You are here

N - Acetyl Cysteine

Proizdođač: 
Šifra:
993
Ukratko:
Specijalizovani dodatak ishrani u tabletama, posebno pogodan tokom perioda pojačanog fizičkog napora, tokom povećane osetljivosti na stres i bolesti i kao pomoćno sredstvo za čišćenje organizma. Saznaj više
1.490,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

N - Acetyl Cysteine

 

  • Prekursor glutationa, najjačeg antioksidansa u telu

  • Potpomaže pravilno funkcionisanje jetre

  • 600 mg N-acetil cisteina u dnevnoj dozi

 

N-acetil cistein (NAC) je derivat cisteina, aminokiseline koja se prirodno nalazi u našem telu. Cistein aktivno učestvuje u sintezi proteina, enzima i aminokiselina. Takođe, neophodan je u sintezi glutationa, jednog od najvažnijih antioksidanata i detoksikatora u našem telu. Suplementacija NAC-om je jedan od najefikasnijih načina za podizanje nivoa glutationa, jedinjenja koje karakteriše velika sposobnost čišćenja organizma od toksina i slobodnih radikala. Iz tog razloga se obično koristi kod trovanja određenim lekovima, kao i kod brojnih autoimunih bolesti. NAC, inaktiviranjem slobodnih radikala i smanjenjem oksidativnog stresa, štiti ćelije od oštećenja i podržava otpornost tela.

N-acetil cistein povećava izdržljivost kod sportista, poboljšavajući njihove performanse i osetljivost na umor. Takođe ubrzava regenerativne procese posle vežbanja i smanjuje upalu koja je posledica preopterećenja. Olakšava iskašljavanje, ventilaciju pluća, razmenu gasova i podržava oksigenaciju. Kao jedinjenje koje snabdeva acetil-grupama, podržava proizvodnju testosterona. Stimuliše regeneraciju oštećenih ćelija jetre te na taj način potpmaže dobro funkcionisanje jetre.

 

Aktivna komponenta:

100 g

1 tabl.

%NRV*

N-acetil cistein

54,7 g

600 mg

**

*NRV – nutritivna referentna vrednost

** - nutritivna referentna vrednost nije ustanovljena

 

Sastojci: N-acetil-L-cistein, stabilizatori (kalcijum-fosfat i celulozna guma), sredstvo protiv zgrudvavanja (stearinska kiselina, silicijum-dioksid i magnezijum-stearat), sredstvo za povećanje zapremine (mikrokristalna celuloza).

 

Doziranje i način upotrebe: Odrasli 1 tableta dnevno uz dosta vode.

 

Upozorenje: Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Proizvod nije namenjen osobama preosetljivim na neki od sastojaka, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama sa kamenjem u bubrezima. Osobe koje koriste organske nitrite ili imaju istoriju ulkusne bolesti, pre primene ovog proizvoda moraju se konsultovati sa lekarom. Ako dođe do neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvoda i konsultovati lekara.

 

Napomene: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani ne mogu se koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav nači života. Ne koristiti ako je originalno pakovanje oštećeno.

 

Alergeni: Proizvod može sadržati tragove MLEKA, JAJA, ŽITARICA, SOJE, LJUSKARA, RIBE, JEZGRASTOG VOĆA I KIKIRIKIJA.

 

Način čuvanja: Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25°C. Držati van domašaja dece!

 

Zemlja porekla: EU

Uvoznik: Lama d.o.o. Beograd

 

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške