You are here

Valerian

Proizdođač: 
Šifra:
1280
Ukratko:
Proizvod na bazi valerijane, za ublažavanje problema sa nesanicom i nervozom na prirodan način...   Saznaj više
1.490,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Valerian

 

  • 500 mg praha valerijane u dnevnoj dozi

  • Ublažava nesanicu

  • Sedativno i anksiolitičko dejstvo

 

Valerijana, odoljen, macina trava (Valeriana officinalis L.) je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice Valerianaceae. Valerijana samoniklo raste na vlažnim mestima, livadama, po obodu šuma, a gaji se i kultivisano i to najviše u Belgiji i Holandiji. Naziv roda je izveden iz latinskog glagola valere, što znači „biti snažan, zdrav“, a narodno ime „macina trava“ je dobila zato što miris listova i korenja valerijane neobično snažno privlači mačke.

Valerijana je lekovita biljka, od koje se upotrebljava koren i rizom. Sadrži valerensku kiselinu, koja je odgovorna za njeno sedativno dejstvo. Aktivni sastojci valerijane deluju na GABA neurotransmitere  u centralnom nervnom sistemu, povećavanjem njihove koncentracije u pukotini između dve nervne ćelije, tako što povećava njihovu sekreciju i smanjuje ponovni ulazak supstance u ćeliju. Osim sedativnog valerijana ima i anksiolitičko delovanje.

Nemačka Komisija je odobrila primenu korena valerijane kod nervoze i nesanice. U monografiji Evropske agencije za lekove (EMA) navodi se primena korena valerijane kod blagih simptoma mentalnog stresa i kod problema sa spavanjem.

 

Aktivna komponenta:

1 kaps.

2 kaps.

100 g

%NRV*

Osušen koren odoljena

Valeriana officinalis

250 mg

500 mg

37,54 g

*

*NRV – nutritivna referentna vrednost

 

Sastojci: osušen koren odoljena Valeriana officinalis, sredstvo protiv zgrudvavanja (magnezijum-stearat (E470b)), kapsula (želatin).

 

Doziranje i način upotrebe: kod problema sa spavanjem: 2 kapsule pola sata pre spavanja. Kod blagih simptoma mentalnog stresa: po 1 kapsulu 2 puta dnevno.

 

Upozorenje: proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod nije namenjen mlađima od 18 godina, trudnicama, dojiljama. Ako dođe do neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvoda i konsultovati lekara.

 

Napomene: preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi od 25ºC. Držati van domašaja dece! Ne koristiti ako je originalno pakovanje oštećeno.

 

Alergeni: proizvod može sadržati tragove MLEKA, JAJA, SOJE, LJUSKARA, RIBE, JEZGRASTOG VOĆA I KIKIRIKIJA.

 

Zemlja porekla: Bugarska

 

Uvoznik: Lama d.o.o. Beograd

 

 

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške