You are here

Spirulina Vege 250 mg

Proizdođač: 
Šifra:
1696
Ukratko:
dodatak ishrani sa 250 mg alge spiruline u tableti.... Saznaj više
1.170,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Spirulina Vege 250 mg

  • 250 mg spiruline/tableti

  • Pakovanje 1000 tableta (125 dnevnih doza)

  • izvor proteina

  • pravilno i zdravo mršavljenje

  • jačanje imuniteta

 

Spirulina (lat. Spirulina platensis) je plavo-zelena alga koja sadrži čitav spektar nutrijenata i predstavlja superhranu sa mnogo hranljivih svojstava. Idealan je dodatak ishrani za ljude svih životnih dobi i stilova života. Sastoji se od lako svarljivog proteina, sadrži više beta-karotina od bilo koje druge hrane, predstavlja najbolji izvor esencijalne gama-linolne kiseline (GLA), bogata je kompleksom vitamina B, mineralima, oligoelementima, hlorofilom i enzimima, a sadrži i mnoštvo drugih hranljivih sastojaka. Hranljive materije koje se nalaze u spirulini uglavnom nedostaju svakodnevnoj ishrani.

 

Jednostavna, čista, organski gajena hrana (bez pesticida) može da pomogne očuvanju zdravlja, koje je meta stresnog načina života. Upotreba mikroalgi u ishrani može da pomogne kod najčešćih oboljenja današnjice: ulkusne bolesti, artritisa, alergija, dijabetesa, gojaznosti i povišenog krvnog pritiska. Postoji preko 30.000 vrsta algi, a plavo-zelene alge su najprimitivnije, najmanje su se razvile u evolutivnom procesu. Ne sadrže jedro, a njihovi ćelijski zidovi su meki i lako svarljivi, za razliku od tvrde celulozne opne kod ostalih biljaka. Od svih algi spirulina ima najveću hranljivu vrednost. Mada postoji više miliona godina, tek je nedavno stekla popularnost u ishrani.

 

Protein čini 60% spiruline - mnogo više nego kod bilo koje druge hrane. Protein spiruline sadrži sve esencijalne aminokiseline. Većina životinjskih proteina sadrži veliku količinu masti, kalorija i holesterola. U spirulini se nalazi samo 5% masti, i to nezasićenih masnih kiselina, korisnih za ljudsko zdravlje. Jedan gram spiruline sadrži manje od 4 kalorije i praktično je bez holesterola. Svarljivost i resorpcija su veoma važni faktori za neuhranjene osobe, rekonvalescente i starije osobe. Da bi se odredila procentualna zastupljenost iskoristljivog proteina u hrani, meri se količina prisutnog proteina, njegova svarljivost i biološka vrednost. Jedina hrana koji ima bolje iskoristljiv protein od spiruline su jaja, ali ona sadrže holesterol.

 

Spirulina obezbeđuje:

- pravilno i zdravo mršavljenje time što zadovoljava apetit

- dugotrajan izvor energije sportistima

- skraćuje vreme oporavka posle fizičke aktivnosti

- pomoć kod problema sa varenjem

- neophodne sastojke zeleniša deci i osobama koje ne jedu dovoljno povrća

- lakoapsorbujuće gvožđe

- jačanje imuniteta

 

Spirulina je moćan borac protiv slobodnih radikala koji se stvaraju neprestano u toku disanja, varenja, izlaganja sunčevom zračenju i bakterijskim infekcijama. Sportisti su zbog napora više izloženi napadima slobodnih radikala kojih ima u velikim količinama u zagađivačima atmosfere. Spirulina se dobija se procesom sušenja rasprašivanjem bez izlaganja toploti i kiseoniku, kako bi se izbegla oksidacija, koja smanjuje nivo nutritivne vrednosti. Ovakav proces sušenja je znatno poboljšanje u odnosu na standardno sušenje toplim vazduhom ili smrzavanjem, jer omogućava algama da se suše uz minimalno prisustvo kiseonika, a to je od velikog značaja kod biljaka i nutrijenata sklonih oksidaciji. Zahvaljujući ovoj novoj tehnologiji, proizvodi spiruline sadrže tako sveže i očuvane alge, da u njihovom sastavu ostaje sačuvano 92% vrednosti njihovog svežeg stanja. One sadrže: 60% proteina, 19% ugljenih hidrata, 6% masti, 8% minerala i 7% vlage. Od minerala sadrže: kalcijum, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalijum, natrijum, mangan, cink, bor, bakar i molibden. Od vitamina sadrže: beta-karotin, B-1, B-2, B-3, B-6, B-12, vitamin E (d-alfa-tokoferol), inositol, biotin, folnu kiselinu i pantotensku kiselinu. Od fitonutrijenata sadrže: hlorofil, fikocijanin i SOD (superoksiddismutaza, jak antioksidant). Spirulina je takođe bogat izvor enzima, RNK i DNK, sulfolipida, glikolipida i drugih značajnih nutrijenata. Omega 3, 6 i 9 masnih kiselina, spirulina sadrži 48 mg po gramu.

 

Preporučeno doziranje i način upotrebe: Uzeti 1 dozu (4 tablete) dva puta dnevno.

Nakon otvaranja držati u frižideru. Najbolje je da se uzima oko 4 sata pre spavanja, ali se može uzimati i u svako drugo doba dana uz bilo koji obrok. Sportisti mogu uzimati i mnogo više spiruline dnevno, jer su njihove potrebe za ovakvom hranom povećane. Spirulina sinergijski deluje sa beta-karotinom, algom hlorelom i vitaminima B kompleksa.

 

Namena: dodatak ishrani na bazi spiruline u prahu.

 

Doziranje i način upotrebe: uzeti 1 dozu (4 tablete) dva puta dnevno.

 

Nutritivna deklaracija

Veličina doze: 4 tablete. Broj doza po pakovanju: 250.

Sastav:

Aktivni sastojci

1 doza

(4 tablete)

Dnevna doza

(8 tableta)

%PDU*

Spirulina u prahu (Spirulina platensis (Gomont) Geitler)

 

1000 mg

 

2000 mg

 

**

*PDU – preporučen dnevni unos. **PDU nije ustanovljen.

 

Sastojci: Spirulina u prahu (Spirulina platensis (Gomont) Geitler).

 

Alergeni: Može da sadrži tragove MLEKO (uključujući LAKTOZU), SOJU, KIKIRIKI (i drugo JEZGRASTO VOĆE), seme SUSAMA, OVAS, JAJA, LJUSKARE, RIBU.

 

Upozorenje: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka proizvoda, deci, trudnicama i dojiljama.

 

Napomena: dodaci ishrani ne predstavljaju zamenu za raznovrsnu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.

 

Način čuvanja: čuvati dobro zatvoreno na suvom mestu, na sobnoj temperaturi, zaštićeno od vlage i direktne sunčeve svetlosti. Držati van domašaja dece.

 

Zemlja porekla: EU

Uvoznik i distibuter: Lama d.o.o. Beograd

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške