You are here

Garlic

Proizdođač: 
Šifra:
1445
Ukratko:
Ulje belog luka u gel kapsulama... Saznaj više
980,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Garlic

 

 

  • Ulje belog luka bez mirisa

  • Blagotvorno dejstvo na celokupno zdravlje organizma

  • Antimikrobno, antigljivično i antivirusno dejstvo

 

Beli luk (Allium sativum L.) je svima dobro poznato povrće, čija se lukovica koristi i u ishrani ali i u lekovite svrhe. Pominje se još u Bibliji i Talmudu, a Hipokrat, Galen i Plinije Stariji su ga preporučivali za lečenje zaraza parazitima, respiratornih tegoba, lošeg varenja i manjka energije. Korišten je i u tradicionalnoj kineskoj medicini. Luj Paster 1858. godine takođe navodi podatke o njegovoj antibakterijskoj primeni. U novije vreme nazivaju ga ruskim ili jevrejskim penicilinom, što naglašava njegovu lekovitost. Beli luk spada u najproučavanije biljne ekstrakte u vezi sa pozitivnim delovanjem na ljudsko zdravlje.

Jačina ekstrakta belog luka se određuje prema količini alicina, aktivnog sastojka koji se izdvaja destilacijom. Alicin je uljasta eterična supstanca, neprijatnog mirisa, koja ima veliku baktericidnu moć. Odavno se koristi protiv stafilokoka, streptokoka, bacila tifusa, dizenterije i kolere. Beli luk ima i antioksidantno dejstvo, ali najpoznatiji je po vazodilatornom dejstvu - doprinosi snižavanju krvnog pritiska.

Veliki broj studija pokazuje da beli luk povoljno utiče na kardiovaskularni sistem. Može da snizi nivo holesterola i triglicerida u krvi, sprečava agregaciju trombocita i povećava rastvaranje krvnih ugrušaka, što sve utiče na usporavanje zgrušavanja krvi. Beli luk samo održava zgrušavanje krvi pod kontrolom i ne može da zameni mnogo jače lekove protiv zgrušavanja krvi (antikoagulanti i antiagregansi). Zato može da se koristi samo kao potpora redovnoj terapiji.

Beli luk ima antibakterijsku, antivirusnu i antigljivičnu aktivnost, a može da bude koristan protiv nekih intestinalnih parazita. Izgleda da ima dejstvo slično penicilinu na mnoge bakterije, samo mnogo slabije izraženo, što znači da se ne može koristiti kao zamena za antibiotike, već samo kao dopuna terapiji bakterijskih infekcija. Inhibira rast gljivice Candida albicans i ima dugotrajan pozitivni efekat kod ponovljenih gljivičnih infekcija.

Studije na ljudima pokazuju da redovna ishrana koja sadrži beli luk smanjuje rizik od pojave karcinoma jednjaka, želuca i debelog creva. Ovo je verovatno posledica smanjenog stvaranja kancerogenih supstanci pod uticajem sastojaka belog luka (antioksidativno dejstvo). Studije na životinjama pokazale su da sumporni produkti belog luka usporavaju rast različitih tipova ćelija kancera, naročito karcinoma dojke i kože.

Neka od blagotvornih dejstava belog luka su da deluje protiv crevnih parazita i neutrališe otrovne supstance u crevima, inhibira gljivične infekcije (antifungalno dejstvo), pojačava cirkulaciju i pomaže rad srčanog mišića, pomaže kod grčeva u nogama prouzrokovanih sužavanjem arterijskih krvnih sudova nogu, snižava nivo holesterola (LDL), triglicerida i čisti krv od viška šećera, pomaže kod upala grla, uha, plućnih bolesti, ublažava bolove i grčeve u želucu, jača imunitet, snižava krvni pritisak.

 

OstroVit Garlic je dostupan u gelkapsulama, lakim za gutanje, koje se razlažu u crevima, a ne u želucu, pa stoga ne ostavljaju neprijatan miris. Ulje belog luka u kapsulama dobijeno je iz svežeg belog luka, bez mirisa je, što ga čini pogodnim za upotrebu od strane osoba senzitivnih na specifičan miris belog luka. Zahvaljujući ovakvoj kapsuli bez mirisa, korisni efekti svežeg belog luka su dostupni široj populaciji.

 

Namena: dodatak ishrani u kapsulama koji sadrži ulje belog luka, bez mirisa.

 

Doziranje i način upotrebe: popiti 1 kapsulu dnevno, uz obrok.

 

Nutritivna deklaracija

Aktivni sastojci

U dnevnoj dozi (1 kapsula)

%NRV*

Ulje belog luka, bez mirisa

(Allium sativum L.)

2 mg

**

*NRV – nutritivna referentna vrednost; **NRV nije ustanovljena.

 

Sastojci: SOJINO ulje, kapsula (želatin), humektant (glicerol), voda, ulje belog luka bez mirisa (Allium sativum L.), DER 500:1.

 

Alergeni: Sadrži proizvode od SOJE. Može da sadrži tragove MLEKA, JAJA, KIKIRIKIJA, SUSAMA, OVASA, ŠKOLJKAŠA, RIBE i JEZGRASTOG VOĆA.

 

Upozorenje: proizvod nije namenjen deci, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Ukoliko koristite lekove protiv zgrušavanja krvi, konsultjte se sa svojim lekarom pre upotrebe proizvoda. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

 

Napomena: dodaci ishrani ne predstavljaju zamenu za raznovrsnu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.

 

Način čuvanja: čuvati dobro zatvoreno na suvom mestu, na sobnoj temperaturi, zaštićeno od vlage i direktne sunčeve svetlosti. Držati van domašaja dece.

 

Zemlja porekla: EU

Uvoznik: Lama d.o.o. Beograd

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške