You are here

Grape Seed Extract

Proizdođač: 
Šifra:
797
Ukratko:
Dodatak ishrani na bazi ekstrakta grožđa sa moćnim antioksidativnim svojstvima, doprinosi dobroj cirkulaciji, kardio-vaskularnom zdravlju, dobrom vidu, zdravoj koži, hormonskom balansu… Saznaj više
1.290,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Grape Seed Extract

Dodatak ishrani na bazi ekstrakta grožđa sa moćnim antioksidativnim svojstvima, doprinosi dobroj cirkulaciji, kardio-vaskularnom zdravlju, dobrom vidu, zdravoj koži, hormonskom balansu…

  • Izvor moćnih antioksidanata
  • Čuvar dobre cirkulacije i kardio-vaskularnog zdravlja
  • Podržava zdravlje očiju
  • Za zdravu kožu
  • Hormonski balans
  • Anti-aging učinak

Ekstrakt semena grožđa, ESG (Grape Seed Extract) se dobija procesom ektrakcije aktivnih sastojaka iz semena grožđa, koje zaostaje u proizvodnji vina i sokova na bazi grožđa. Ekstrakt semena grožđa zapravo predstavlja mešavinu tanina i procijanidina( lanci katehina) za koje se smatra da imaju antiestrogena svojstva, doprinose dobroj cirkulciji, kao i „zdravom“ lipidnom profilu krvi. Po svom sastavu ekstrakt semena grožđa se poistovećuje sa zelenim čajem.

Osnovnu aktivnu supstancu ovog ekstrakta čine procijanidini( proantocijanidini), koji predstavljaju lance katehina( oligomeri), polifenolnih jedinjenja kojima obiluju čajevi, naročito zeleni čaj. Smatra se da je i crveno vino odličan izvor sličnih jedinjenja.

Procijanidinima se pripisuju moćna antioksidativna svojstva koja prevazilaze i vitamin C i E sa kojima ostvaruju idealnu sinergiju. Novija istraživanja pokazuju da ekstrakt semena grožđa deluje značajno na produkciju NO( azot monoksida) na nivou endotela krvnih sudova pa tako daje svoj doprinos dobroj cikrulaciji. Kardioprotektivni efekat ESG se ostvaruje i kroz uticaj na normalizaciju lipidnog profila krvi( pozitivan uticaj na HDL, „dobar holesterol“, normalizaciju nivoa triglicerida), a samim tim i na prevenciju ateroskleroze.

U nekim istraživanjima se pokazalo da ESG utiče i na aktivnost enzima aromataze( „blokira je“), koja je zadužena za balans između testosterona i estrogena kod oba pola. Ima indicija da ESG povoljno utiče na zdravlje prostate, blokirajući androgene receptore na istoj. Procijanidini štite i beta-ćelije pankreasa od oksidativnog oštećenja, tako da su „zaštinici pankreasa“, a ima indicija i da doprinose normalizaciji osetljivosti na insulin.

Kao moćan izvor antioksidanata ESG doprinosi zdravlju kože, dobrom vidu, pripisuju mu se i neuroprotektivna svojstva. Jedan je od idealnih anti-aging suplemenata.

Pre uzimanja ovog suplementa budite posebno oprezni ako uzimate oralnu antikoagulatnu terapiju( farin…), NSAIL( ibuprofen, aspirin, naproksen i sl.), kao i drugu kardiološku terapiju - pre upotrebe suplementa OBAVEZNO se posavetujte sa lekarom ako uzimate neke lekove!

Sastojci:

Aktivna komponenta

1 kaps.

100 g

% PDU

Suvi ekstrakt semena grožđa ( standradizovan na min. 95% proantocijanidina)

50 mg

20, 57g

*

*preporučen dnevni unos nije utvrđen

Ostali sastojci: krompirov skrob, sredstvo za povećanje zapremine (celuloza), želatin, sredstvo protiv zgrudvavanja (magnezijum stearat), tigliceridi srednjeg lanca.

Doziranje i način upotrebe: odrasli 1 kapsula dnevno uz jelo

Napomene: Ovaj proizvod nije namenjen za dijagnostifikovanje, lečenje, terapiju ili prevenciju bilo koje bolesti . Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu

Upozorenje: Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka. Trudnice, dojilje, osobe na terapiji lekovima, kao i osobe koje treba da idu na operaciju treba da konsultuju lekara pre upotrebe ovog proizvoda. Ako dođe do pojave neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvoda i konsultovati lekara.

Alergeni: proizvod može sadržati tragove MLEKA, JAJA, SOJE, LJUSKARA, RIBE, JEZGRASTOG VOĆA I KIKIRIKIJA!

Način čuvanja: Čuvati na suvom mestu između 15 i 25°C. Držati van domašaja dece! Ne koristiti ako je originalna folija pocepana.

Zemlja porekla: SAD

Uvoznik: Lama d.o.o. Beograd

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške