljivosti i za zaštitu mišića od umora nakon intenzivnih treninga. Saznaj više
2.690,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Citrulline Malate

  • poboljšava performanse

  • smanjuje umor nakon treninga

  • ima neutralni ukus

  • praškasti oblik za višestruku upotrebu

 

Suplementacijom CITRULIN MALATOM, zajedničkim delovanjem aminokiseline L-citrulin i jabučne kiseline podstiče se resinteza ATP-a, omogućava bolja cirkulacija što zajedno dovodi do smanjenja zamora mišića, povećavnja mišićne izdržjivosti i ubrzanja oporavaka.

Jednom rečju Citrulin malate omogućava poboljšanje sportskih performansi naročito kod sportova izdržljivosti.

 

 L-citrulin je neesencijalna aminokiselina koju telo može sintetisati, ali u pojedinim životnim situacijama ne može da je proizvede u dovoljnim količinama, recimo prilikom velikih opterećenja, intenzivnih treninga, itd. Prirodno se može naći u voću, na primer u lubenici.

L-Citrulin ne učestvuje direktno u izgradnji proteina ali ima druge vrlo značajne uloge u organizmu. Igra važnu ulogu u ciklusu uree prilikom koga se smanjuje nivo amonijaka i izbacuju štetne materije iz organizma. Citrulin takodje igra važnu ulogu u vazodilataciji (širenju krvnih sudova). Naime, nakon unosa citrulina u organizam njegov veći deo se konvertuje u drugu aminokiselinu – arginin, koji se dalje konvertuje u azot-oksid koji opušta glatke mišiće oko krvnih sudova izazivajući tako njihovo širenje što kao rezultat ima bolju prokrvljenost mišića (bolji dotok kiseonika i hranljivih materija kao i izbacivanje štetnih materija). Širenjem krvnih sudova smanjuje se krvni pritisak što je još jedan povoljan efekat citrulina. Iako citrulin ne učestvuje direktno u sintezi proteina pokazalo se da on podstiče rast mišića stimulišući sintezu proteina. U suplementima L-citrulin se najčešće nalazi u kombinaciji sa jabučnom kiselinom. Jabučna kiselina je organska kiselina koja se u prirodi takođe može naći u voću, na primer u jabukama. Malati tj. soli jabučne kiselina su sastavni deo ćelijskog procesa disanja tokom koga se kiseonik i ugljenik pretvaraju u CO2 da bi se stvorila energija u ćelijskim mitohondrijama. U ovom procesu, poznatom i kao Krebsov ciklus, malati recikliraju laktate i piruvate, stvarajući tako energiju i štiteći mišiće od umora.

 

Biotech CITRULLINE MALATE u prahu preporučujemo osobama:

 

  • koje se bave intenzivnim sportskim aktivnostima i to pre ili tokom vežbanja

  • koje praktikuju funkcionalne treninge

  • bodibilderima

  • osetljivim na aditive

 

Kao i svi BioTechUSA proizvodi, Citrulline Malate sastoji se od zdravstvano sigurnih i pažljivo odabranih sastojaka.

 

Namena: dodatak ishrani u prahu namenjen pripremi napitka na bazi aminokiseline citrulina.

 

Sadržaj aktivnog sastojka

100 g

1 doza (3 g)

Citrulin-malat ( 1 : 1 )

100 g

3 g

 

Sastojci: L-citrulin (49,8%); jabučna kiselina (49,8%); sredstvo protiv zgrudvavanja – silicijum-dioksid.

 

Način upotrebe: pomešati jednu dozu (3 g = 1 merica napunjena do oznake ili puna kafena kašika) sa 300 ml vode u šejker-boci i koristiti jednom dnevno.

 

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Pre upotrebe treba se posavetovati sa lekarom ili farmaceutom. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

 

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati van domašaja dece.

 

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kom se prerađuju mleko, jaja, gluten, soja, sumpor-dioksid, školjkaši i ostali mekušci i jezgrasto voće.

 

Način čuvanja: Čuvati u dobro zatvorenoj ambalaži, na hladnom i suvom mestu.

 

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Vitalikum d.o.o. Futog

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške