You are here

Superior Tajvanska Spirulina u Prahu

Proizdođač: 
Šifra:
1248
Ukratko:
100% čista spirulina, jedna od najnutritivnijih namirnica na planeti, organski gajena u ekološki idealnim uslovima na jugu Tajvana. Saznaj više
1.560,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Superior Tajvanska Spirulina u Prahu

 

  • 100% organska i 100% veganska

  • Uvek sveža

  • Gajena u čistoj izvorskoj vodi

  • Poreklom sa besprekorno čiste lokacije juga Tajvana.

 

Spirulina je plavo-zelena mikroalga (cijanobakterija) koja postoji na našoj planeti milijarde godina i predstavlja iskonsku “superhranu” – zbog izrazito visoke koncentracije nutrijenata koje sadrži. Postoje naučna istraživanja širom sveta koja potvrđuju zdravstvene benefite koje pruža spirulina pravog kvaliteta.

Međutim, da bi se proizvela spirulina sa očuvanim nutritivnim vrednostima, a da se u procesu ne kontaminira, potrebno je ogromno znanje i ulaganje.

 

SUPERIOR SPIRULINA je potpuno autentična, organska i 100% proverena! Kontrolisano je gajena u izvorskoj planinskoj vodi, ekološki čiste oblasti na jugu Tajvana. Za svaku porudžbinu spirulina se proizvodi posebno, što znači da su svežina, proces proizvodnje, kontrola kvaliteta i čistoća SUPERIOR SPIRULINE uvek na najvišem mogućem nivou!

 

Spirulina je jedna od nutritivno najbogatijih namirnica na planeti. Zbog toga što sadrži čak i do 70% kompletnog proteina, spirulina predstavlja najbolji izvor biljnih proteina na svetu. Tri do deset grama spiruline dnevno sadrži impresivne količine kompleksa B vitamina, kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, mangana i cinka, kao i različitih fitonutrijenata – fikocijanina, beta (i drugih) karotena, hlorofila, gama-linolenske kiseline (GLA), itd. Deo proteina iz spiruline čini fotosintetski pigment po imenu C-fikocijanin, koji važi za možda i najpoznatiji fitonutrijent iz spiruline jer poseduje antiinflamatorna, antioksidativna, antikancerogena i imunostimulirajuća svojstva.

Studije su pokazale da naš organizam hranljive materije iz spiruline lako apsorbuje i koristi.

 

Svetska Zdravstvena Organizacija (WHO) je opisala spirulinu kao jednu od najznačajnijih superhrana na planeti, a NASA i ESA je smatraju izvrsnom hranom za svemirska putovanja, jer jako mala količina može da obezbedi širok spektar hranljivih sastojaka u značajnoj količini.

 

Neki od benefita pažljivo gajene i odabrane spiruline su održavanje normalnog nivoa šećera i holesterola u krvi, podržava imuni sistem, prirodni je antioksidans, pomaže kontroli telesne težine, doprinosi održavanju tonusa i vitalnosti organizma, poboljšava fizičke performanse kod sportista, pogodna je za vegane...

 

Nutritivne vrednosti

100 g

3 g/jedna porcija

%RU po porciji

Energetska vrednost

1556 kJ/373 kcal

46,98 kJ/11,19 kcal

0,56%

Masti

6,5 g

0,20 g

0,28%

Od toga zasićene masne kiseline

3 g

0,08 g

0,38%

Ugljeni hidrati

16,8 g

0,50 g

0,19%

Od toga šećeri

1,3 g

0,04 g

0,04%

Proteini

63 g

1,89 g

3,78%

So

4,15 g

0,12 g

2,08%

*%RU – Referentni unos za prosečnu odraslu osobu (8400 kJ/2000 kcal)

 

Sastojci: 100% organska spirulina u prahu.

 

Uputstvo za upotrebu: Pomešajte sa vodom/sokom ili dodajte u smutije/kaše. Napravite spirulinu late sa toplim biljnim mlekom i zaslađivačem. Preporučena količina spiruline u prahu iznosi 3 g (1 ravna kafena kašičica).

 

Alergeni: Spirulina po svojoj prirodi ne sadrži gluten ali proizvod nije kontrolisan na prisustvo glutena.

 

Uslovi čuvanja: Čuvati na suvom mestu, na sobnoj temperaturi.

 

Zemlja porekla: Tajvan

Uvozi, pakuje i distribuira: Just Superior d.o.o. Beograd

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške