You are here

Glutathione 200 mg

Proizdođač: 
Šifra:
1716
Ukratko:
Snažni antioksidans za borbu protiv slobodnih radikala u samo 1 kapsuli dnevno... Saznaj više
1.790,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Glutathione 200 mg

 

  • 200 mg glutationa u dnevnoj dozi

  • Snažni antioksidans

  • Detoksikacija organizma

     

 

Glutation je peptid koji se nalazi u biljkama i životinjama. To je snažan antioksidans koji proizvodi jetra da bi zaštitio telo od slobodnih radikala, peroksida i teških metala. Glutation takođe eliminiše otrove kao što su lekovi i zagađivači iz naših tela.

 

Glutation ima ulogu u mnogim vitalnim procesima u organizmu. Neke od njih su učešće u procesu stvaranja DNK, formiranju spermatozoida, razbijanje nekih slobodnih radikala, podržava imunološku funkciju, pomaže u funkcionisanju određenih enzima, u procesima regeneracije vitamina C i E, pomaže jetri i žučnoj kesi da se nose sa mastima, učestvuje u eliminaciji toksina iz našeg tela (npr. učestvuje u transportu žive iz mozga), utiče na smanjenje bora i povećava elastičnost kože...

Istraživači su otkrili vezu između niskog nivoa glutationa i nekih bolesti. Nizak nivo glutationa je povezan sa većim rizicima od raka, dijabetesa tipa 2, hepatitisa i Parkinsonove bolesti. Da bi izbegli eventualne negativne posledice nedostatka glutationa u telu preporučuje se ili suplementacija glutationom ili podsticanje povećanja proizvodnje glutationa u telu. Na primer uzimanje kurkumina, selena, vitamina C i vitamina E može pomoći jetri da stvori glutation. Hrana koja sadrži sumpor, poput mesa i određenog povrća, takođe može povećati proizvodnju.

Glutation je tripeptid. Sastoji se od tri aminokiseline - cisteina, glutaminske kiseline i glicina. Nivo glutationa u organizmu prirodno opada u procesu starenja, pod uticajem bolesti i stresa, uključujući i fizički napor i bavljenje sportom. Nedostatak glutationa može se manifestovati i pojavom makularne degeneracije, dijabetesa, plućnih ili gastrointestinalnih bolesti. Zato je preporuka da ga treba nadoknađivati dodacima ishrani, jer niska koncentracija glutationa u organizmu može da dovede do ozbiljnih poremećaja i povišenog rizika od javljanja bolesti i ubrzanog starenja usled oslabljenog imunološkog sistema. Sportisti, koji uzimaju suplemente da bi povećali nivo testosterona u cilju izgradnje mišićne mase, izdržljivosti i energije, treba da uzimaju i glutation, jer je on taj koji kontroliše i održava ravnotežu hormona u organizmu. Učestvuje i u deponovanju i transportovanju aminokiselina kroz organizam, tj. u izgradnji proteina, pa bez njega nije moguće održati mišićnu masu.

 

 

Namena proizvoda: Dodatak ishrani u kapsulama na bazi L-glutationa.

Sadržaj aktivnog sastojka

U dnevnoj dozi (1 kapsula)

%NRV*

Glutation

200 mg

**

*= Nutritivna referentna vrednost (NRV) **= NRV nije ustanovljena

Sastojci: L-glutation, sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza, omotač kapsule: hidroksipropilmetilceluloza, sredstvo protiv zgrudvavanja: magnezijum-stearat.

Način primene: Konzumirati 1 kapsulu dnevno.

Informacije o alergenima: Proizvedeno u objektu u kome se prerađuju i mleko, soja, jaja, riba i pšenica.

Upozorenja: Proizvod nije namenjen deci, trudnicama i dojiljama kao ni osobama preosetljivim na bilo koji sastojak proizvoda. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj i balansiranoj ishrani i zdravom načinu života. Pre upotrebe proizvoda konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Način čuvanja: Proizvod čuvati dobro zatvoren, udaljen od direktnog uticaja sunca, na sobnoj temperaturi. Držati van domašaja dece.

Zemlja porekla: Slovenija

Uvoznik: Vitalikum d.o.o. Futog

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške