You are here

Astaxanthin

Proizdođač: 
Šifra:
1273
Ukratko:
Jedinstveni prirodni proizvod koji sadrži čist oblik astaksantina, snažnog antioksidansa iz grupe karotenoida. Saznaj više
1.490,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Astaxanthin

  • Snažna antioksidativna svojstva

  • Podržava zdravlje očiju

  • Stimuliše prirodnu odbranu tela

  • Protivupalni efekat

  • Smanjuje oštećenja od UV zraka

  • Ubrzava oporavak mišića

  • Podržava kardiovaskularni sistem

 

Astaksantin je jedan od brojnih karotenoida, liposolubilnih prirodnih pigmenata koji se nalaze u biljkama, fitoplanktonu, pojedinim gljivama i bakterijama. Oni voću i povrću daju crvenu, narandžastu ili žutu boju. Različite morske životinje, kao na primer losos i račići, kada se hrane biljkama koje sadrže neku od sedam stotina jedinjenja, koji se svrstavaju u karotenoide, i same poprimaju njihovu boju. Karotenoidi su zapravo fitonutrijenti sa veoma izraženom antioksidativnom funkcijom. Samo neki od njih su dobro poznati, kao što su beta-karoten, lutein i likopen. Astaksantin je manje poznat, ali ima višestruko snažnije antioksidativno dejstvo.

 

Astaksantin štiti očna tkiva i usporava napredovanje bolesti vezanih za starije životno doba kao što je makularna degeneracija. Studije su pokazale da se ovaj pigment mnogo lakše apsorbuje i distribuira u očne ćelije od ostalih karotenoida.

Astaksantin takođe podržava i zdravlje kože tako što uništava slobodne radikale koji nastaju u toku tzv. foto-oksidacije koju prouzrokuje UV zračenje, a koja oštećuje kožu.

Nedavno sprovedeno istraživanje dokazalo je da astaksantin utiče i na brzinu oporavka organizma i smanjenje bolova u mišićima nakon intenzivnog vežbanja. Takođe, smanjuje oštećenja mišića nastala delovanjem slobodnih radikala u toku intenzivnog vežbanja i na taj način omogućava mišićima da efikasnije iskorišćavaju kiseonik i da se brže oporavljaju.

 

Astaksantin kompanije Haya Labs sadrži čisti oblik astaksantina, koji potiče od Haematacoccus pluvialis - vrste mikroalgi koja živi u slatkim vodama.

 

 

Aktivna komponenta

1 kapsula

(dnevna doza)

PDU*

Astaksantin (iz suvog ekstrakta alge Haematacoccus pluvialis standirzovan na 5% astaksantina)

5 mg

**

*PDU – preporučeni dnevni unos ** -PDU nije utvrđen

 

Sastojci: Pirinčano brašno, astaksantin (iz suvog ekstrakta alge Haematacoccus pluvialis standirzovan na 5% astaksantina), sredstvo protiv zgrudvavanja (magnezijum-stearat), kapsula (želatin).

 

Doziranje i način upotrebe: odrasli 1 kapsula dnevno.

 

Upozorenje: Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka, mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama. Ako dođe do neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvoda i konsultovati lekara.

 

Napomene: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani ne mogu se koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav nači života. Ne koristiti ako je originalno pakovanje oštećeno.

 

Alergeni: Proizvod može sadržati tragove MLEKA, JAJA, ŽITARICA, SOJE, LJUSKARA, RIBE, JEZGRASTOG VOĆA I KIKIRIKIJA.

 

Način čuvanja: Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25°C. Držati van domašaja dece!

 

Zemlja porekla: EU

Uvoznik: Lama d.o.o. Beograd

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške