You are here

MACA

Proizdođač: 
Šifra:
1380
Ukratko:
UKRATKO: Vitalnost, dobar libido, bolje mentalne sposobnisti i manje stresa... Sve to u 1500mg ekstrakta korena biljke maka poznate i kao "Peruansko čudo" zbog svojih mnogobrojnih benefita na opšte stanje i zdravlje organizma... Saznaj više
1.840,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

MACA

  • 1500 mg ekstrakta korena make u dnevnoj dozi

  • Povećava seksualnu želju

  • Povećava plodnost

  • Deluje protiv stresa i posledica stresa

  • Pogodno deluje na mentalne sposobnosti, fokus, memoriju i učenje.

  • Povećava energiju, izdržljivost i balansira hormone

 

Maka, (Lepidium meyenii) je jednogodišnja ili dvogodišnja biljka iz familije Brassicaceae koja raste i uzgaja se uglavnom u centralnom delu Anda, u Peruu (Južna Amerika). Poreklo biljke maka nije poznato, ali se sada već gaji više od 8 ekotipova make koji se međusobno razlikuju po boji korena: žuti, ljubičasti, beli, sivi, crni, itd. U Peruanskim Andima, najčešće se gaji žuti ekotip, koji je (uz crni) jedini koji povećava količinu spermatozoida.

 

Narodi koji žive u regionu Anda već dugo koriste podzemni deo biljke maka kao jednu od glavnih namirnica u ishrani, u svežem obliku, ili osušen i tako sačuvan za duži period. Osušeni koren make se koristi nakon kuvanja u vodi ili mleku, ili se priprema u obliku soka, koktela, alkoholnih napitaka ili maka-kafe. Maka je bogata proteinima, nezasićenim masnim kiselinama i mineralima (gvožđe, mangan, bakar, cink, natrijum, kalcijum i kalijum su najzastupljeniji).

 

Maka se tradicionalno koristi zbog njenog energizujuđeg i afrodizijačkog dejstva i sposobnosti da poboljša plodnost. Već više od 2000 godina koristi se u tradicionalnoj medicini ovih predela kao adaptogena biljna vrsta, koja pomaže prilagodavanje organizma nepovoljnim uslovima sredine, povećava izdržljivost i otpornost. Koristi se i za tretman mnogih bolesti i stanja, najčešće za tretman anemija, steriliteta i disbalansa ženskih polnih hormona. Neke kliničke studije su pokazale povoljno dejstvo korena make na simptome menopauze kod žena. Maka ima antiproliferativno svojstvo, preko hvatanja slobodnih radikala i zaštite ćelija u stresnim uslovima. Maka deluje protiv stresa i posledica stresa - povećanja nivoa kortikosteroida i svih relevantnih parametara; ublažava sniženje nivoa slobodnih masnih kiselina i glukoze u plazmi koji izazivaju stres, i smanjuje osećaj umora.

Mnogim ispitivanjima je pouzdano dokazano da maka ima povoljne efekte na muški i ženski sterilitet, odnosno na poboljšanje plodnosti. Pokazuje afrodizijačko dejstvo poboljšavajući seksualne performanse. Upotreba make je blagotvorna i kod muškaraca i kod žena.

 

Maca, kao i bilo koji drugi BioTechUSA proizvod, sadrži sigurne, pažljivo odabrane sastojke.

 

Namena: Dodatak ishrani u kapsulama sa ekstraktom make (Lepidium meyenii).

 

Sadržaj aktivnih sastojaka

U dnevnoj dozi (2 kapsule)

Ekstrakt korena make (Lepidium meyenii)

1500 mg*

* preporučeni dnevni unos (PDU) nije ustanovljen

 

Sastojci: Suvi ekstrakt korena make (Lepidium meyenii) 10:1 (maka ekstrakt, maltodekstrin), sredstvo za povećanje zapremine: kalcijum-fosfat, omotač kapsule (želatin, sredstvo za glaziranje: šelak, boja: oksidi i hidriksidi gvožđa, regulatori kiselosti: amonijum-hidroksid i kalijum-hidroksid), sredstva protiv zgrudvavanja: magnezijumove soli masnih kiselina i silicijum-dioksid.

 

Način upotrebe: Popiti 2 kapsule dnevno sa čašom vode.

 

Informacije o alergenima: Proizvod je proizveden u pogonu gde se prerađuju i MLEKO, JAJA, GLUTEN, SOJA, LJUSKARI, SUMPOR-DIOKSID i JEZGRASTO VOĆE.

 

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama osetljivim na bilo koji od sastojaka preparata, deci, trudnicama, dojiljama i osobama sa oboljenjima štitne žlezde. Osobe koje koriste bilo kakve lekove pre upotrebe proizvoda treba da se posavetuju sa lekarom. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

 

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara/farmaceuta.

 

Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suvom mestu, u dobro zatvorenoj ambalaži. Nakon otvaranja ne uklanjati kesicu adsorbera vlage. Čuvati van domašaja dece!

 

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Vitalikum d.o.o. Futog

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške