You are here

NAC 600 mg

Proizdođač: 
Šifra:
1715
Ukratko:
Snažan antioksidans za borbu protiv slobodnih radikala i toksina u organizmu... Saznaj više
1.490,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

NAC 600 mg

 

 • Prekursor glutationa

 • Štiti ćelije od oštećenja i podržava otpornost tela

 • 600 mg po serviranju

 • 60 serviranja

 

 

NAC je prekursor glutationa, najjačeg antioksidanta i eliminatora razornog dejstva slobodnih radikala u organizmu. N-acetil cistein (NAC) je acetiliran oblik aminokiseline cisteina. Ove dve aminokiseline su funkcionalno tesno povezane, ali je NAC znatno stabilniji oblik. Obe učestvuju u detoksikaciji organizma čak i na ćelijskom nivou (intraćelijska detoksikacija) i pomažu funkciju jetre. NAC, kao i cistein, pruža zaštitu od toksičnog dejstva nekih lekova i hemikalija (acetaminofeni, ugljentetrahloridi, citostatici). Time štiti jetru i mozak od oštećenja koja nastaju pod uticajem zagađivača, kao što su: alkohol, dim cigarete i štetne materije iz zagađenog vazduha. N-acetil cistein pomaže organizmu da metaboliše masti i učestvuje u izgradnji muskulature.

NAC igra značajnu ulogu u aktivnosti i stvaranju belih krvnih zrnaca, koja su zadužena za imunološki odgovor organizma. Sportski nutricionisti često preporučuju NAC u periodima intenzivnog treniranja i pojačanog stresa pred takmičenja da ne bi oslabio imunitet.

 

NAC može da ima sledeća dejstva na organizam:

 

 • obnavlja nivo glutationa posle intenzivnih napora

 • smanjuje rizik od nastanka respiratornih infekcija i nazeba

 • olakšava iskašljavanje i redukuje sluz i intenzitet kašlja kod bronhitisa

 • ubrzava oporavak posle prehlada i fizičke aktivnosti

 • povećava izgradnju mišićne mase

 • povećava izdržljivost i snagu

 • smanjuje nivo holesterola

 

NAC naročito blagotvorno deluje na respiratorni trakt, pa se može preporučiti kao dodatak terapijama emfizema, sinuzitisa, upala uha, virusnih infekcija, hroničnog bronhitisa i hroničnih plućnih bolesti uopšte. NAC eliminiše sluz iz respiratornih organa. Ovo je veoma značajno kod bronhitisa, jer se na taj način redukuje kašalj. Pušači, koji najčešće pate od hroničnog bronhitisa, mogu da imaju mnoge koristi od N-acetil cisteina, jer pored smanjenja sluzi i kašlja, smanjuje i koncentraciju bakterija u plućima. Jedno od bitnih svojstava N-acetil cisteina je i smanjenje nivoa homocisteina, aminokiseline koja može biti krivac za nastanak srčanih oboljenja, moždanog udara, pa čak i raka.

 

 

Namena proizvoda: Dodatak ishrani u kapsulama na bazi N-acetil L-cisteina

Sadržaj aktivnog sastojka

U dnevnoj dozi (1 kapsula)

%NRV*

N-acetil L-cistein (NAC)

600 mg

**

*= Nutritivna referentna vrednost (NRV) **= NRV nije ustanovljena

Sastojci: N-acetil L-cistein (NAC), omotač kapsule: hidroksipropilmetilceluloza, sredstvo protiv zgrudvavanja: magnezijum-stearat, sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza. Način primene: Konzumirati 1 kapsulu dnevno.

Informacije o alergenima: Proizvedeno u objektu u kome se prerađuju i mleko, soja, jaja, riba i pšenica.

Upozorenja: Proizvod nije namenjen deci, trudnicama i dojiljama. Ne preporučuje se se primena kod osoba preosetljivim na bilo koji od sastojaka proizvoda, kod osoba sa hroničnim oboljenjima jetre i osobama sa kamenom u bubrezima. Koristiti uz oprez kod osoba sa istorijom peptičkog ulkisa. Uz suplementaciju N-acetil L-cisteinom piti 6-8 čaša vode svakog dana. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj i balansiranoj ishrani i zdravom načinu života. Pre upotrebe proizvoda konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Način čuvanja: Proizvod čuvati dobro zatvoren, udaljen od direktnog uticaja sunca, na sobnoj temperaturi. Držati van domašaja dece.

Zemlja porekla: Slovenija

Uvoznik: Vitalikum d.o.o. Futog

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške