You are here

Saw Palmetto

Proizdođač: 
Šifra:
1281
Ukratko:
Standardizovani ekstrakt bobica palme za podršku zdravlju prostate i funkcionisanju urinarnog trakta... Saznaj više
1.880,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Saw Palmetto

 

  • 200 mg ekstrakta bobica palme Saw palmetto u dnevnoj dozi

  • Blagotvorno dejstvo na funkciju prostate

  • Podrška opštem zdravlju muškaraca

 

Saw Palmetto ili testerasta palma (lat. Serenoa repens) je biljka poreklom iz Severne Amerike. Domoroci na Floridi su koristili njene bobice još pre nekoliko vekova u ishrani, a kasnije su je Indijanci prihvatili kao lekovitu biljku. Korišćena je kao tonik, sirup za iskašljavanje i antiseptik.

U terapijske svrhe se koriste delimično osušeni plodovi, sveži zreli plodovi i suvi zreli plodovi. Palma Saw palmetto je bogata sterolima (fitosterolima), flavonoidima, hidrofilnim polisaharidima i masnim uljima (slobodnim masnim kiselinama). Lipofilne komponente (masna ulja i fitosterini) se dobijaju ekstrakcijom sa etanolom i heksanom. Antieksudativne komponente (polisaharidi) se nalaze u vodenim ekstraktima. Etanolni ekstrakti sadrže obe grupe komponenata.

 

Proizvod Haya Labs Saw Palmetto sadrži ekstrakt bobica Saw palmetto palme standardizovan na 85-95% masnih kiselina i sterola. Ekstrakt ovih bobica podržava opšte zdravlje muškaraca i pravilno funkcionisanje prostate. Takođe može pomoći i u povećanju nivoa testosterona, smanjenju upala, sprečavanju gubitka kose i poboljšanju funkcije urinarnog trakta.

 

 

Aktivna komponenta:

1 kaps.

%PDU*

Suvi ekstrakt bobica palme Serenoa repens standardizovan na

85-95% masnih kiselina i sterola

200 mg

**

*PDU – preporučeni dnevni unos. ** PDU - preporučeni dnevni unos nije ustanovljen.

 

Sastojci: Suvi ekstrakt bobica palme Serenoa repens, pirinčano brašno, kapsula (želatin), sredstva protiv zgrudvavanja (magnezijum-stearat, silicijum-dioksid).

 

Doziranje i način upotrebe: odrasli 1 kapsula dnevno.

 

Upozorenje: proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod nije namenjen mlađima od 18 godina, trudnicama, dojiljama. Ne preporučuje se osobama sa poremećajem funkcije jetre. Pacijenti koji uzimaju hormone, zamene za hormone ili adrenergičke lekove, kao i pacijenti sa hormon zavisnim tumorima, trebalo bi da se konsultuju sa lekarom pre upotrebe preparata. U slučaju upotrebe drugih lekova, pre upotrebe preparata konsultovati se sa lekarom. Ako dođe do neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvoda i konsultovati lekara.

 

Napomene: preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Ne koristiti ako je originalno pakovanje oštećeno.

 

Alergeni: proizvod može sadržati tragove MLEKA, JAJA, SOJE, LJUSKARA, RIBE, JEZGRASTOG VOĆA I KIKIRIKIJA.

 

Način čuvanja: čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25ºC. Držati van domašaja dece!

 

Zemlja porekla: Bugarska

 

Uvoznik: Lama d.o.o. Beograd

 

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške