You are here

Power Citrulline

Proizdođač: 
Šifra:
819
Ukratko:
Kombinacija L-citrulina i jabučne kiseline ( L-citrulin DL-malat) koja poboljšava performanse, povećava izdržljivos mišića i štiti ih od umora i iscrpljenosti Saznaj više
2.720,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Power Citrulline

  • Podstiče sintezu azot-oksida

  • Povećava energiju

  • Smanjuje umor i iscrpljenost

 

L-citrulin je poluesencijalna (uslovno esencijalna) α-aminokiselina. To znači da ljudsko telo može da ga proizvede, ali u nekim okolnostima to nije dovoljno, pa suplementacija postaje neophodna. Ime mu je izvedeno od "citrullus", latinske reči za lubenicu, od koje je prvi put izolovan 1914. godine. L-citrulin igra važnu ulogu u metabolizmu i regulaciji azotn-oksida (NO). L-citrulin se u telu pretvara u L-arginin, što dovodi do povećanja i L-arginina i azot-oksida. Povećana sinteza azot-oksida u organizmu podstiče širenje krvnih sudova što dovodi do bolje cirkulacije kiseonika i krvi po telu i omogućava isporuku više kiseonika i hranljivih materija u mišiće. Takođe ima ulogu u uklanjanju amonijaka iz krvi, jedinjenja za koje se zna da izaziva umor vežbanja. U L-citrulin DL-malatu, citrulin je vezan za jabučnu kiselinu u odnosu 1:1 i tako formira malat- organsku so jabučne kiseline. Malati su važna komponenta u Krebsovom ciklusu, što je jedan od načina na koji vaše telo proizvodi energiju. Kada povećate nivo malata, povećavate proizvodnju energije. Zbog toga citrulin-malat obezbeđuje mišićima više kiseonika i hranljivih materija, kao i više energije što sve zajedno podiže vaše performanse na viši nivo.

 

Namena proizvoda: Dodatak ishrani u prahu nemanjen pripremi napitka na bazi L-citrulina.

 

Aktivni sastojci

U 100 g

U 1 dozi (5 g)

%PDU*

L-citrulin DL-malat

- od čega: L-citrulina

60 g

33 g

3000 mg

1650 mg

**

**

*PDU = preporučeni dnevni unos; ** = PDU nije ustanovljen.

 

Sastojci: L-citrulin DL-malat; maltodekstrin; sredstva protiv zgrudvavanja: silicijum-dioksid, kalcijumova so ortofosforne kiseline; arome: limun, kola; boja: karamel amonijačno sulfitni; zaslaživači: sukraloza, acesulfam-K.

 

Način primene: Pomešati jednu dozu (5 g = 1 dozer) sa 250 ml hladne vode i konzumirati pre treninga. Prepo dnevna doza je 5 g (1 doza). Ne prelaziti količinu od 2 doze dnevno.

 

Upozorenje: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka preparata. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

 

Napomene: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.

 

Informacije o alergenima: Može da sadrži tragove mleka, jaja, soje, glutena i jezgrastog voća.

 

Način čuvanja: Čuvati proizvod dobro zatvoren, na temperaturi od 5-30°C. Držati proizvod dalje od direktnog uticaja vlage i sunčeve svetlosti. Nakon otvaranja čuvati proizvod najduže 6 meseci. Ne upotrebljavati proizvod ako zaptivna folija nedostaje ili je loše zalepljena. Čuvati van domašaja dece!

 

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Pansport d.o.o. Veternik

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške