You are here

CoQ-10 100 mg

Proizdođač: 
Šifra:
1155
Ukratko:
Koenzim Q10 - moćan antioksidant za zdravlje srca i ćelijsku energiju, sa vremenskim otpuštanjem Saznaj više
2.420,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

CoQ-10 100 mg

   • Za zdravlje srca
   • Važna funkcija u energetskom metabolizmu ćelije
   • Moćan antioksidant

   Nakon što je 50-ih godina prošlog veka identifi kovan CoQ10, sredinom 60-ih godina prošlog veka počinje da se koristi u Japanu prilikom terapije nekih srčanih oboljenja. 1978. Peter Mitchell dobija Nobelovu nagradu na temu energetskog prenosa u biološkim sistemima, čime je ujedno potrvđena uloga CoQ10 u prenosu energije.

   Koenzim Q10 je esencijalna, vitaminu slična supstanca rastvorljiva u mastima. Srce,
   jetra, bubreg i pankreas su organi koji ga sadrže u najvećoj koncentraciji. Q10 omogućuje nastanak energije u ćelijama tih organa, pa njihova sposobnost da obavljaju svoje fiziološke zadatke zavisi od dovoljne količine CoQ10. Starenjem telo gubi sposobnost sinteze potrebnih količina CoQ10, a prema nekim saznanjima proizvodnja se smanjuje za čak 80%.

   CoQ10 se danas često primenjuje u terapiji sindroma hroničnog umora koji bi se mogao okarakterisati čestim osećajem umora nepreciziranog porekla, koji nije uzrokovan fizičkim naporom i ne prestaje u mirovanju. Suplementacija CoQ10 omogućuje adekvatnu proizvodnju ATP-a, a time i stvaranje dovoljne količine energije te se u ovom stanju preporučuje njegovo dodatno uzimanje. Uzimanje CoQ10 danas se često savetuje i kod srčanih oboljenja. Njegov dodatak standardnoj terapiji može poboljšati zdravlje srca, povećati fi zičku sposobnost, poboljšati kvalitet života.

   Do određene starosne granice, ukoliko se čovek pravilno i raznovrsno hrani svoje dnevne potrebe za koenzimom Q10 će podmiriti iz hrane i sopstvene proizvodnje u jetri. Međutim, jednolična ishrana, izloženost stresu, razne bolesti i duži životni vek stvaraju potrebu za dopunom tog koenzima u svakodnevnoj ishrani. Danas je, naime, pouzdano utvrđeno da se koncentracija koenzima Q10 u ćelijama sa starošću smanjuje. Kod 40-godišnjaka umanjena je za oko 30%, a kod osoba starijih od 60 godina čak i do 60% u odnosu na 20-godišnjake.
   Uzroci koji dovode do manjka CoQ10 u organizmu mogu biti različiti. Stres i infekcije takođe smanjuju njegovu količinu u organizmu. Manjak CoQ10 u organizmu na jednostavan način se može nadoknaditi uzimanjem suplemenata koji sadrže CoQ10.

   Pozitivno delovanje koenzima Q 10 do punog izražaja dolazi kod sportista opterećenih svakodnevnim iscrpljujućim treninzima. Eksperimenti u istraživanju koje je sprovedeno u Bologni (Italija) pokazali su obećavajuće rezultate, naime dobro utrenirani trkači istrčali su dugu trku do potpunog iscrpljenja. Sledećih 7 nedelja primali su 100 mg koenzima Q 10, a neki od njih placebo. Kada su ponovno testirani, utvrđeno je da grupa koja je dobijala koenzim Q10 ima potencijal trčanja veći za 12% i izdržljivost veću za 8% u odnosu na kontrolnu grupu. Koenzim Q10 pokazao je potizivne rezultate kod tzv. sindroma hroničnog umora (fatigue syndrome)

   Preporučena upotreba: 1 gelkapsula dnevno uz obrok.

   Preporuka za kombinaciju sa drugim suplementima: Za još bolju podršku imunitetu kombinovati sa Natrol Easy-C I Natrol Omega 3

   Sastav: po dozi (1 gelkapsula):

   Nutritivna vrednost proizvoda:

   Nutritivna vrednost

   Po dozi1 kapsula)

   Na 100g proizvoda

   Energija

   7.12 kJ/1.7 kcal

   1424 kJ/340 kcal

   Masti

   0.23 g

   46 g

   Holesterol

   0 mg

   0 mg

   Proteini

   0.08 g

   16 g

   Ugljeni hidrati

   0.04 g

   8 g

   Vlakna

   0 g

   0 g

   Natrijum

   0.05 mg

   10 mg

   Sastav proizvoda:

   Sastojak

   1 gelkapsula

   Na 100g proizvoda

   Koenzim Q-10

   100 mg*

   20 g

   Ostali sastojci: emulgator: sojino ulje, želatin (sastojak kapsule), humektant: glicerin, voda, sredstvo za glaziranje: žuti pčelinji vosak, emulgator: lecitin (iz soje), boje: riboflavin, titanijum-dioksid, konzervansi: d-alfa-tokoferol, emulgator: polisorbat 80.

   Informacije o alergenima: sadrži soju

   Ne sadrži: kvasac, pšenicu, kukuruz, mleko, jaja, gluten, veštačke boje i arome, dodatni šećer ili skrob.

   Upozorenje: Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

   Napomena: preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

   Slični proizvodi

   Upozorenje

   Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
   se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

   Napomena

   Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

   Cene

   Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

   Opis i fotografije

   Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške