You are here

Coenzyme Q10

Proizdođač: 
Šifra:
1793
Ukratko:
Dodatak ishrani na bazi koenzima Q10, za zdravlje srca i kardiovaskularnog sistema... Saznaj više
1.990,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Coenzyme Q10

  • Koenzim Q10

  • 100mg koenzima po kapsuli

  • 60 kapsula u pakovanju

 

 

Koenzim Q10 je u suštini supstanca slična vitaminu, rastvorljiva u mastima koja prirodno postoji u ljudskom telu. Srce, jetra, bubreg i pankreas su organi koji ga sadrže u najvećoj koncentraciji. Koenzim Q10 omogućuje nastanak energije u ćelijama tih organa, pa njihova sposobnost da obavljaju svoje fiziološke funkcije zavisi upravo od dovoljne kolicine CoQ10 u organizmu. Starenjem ali i uticajem stresa telo gubi sposobnost sinteze potrebnih količina CoQ10. Do određene starosne granice potrebe za CoQ10 se mogu podmiriti iz hrane i sopstvene proizvodnje u jetri. Međutim starost, stres, jednolična ishrana, razne bolesti, stvaraju potrebu za dopunom CoQ10 u svakodnevnoj ishrani putem suplementacije.

 

Utvrđeno je da koncentracija koenzima vremenom opada, tako da je kod 40-godišnjaka umanjena za 30%, a kod osoba starijih od 60 godina čak i do 60% u odnosu na 20-godišnjake.

Pozitivno delovanje koenzima Q10 do punog izražaja dolazi kod sportista opterećenih svakodnevnim iscrpljujućim treninzima. Takođe je pokazao pozitivne rezultate kod takozvanog sindroma hroničnog umora.

 

Namena: Dodatak ishrani na bazi koenzima Q10.

Aktivni sastojci

U dnevnoj dozi (1 kapsula)

%PDU*

Koenzim Q10

100 mg

**

*PDU = preporučeni dnevni unos; ** = PDU nije ustanovljen.

Sastojci: sredstvo za povećanje zapremine: kalcijum-fosfat; kapsula [želatin, sredstvo za glaziranje (šelak), boja (gvožđe oksidi i hidroksidi), regulator kiselosti (amonijum-hidroksid, kalijum-hidroksid)]; koenzim Q10; sredstvo protiv zgrudvavanja: magnezijumova so masnih kiselina.

Preporučena upotreba: Uzeti jednu kapsulu dnevno ujutro uz obrok, sa dosta vode.

Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kome se prerađuju i MLEKO, JAJA, GLUTEN, SOJA, ŠKOLJKAŠI I OSTALI MEKUŠCI, SUMPOR-DIOKSID I JEZGRASTO VOĆE.

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka proizvoda, trudnicama i dojiljama. Dijabetičari bi trebalo da se konsultuju sa lekarom pre uzimanja koenzima Q10. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.

Način čuvanja: Čuvati na suvom i hladnom mestu, držati dalje od direktnog izvora toplote, vlage i sunčeve svetlosti. Nakon otvaranja ne uklanjati kesicu absorbera vlage. Čuvati van domašaje dece.

Najbolje upotrebiti do: datuma utisnutog na pakovanju (dan/mesec /godina).

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik i distributer za Republiku Srbiju: Vitalikum d.o.o., Republike Srpske 133, 21410 Futog, Republika Srbija

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške