You are here

Gaba

Proizdođač: 
Šifra:
1358
Ukratko:
    500 mg GABA u kapsuli smanjuje masne naslage pospešuje sintezu hormona rasta povećava mišićnu masu i snagu pomaže ciklus spavanja - omogućava čvrst...Saznaj više
1.790,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Gaba

 

 

  • 500 mg GABA u kapsuli

  • smanjuje masne naslage

  • pospešuje sintezu hormona rasta

  • povećava mišićnu masu i snagu

  • pomaže ciklus spavanja - omogućava čvrst, okrepljujući san i lako buđenje

  • dobar je regulator krvnog pritiska

  • ublažava bol

 

 

GABA ili gama-aminobuterna kiselina je neproteinska aminokiselina, inače prirodno prisutna u ljudskom telu koja se u mozgu sintetiše iz glutaminske kiseline i ima ulogu glavnog inhibitornog neurotransmitera u centralnom nervnom sistemu. Bez gama-aminobuterne kiseline (GABA) nervne ćelije suviše često i suviše lako šalju impulse što je povezano sa poremećajima kao što su: anksioznost, insomnija, epilepsija, predmenstrualni sindrom, bol, i moguće, depresija.

U organizmu se u većim koncentracijama nalazi u hipotalamusu, koji se nalazi u zadnjem delu mozga, i reguliše cikluse spavanja, telesnu temperaturu i aktivnost hipofize. Prema nekim istraživanjima GABA je prirodni stimulator glavne endokrine žlezde - hipofize, koja između ostalih luči i hormon rasta (GH), poznatog po svom anabolnom i lipotrofnom svojstvu kao posledice uticaja na metabolizam masti i proteina. Zbog navedenog svojstva (da može da utiče na povećanje lučenja hormona rasta) u upotrebi su suplementi na bazi GABA-e za koje se smatra da mogu da povećaju sportske performanse kod sportista i da doprinesu smanjenju telesne masti. Što je veći nivo hormona rasta u krvi, to je manje telesne masnoće i bolja je definisanost mišića.

 

Aktivna komponenta:

1 kaps.

%PDU*

Gama-aminobuterna kiselina (GABA)

500 mg

**

*PDU – preporučeni dnevni unos. ** PDU - preporučeni dnevni unos nije ustanovljen.

 

Sastojci: gama-aminobuterna kiselina, kapsula (želatin), sredstva protiv zgrudvavanja (silicijum-dioksid, magnezijum-stearat).

 

Doziranje i način upotrebe: odrasli 1 kapsula dnevno.

 

Upozorenje: proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod nije namenjen mlađima od 18 godina, trudnicama, dojiljama. Ne preporučuje se osobama na terapiji anksioliticima i antipilepticima. U slučaju upotrebe drugih lekova, pre upotrebe preparata konsultovati se sa lekarom. Izbegavati konzumiranje alkohola za vreme uzimanja proizvoda. Ako dođe do neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvoda i konsultovati lekara.

 

Napomene: preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Ne koristiti ako je originalno pakovanje oštećeno.

 

Alergeni: proizvod može sadržati tragove MLEKA, JAJA, SOJE, LJUSKARA, RIBE, JEZGRASTOG VOĆA I KIKIRIKIJA.

 

Način čuvanja: čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25ºC. Držati van domašaja dece!

 

Zemlja porekla: Bugarska

Uvoznik: Lama d.o.o. Beograd

 

 

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške

Slični proizvodiomogućio Pansport Forum