You are here

Choline Supreme Pure

Proizdođač: 
Šifra:
1443
Ukratko:
Esencijalni nutrijent, holin u obliku holin-bitartarata za podršku mentalnom zdravlju, metabolizmu masti, zdravlju jetre... Saznaj više
1.790,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Choline Supreme Pure

 

 

  • 500 mg holin-bitartarata u dnevnoj porciji

  • Jednokomponentni suplement

  • Stimulacija kognitivne funkcije

  • Podrška metabolizmu masti i zdravlju jetre

 

Holin je organsko hemijsko jedinjenje, zbog sličnosti sa vitaminima B kompleksa, često se i ubraja u grupu vitamina B. Esencijalni je nutrijent, što znači da naš organizam ne može da funkcioniše bez njega. Jedan deo holina se sintetiše u organizmu ali je neophodno da se unosi i putem ishrane ili suplementacije. Holin obezbeđuje pravilnu funkciju jetre, mozga i nervnog sistema, delova koji kontrolišu pamćenje i raspoloženje.

Osnovna uloga mu je (zajedno sa inozitolom) stimulacija kognitivne funkcije (direktna transformacija u acetil-holin, koji je jedan od najvažnijih neurotransmitera). Još jedna od veoma bitnih uloga holina je održavanje zdrave funkcije jetre jer redukuje akumulaciju masnoće u jetri, hroničnu upalu, cirozu i hiperholesterolemiju. Kao sastavni deo fosfolipida ćelijskih membrana i prekursor u sintezi neurostransmitera acetil-holina, učestvuje u reakcijama metilacije, a sposobnost za metabolizam i transport masti podstiče uklanjanje viška masnoće iz jetre.

Preporučuje kod nervne napetosti, osećaja potištenosti i teskobe, za opuštanje i kvalitetniji san. Holin, i uopšte vitamini B kompleksa, povoljno utiče na mentalno zdravlje, kontrolu metabolizma masti kod osoba sa različitim poremećajima tog sistema, a može se preporučiti kod endometrioze, fibrocističnih dojki i u podršci zdravlja dojke i materice.

 

OstroVit Choline Supreme Pure predstavlja jednokomponentni dodatak ishrani u prahu, u obliku holin-bitartrata visokog kvaliteta. Obezbeđuje 200 g holina visokog kvaliteta u ~400 porcija, čist holin bez nepotrebnih dodataka, doprinosi normalnom metabolizmu homocisteina, doprinosi održavanju pravilnog metabolizma masti, doprinosi održavanju zdrave funkcije jetre, podržava zdravlje mozga i kičmene moždine (centralnog nervnog sistema), podržava zdravu kognitivnu funkciju (ima pozitivne efekte na memoriju i raspoloženje), učestvuje u procesu detoksikacije.

 

Namena: dodatak ishrani u prahu na bazi holin-bitartrata. Holin doprinosi normalnom metabolizmu homocisteina, normalnom metabolizmu masti i održavanju normalne funkcije jetre.

 

Doziranje i način upotrebe: rastvoriti 1 porcijuproizvoda 500 mg (1 mericu) u 100-150 ml vode ili soka u šejkeru. Konzumirati jednu porciju dnevno.

 

Nutritivna deklaracija

Aktivni sastojci

U 100 g proizvoda

1 porcija (500 mg)

%PDU*

Holin-bitartarat

100 g

500 mg

**

*PDU – preporučeni dnevni unos; **PDU nije ustanovljen.

 

Sastojci: holin-bitartarat.

 

Alergeni: Može sadržati MLEKO (uključujući LAKTOZU), SOJU, KIKIRIKI (i drugo JEZGRASTO VOĆE), SEME SUSAMA, OVAS, JAJA, LJUSKARE, RIBU.

 

Upozorenje: preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka proizvoda, deci, trudnicama, dojiljama.

 

Napomena: dodaci ishrani ne predstavljaju zamenu za raznovrsnu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.

 

Način čuvanja: čuvati dobro zatvoreno na suvom mestu, na temperaturi 15-25°C, zaštićeno od vlage i direktne sunčeve svetlosti. Držati van domašaja dece.

 

Zemlja porekla: EU

Uvoznik: Lama d.o.o. Beograd

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške