You are here

Ultimate Antioxidant

Šifra:
300
Ukratko:
Moćni antioksidant za bolje opšte zdravlje organizma, odličan u borbi protiv slobodnih radikala Saznaj više
1.290,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
6
Prosek: 6 (1 glas)

Ultimate Antioxidant

  • antioksidant kompleks iz prirodnih izvora
  • poboljšava imunitet i opšte zdravlje organizma
  • učestvuje u prevenciji različitih oboljenja izazvanih štetnim dejstvom slobodnih radikala

U našem organizmu se neprekidno odvijaju biološki procesi koji za posledicu imaju i formiranje štetnih produkata. U slučaju da se ove materije zadrže u telu, one slabe imunitet, te olakšavaju pojavu bakterijskih i virusnih infekcija (kao što su grip i nazeb) ali i raznih ozbiljnih poremećaja poput bolesti kože i probavnog trakta, kardiovaskularnih bolesti i tumora. Njihovo oslobađanje se permanentno dešava, ali je posebno intenzivno u toku pojačanih aktivnosti poput napornih treninga ili bolesti. Tada organizam ne stiže da se oslobodi ovih materija i bez pomoći neminovno trpi posledice. Članovi ekipe materija koji se bore protiv ovakvog stanja nazivaju se antioksidantima i njihova se dejstva potpomažu. U ovu grupu spadaju: glutation, C vitamin, E vitamin, beta karoten i selen (ostali pomagači su ekstrakt ginkgo-bilobe, cink, koenzim Q10 itd.). Nabrojaćemo samo neke njihove funkcije:

  • Iz beta karotina organizam stvara A vitamin, koji je odgovoran za zdravlje kože, noktiju, kose, sluzokože i desni. Pozitivno deluje i na oči, disajne puteve, srce i ostale organe, skraćuje trajanje bolesti, pomaže u zarastanju rana…
  • E vitamin snabdeva organizam kiseonikom. On je odgovoran za sprečavanje tromboze i zgrušavnje krvi. Jača imuni sistem, pomaže u regeneraciji tkiva, sprečava gnojenje rana i dobro deluje na plodnost.
  • C vitamin jača imunitet, ima veliki udeo u stvaranju kolagena, čuva desni, krvne sudove, i kosti. Pomaže ugradnju gvožđa u organizam, smanjuje nivo holesterola.
  • Selen, zajedno sa ostalim antioksidantima i E vitaminom usporava starenje. Muškarci imaju povećanu potrebu za selenom, jer ga gube putem ejakulacije.

Koktel antioksidanata koji nudi kompanija Natrol nove je generacije i ima ozbiljniji sastav koji uključuje delotvorne materije u borbi protiv štetnih materija, neuporedivo ređe u svakodnevnoj ishrani od nabrojanih vitamina. Tu je pre svega flavon kompleks, artičoka i alga spirulina. I kod ovog proizvoda, kao što smo se navikli kod firme Natrol, aktivni elementi u njemu se ne nalaze hemijski izdvojeni već u prirodnim jedinjenjima, kompleksima helata.

Preporučena upotreba: uzimati jednu dozu (1 gelkapsula) dnevno uz obrok

Preporuka za kombinaciju sa drugim suplementima: Za još bolju podršku organizmu može se kombinovati sa Natrol CoQ10 I/ili Natrol Omega 3

Sastojak

Sadržaj po dozi

(1 kapsula)

%PDU

 

Vitamin A

500 μgRE

62,5%

60,9 mg

Vitamin C

125 mg

156%

15,24 g

Vitamin E

66.67 mgαTE

555,6%

8,13 g

Niacin

20 mg

125%

2,44 g

Cink

12.5 mg

125%

1,52 g

Selen

62.5 mcg

113,6%

7,62 mg

Bakar

1 mg

100%

122 mg

Spirulina

150 mg

*

18,29 g

Ekstrakt flavonoida

100 mg

*

12,2 g

Cvet nevena u prahu (Calendula officinalis)

25 mg

*

3,05 g

Ekstrakt artičoke 4:1 (Cynara scolymus)

25 mg

*

3,05 g

Ostali sastojci:spirulina u prahu, želatin (sastojak kapsule), L-askorbinska kiselina, ekstrakt flavonoida (iz: šipak (plod), indijski šafran (koren), borovnica(bobica), glog (bobica), grožđe (kožica), Milk thistle (seme)), d-alfa-tokoferilhidrogensukcinat, beta-karoten, cvet nevena u prahu, ekstrakt lista artičoke, nikotinamid, sredstvo protiv zgrudvavanja: silicijum-dioksid, cink-malat, cink-citrat, cink-fumarat, cink-sukcinat, cink-alfa-ketoglutarat, stabilizator: magnezijum-stearat, ulje soje, sredstvo protiv zgrudvavanja: dvobazni kalcijum-fosfat, bakar malat, bakar-citrat, bakar-fumarat, bakar-sukcinat, bakar-alfa-ketoglutarat, L-selenometionin.

Ne sadrži: kvasac, pšenicu, kukuruz, mleko, jaja, gluten, veštačke boje i arome, dodatni šećer ili skrob.

Napomena: Proizvod je bez dodataka konzervansa, veštačke boje i ukusa, šećera, skroba, soje, glutena, kvasca, pšenice, kukuruza, mleka i jaja.

Upozorenje: Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena: preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih  institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške