You are here

Maca

Proizdođač: 
Šifra:
82
Ukratko:
Ekstrakt korena Make za bolji seksualni život i manje stresa Saznaj više
1.480,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Maca

  • podstiče libido i seksualne funkcije

  • povećava plodnost

  • povećava seksualnu želju

Maka se tradicionalno koristi zbog njenog energizujuđeg i afrodizijačkog dejstva i sposobnosti da poboljša plodnost. Ova jednogodišnja ili dvogodišnja biljka iz familije Brassicaceae raste i uzgaja se uglavnom u centralnom delu Anda, u Peruu (Južna Amerika). Poreklo biljke maka nije poznato, ali se sada već gaji više od 8 ekotipova make koji se međusobno razlikuju po boji korena: žuti, ljubičasti, beli, sivi, cmi, itd. U Peruanskim Andima, najčešće se gaji žuti ekotip, koji je (uz crni) jedini koji povećava količinu spermatozoida.

Narodi koji žive u regionu Anda već dugo koriste podzemni deo biljke maka kao jednu od glavnih namirnica u ishrani, u svežem obliku, ili osušen i tako sačuvan za duži period. Osušeni koren make se koristi nakon kuvanja u vodi ili mleku, ili se priprema u obliku soka, koktela, alkoholnih napitaka ili maka-kafe. Već više od 2000 godina, maka se koristi i u tradicionalnoj medicini ovih predela kao adaptogena biljna vrsta, koja pomaže prilagodavanje organizma nepovoljnim uslovima sredine, povećava izdržljivost i otpornost. Koristi se i za tretman mnogih bolesti i stanja, najčešće za tretman anemija, steriliteta i disbalansa ženskih polnih hormona. Neke kliničke studije su pokazale povoljno dejstvo Make na simptome menopauze kod žena. Maka ima antiproliferativno svojstvo, preko hvatanja slobodnih radikala i zaštite ćelija u stresnim uslovima. Maka deluje protiv stresa i posledica stresa - povećanja nivoa kortikosteroida i svih relevantnih parametara; ublažava sniženje nivoa slobodnih masnih kiselina i glukoze u plazmi koji izazivaju stres, i smanjuje osećaj umora.

 

 Namena: dodatak ishrani u kapsulama na bazi ekstrakta korena make.

 

Sadržaj aktivnog sastojka 100 g 1 kapsula %PDU

Vodeno-etanolni suvi ekstrakt korena Make

(Lepidium meyenii)(4:1)

82,64 g 500 mg *

PDU - preporučeni dnevni unos; PDU nije ustanovljen

 

Sastojci: vodeno-etanolni suvi ekstrakt korena Make (Lepidium meyenii)(4:1);kapsula – želatin; sredstva protiv zgrudvavanja – silicijum dioksid, magnezijum stearat; maltodekstrin.

 

Način upotrebe: uzeti 1 kapsulu dnevno, uz obrok.

 

 

Upozorenje: Zbog nedovoljno podataka o bezbednosti, primena se ne preporučuje kod dece, trudnica, dojilja, osoba sa obolelom jetrom, bubrezima, nekim dijagnostikovanim oboljenjem ili osoba koje koriste neke lekove. Oni pre upotrebe treba da konsultuju lekara ili farmaceuta. Osobe sa alergijom na kukuruz treba da konsultuju zdravstvenog radnika pre korišćenja ovog proizvoda. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

 

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati van domašaja dece!

 

Informacije o alergenima: NE sadrži mleko, jaja, ribu, školjkaše, orašaste plodove, kikiriki, pšenicu, soju, kvasac, veštačke boje ili arome, dodate šećere ili konzervanse.

 

Način čuvanja: čuvati na hladnom i suvom mestu.

 

Zemlja porekla: Sjedinjene Američke Države

Uvoznik: Pansport d.o.o. Veternik

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške