You are here

Pure Resveratrol

Proizdođač: 
Šifra:
1844
Ukratko:
Dodatak ishrani na bazi resveratrola, moćnog antioksidansa koji podržava zdravlje kardiovaskularnog sistema, štiti oči, bori se protiv slobodnih radikala... Saznaj više
1.050,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Pure Resveratrol

 

  • 60 vegetarijanskih kapsula

  • Bez glutena

  • Bez laktoze

 

Resveratrol pripada velikoj grupi jedinjenja pod nazivom polifenoli. Reč je o moćnom antioksidansu izolovanom iz biljaka, a njegova uloga je zaštita biljke od spolašnjih faktora, poput ultraljubičastog zračenja, zagađenja, ozleda, gljivica, stresa. U značajnim količinama ima ga u crnom i crvenom grožđu, bobičastom voću (ribizla, borovnica, brusnica), dudu, kikirikiju, pistaćima, crnoj čokoladi...

Istraživanja dejstva resveratrola posebno su se intezivirala tokom 90-tih godina prošlog veka kada je uočen tzv. „francuski paradoks“- činjenica da uprkos velikoj zastupljenosti zasićenih masti u ishrani, konzumiranju vina i raznih delikatesa Francuzi imaju najmanji procenat kardiovaskularnih oboljenja u zapadnom svetu. Posumnjalo se da je resveratrol jedan od razloga.

Resveratrol, zahvaljujući svojim antioksidativnim svojstvima neutrališe slobodne radikale odgovorne za starenje ćelija, a mnogobrojne naučne studije potvrdile su blagotvorno dejstvo resveratrola na zdravlje i prevenciju nastanka različitih oboljenja, prvenstveno oboljenja kardiovaskularnog sistema. Koristi konzumiranja hrane bogate resveratrolom, kao i suplementacije, višestruki su: prevencija kardiovaskularnih oboljenja, sniženje nivoa ukupnog holesterola, prevencija oksidacije lošeg LDL holesterola i prevencija formiranja plaka, tj. ateroma odgovornog za nastanak ateroskleroze, zaštita oka...

 

Kome se preporučuje uzimanje suplemenata sa resveratrolom?

  • Osobama sa pozitivnom anamnezom na bolesti povezane sa metabolizmom glukoze, masti i holesterola kao što su: ateroskleroza, hipertenzija, dijabetes tipa 2, insulinska rezistencija, metabolički sindrom.

  • Osobama kod kojih su zabeležene početne promene metabolizma glukoze, masti i holesterola i u cilju prevencije tih promena.

  • Osobama koje su u procesu mršavljenja i održavanja telesne težine.

 

Namena proizvoda: BioGen Pure Resveratrol, kapsule, je dodatak ishrani sa ekstraktom lista crnog grožđa, ekstrakta koštica grožđa i resveratrola, namenjen antioksidativnoj zaštiti i vaskularnom sistemu. Seme grožđa doprinosi svojom antioksidativnom sposobnošću zdravlju sistema za cirkulaciju (vaskularnom zdravlju) i antioksidativnoj aktivnosti.

 

Način upotrebe: Odrasli, jednom dnevno popiti jednu kapsulu.

 

Neto količina: 38,4 g

 

Sadržaj aktivnih komponenti

1 kapsula

%NRV*

Resveratrol (trans resveratrol)

150,0 mg

-

Suvi ekstrakt lista crvenog grožđa (Vitis vintera)

-standardizovano na minimum 30% ukupnih polifenola

61,5 mg

18,5 mg

-

-

Suvi ekstrakt semena grožđa (Vitis vintera), DER 100:1

-standardizovano na minimum 95% ukupnih polifenola

30,7 mg

29,2 mg

-

-

*NRV – nutritivna referentna vrednost

 

Sastojci: Resveratrol, ekstrakt lista crvenog grožđa, ekstrakt semena grožđa, hidroksipropil-metilceluloza (kapsula), gelan guma (zgušnjivač).

Alergeni: nema.

Upozorenje: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda .

Proizvod nije namenjen trudnicana, doiljama i mlađima od 18 godina.

Proizvodi na bazi resveratrola mogu da uspore koagulacione procese, te se njihova primena ne preporučuje dve nedelje pre hirurških zahvata, kao ni osobama koje koriste oralne antikoagulanse.

Napomena: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsku i uravnoteženu ishranu! Čuvati van domašaja dece.

Način čuvanja: Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25ºC.

 

Zemlja porekla: Švajcarska

Uvoznik i distributer za Republiku Srbiju: GenoLife d.o.o. Tošin bunar 188a, Beograd , Republika Srbija

 

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške