You are here

EAA

Proizdođač: 
Šifra:
1368
Ukratko:
Dodatak ishrani sa esencijalnim aminokiselinama, kao nutritivna podrška i dodatni izvor amino kiselina u ishrani osoba koje se bave sportom i intenzivnom fizičkom aktivnošću... Saznaj više
2.590,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

EAA

 

  • 18 g esencijalnih aminokiselina u dnevnoj dozi

  • Izgradnja mišićne mase i zaštita mišića

  • Bez dodatog šećera

 

 

Esencijalne aminokiseline su nutrijenti od životne važnosti za funkcionisanje našeg organizma, koje ne možemo sintetisati pa je s'toga neophodno unositi ih u dovoljnoj količini iz spoljašnjih izvora. To može biti putem ishrane ili suplementacije.

 

6Pak EAA preporučujemo kao nutritivna podršku i dodatni izvor aminokiselina u ishrani osoba koje se bave sportom ili nekom drugom intenzivnom fizičkom aktivnošću.

 

6Pak EAA sadrži L-leuicin, L-izoleucin, L-valin tri amino kisenine BCAA (razgranatog lanca) kao amino kiseline koje se najviše troše, i to u idealnoj razmeri 2:1:1 tj. sa duplo većom količinom leucina u odnosnu na izoleucin i valin. Zatim, tu su L-lizin, L-fenilalanin, L-treonin, L-histidin, L-metionin, L-triptofan i L-arginin u količinama određenim prema tome koliko ih naše telo potražuje i troši tokom fizičkih napora.

 

Ukratko o aminokiselinama u 6PAK EAA:

BCAA - Apsolutni je imperativ da sportisti pre početka i nakon završetka intenzivnih vežbi uzimaju dodatak BCAA, jer se valin, leucin i izoleucin veoma brzo troše. U pogledu izgradnje i očuvanja mišićne mase, ne postoje važnije aminokiseline od BCAA. Telo koristi BCAA kao indirektan izvor energije za mišiće pretvarajući ih u glukozu, putem procesa poznatog pod nazivom glikoneogeneza, a koji se odigrava u jetri. L-Lizin- Važan je za rast, regeneraciju tkiva i proizvodnju hormona, enzima i antitela. L-fenilalanin- Poseduje jedinstvenu ulogu blokatora nekih enzima središnjeg nervnog sistema, koji su, uobičajeno zaduženi, za raspad prirodnih, morfijumu sličnih, hormona zvanih endorfini i enkefalini, ali ne stvara naviku, i posle dužeg delovanja je sve delotvorniji, netoksičan je i ima snažni antidepresivni efekat. L-Treonin- je važan za razvoj i stabilnu funkciju tiroidne žlezde i imunog sistema. L-Histidin-Značajan je za rast i regeneraciju tkiva. L-Metionin- aminokiselina sa sumporom i antioksidativnim svojstvima. Važan je za zdrave nokte i kožu, sintezu taurina, L-cisteina, lecitina , L-karnitina i endorfina. L-Triptofan- Osim što utiče na izgradnju proteina, triptofan ima i dodatnu ulogu, izgrađuje serotonin (Neurotransmiter), Melatonin (Neuro Hormon), a u;estvuje i u proiyvodnji niacina (Vitamin B3). L-Arginin- neophodan za mišićni metabolizam pri transportu i skladištenju azota.

 

Namena: Prašak za pripremu napitka je dodatak ishrani sa 8 esencijalnih i 2 poluesencijalne amino kiseline, namenjen kao nutritivna podrška i dodatni izvor amino kiselina u ishrani osoba koje se bave sportom i intenzivnom fizičkom aktivnošću.

 

Sadržaj aktivnih komponenti

1 doza (12,0 g)

2 doze (24,0 g)

*%NRV

(2 doze)

100 g proizvoda

L-leucin

L-valin

L-izoleucin

L-lizin

L-fenilalanin

L-treonin

L-histidin

L-metionin

L-triptofan

L-arginin

2.000,0 mg

1.000,0 mg

1.000,0 mg

1.320,0 mg

700,0 mg

1.080,0 mg

300,0 mg

720,0 mg

200,0 mg

660,0 mg

4,0 g

2,0 g

2,0 g

2,64 g

1,4 g

2,16 g

0,6 g

1,42 g

0,4 g

1,32 g

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

16,7 g

8,3 g

8,3 g

11,0 g

5,8 g

9,0 g

2,5 g

6,0 g

1,7 g

5,5 g

Tabela nutritivnih vrednosti

1 doza (12,0 g)

100 g proizvoda

Energetska vrednost (kJ / kcal)

135,0 / 32,0

1122,0 / 267,0

Masti – ukupno (g)

od toga zasićene masti

Ugljeni hidrati – ukpuno (g)

od toga šećeri

Proteini (g)

So (g)

<0,01

<0,01

0,65

<0,01

6,56

<0,01

<0,10

<0,10

5,45

<0,10

54,69

<0,10

*NRV – nutritivna referentna vrednost

 

Sastojci: L-leucin, L-lizin, L-treonin, arome pomorandže i limuna, L-valin, L-izoleucin, L-arginin, limunska kiselina, L-metionin, L-fenilalanin, L-histidin, L-triptofan, pirinčani skrob, sukraloza (zaslađivač), silicijum-dioksid (sredstvo protiv zgrudvavanja), oranž žuta S (boja).

 

Način upotrebe: Odrasli: 2 merice (12,0 g) praška za pripremu napitka razmutiti u 200 ml hladne vode i pita dva puta dnevno, jednom pre i drugi put odmah nakon treninga, sportske aktivnosti, ili intenzivnog fizičkog napora.

 

Napomene: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Čuvati van domašaja dece!

 

Upozorenja: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Nije namenjeno trudnicama, dojiljama i mlađima od 18 godina.

Boja primenjena u proizvodu može uticati na pažnju i prouzrokovati hiperaktivnost kod dece.

 

Alergen info: Može da sadrži tragove mleka, soje, glutena, jaja, celera i senfa.

 

Način čuvanja: Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25°C.

 

Zemlja porekla: Poljska

Uvoznik: Fitco d.o.o. Novi Sad

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške