You are here

Milk Thistle Digestive Health

Šifra:
342
Ukratko:
Mešavina biljnih ekstrakata za čišćenje i očuvanje zdravlja jetre (antioksidans) Saznaj više
1.390,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Milk Thistle Digestive Health

  • štiti jetru od toksina i pomaže njenu regeneraciju
  • antioksidans
  • 420 mg Silimarina po porciji
  • 100 % vegetarijanska formula

Natrol® Milk Thistle Advantage™ predstavlja kombinaciju moćnog mleka semena čkalja, standardizovanog na 80 % silimarina, i ekstrakata biljaka koje služe kao podrška dejstvu ove moćne biljke.

Silimarin, kompleks flavonoida dobijenih iz mleka semena čkalja, daje podršku zdravlju jetre, pomaže u eliminaciji metaboličkih nusprodukata organizma, a u sadejstvu sa drugim biljnim ekstraktima u sastavu Milk Thistle Advantage™, omogućava jačanje ćelijskih membrana, ima antioksidativno dejstvo, regeneriše i pomlađuje jetru.

Podaci o aktivnim komponentama

Seme čkalja ima hepatoprotektivni efekat (utiče na zaštitu jetre). Smatra se da su za to glavne odgovorne komponente silimarin, ali i silikristin i silidianin. Ova jedinjenja sprečavaju ulazak toksina i njihovo vezivanje za određena mesta promenom spoljašnje membrane ćelija jetre. Podstiče stvaranje glutationa (antioksidans) u jetri, želucu i crevima, a koristi se i za detoksifikaciju ćelija u jetri. Silibinin smanjuje oksidaciju glutationa u jetri i mitohondrijama, koju izaziva prevelika količina gvožđa i predstavlja blago sredstvo za heliranje gvožđa (helat – oblik gvožđa čiji je višak moguće izlučiti preko jetre i bubrega). Silimarin ima antiinflamatomo (antiupalno) dejstvo. Štiti bubrege i prostatu, deluje holagogno (stimuliše lučenje sokova žuči), štiti jetru od otrova i pomaže njenu regeneraciju.

Maslačak - Gorke supstance maslačka deluju kao holagog (stimulišu lučenje sokova žuči) i sekretolitik (razlaže sekret) u gornjem delu gastrointestinalnog trakta (GIT). Maslačak se primenjuje kod dispeptičkih poremećaja (poremećaja u probavi), infekcija urinamog trakta, poremećaja u radu jetre i žučne kese, kao i kod gubitka apetita.

Crna rotkva - Deluje holeretički (poboljšava izlučivanje sokova žuči) i antimikrobno, a podstiče i pokretljivost gornjeg dela gastrointestinalnog trakta (GIT), zbog prisustva karakterističnog ulja. Kod pacijenata sa hroničnim bronhitisom, deluje sekretolitički (razlaže sekret).

Čičak ima blagu antimikrobnu aktivnost.

Đumbir – deluje inotropno (povećava snagu srčanog mišića), antitrombotički (sprečava prekomerno zgrušavanje krvi), ima antioksidativno, antimigrenozno i antilipidemijsko dejstvo (sprečava nagomilavanja masti u organizmu), a podstiče lučenje pljuvačke, želudačnih sokova i žuči.

Peršun - Iako mehanizam delovanja još uvek nije u potpunosti jasan, herba i koren peršuna se koriste za oboljenja urinarnog trakta, kao što su infekcije urinamog trakta, kamen u bubregu ili mokraćnoj bešici.

Preporučena upotreba: Jednom dnevno uz obrok uzeti 2 kapsule preparata.

Preporuka za kombinaciju sa drugim suplementima: U cilju jačanja imuniteta, preporučujemo da uz Natrol Milk Thistle Advantage™ uzimate i My Favorite Multiple® Energizer

Sadržaj aktivnih sastojaka*

2 kapsule

(dnevna doza)

100 g

Suvi ekstrakt semena mlednog čkalja

Silybum marianum

- Silimarin (80% min)

525 mg

 

420 mg

44,34 g

 

35,47 g

Suvi ekstrakt korena maslačka

Tar axacum fficinal e (4:l)

85 mg

7,18 g

Suvi ekstrakt korena crne rotkve

Raphanus sativus niger

60 mg

5O7g

Suvi ekstrakt korena čička

Arctium lappa

60 mg

5,07 g

Suvi ekstrakt rizoma đumbira

Zingiber fficinale (4:l)

60 mg

5,07 g

Suvi ekstrakt korena peršuna

P etroselinum crispum (4:l)

35 mg

2,96 g

* preporučeni dnevni unos nije ustanovljen

Ostali sastojci: zgušnjivač hidroksipropilmetilceluloza, voda, sredstva protiv zgrudvavanja: magnezijum stearat, silicijum-dioksid, maltodekstrin Informacije o alergenima: Ne sadrži kvasac, pšenicu, mleko, jaja, soju

Upozorenje: Osobe koje sumnjaju ili imaju dijagnostikovano neko oboljenje, koriste lekove, trudnice I dojilje pre upotrebe preparata treba da konsultuju svog lekara;
Napomene: Proizvod mogu koristiti vegetarijanci. Čuvati van domašaja dece! Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Ovaj proizvod nije zamena za zdravu, uravnoteženu ishranu. Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške