You are here

Cholesterol Balance

Proizdođač: 
Šifra:
303
Ukratko:
Za normalizaciju holesterola u krvi Saznaj više
990,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Cholesterol Balance

  • Sa koncentratom fitosterola i citrus pektina
  • Za održavanje zdravog nivoa holesterola koji je već doveden u normalnu vrednost

Usled nepravilne ishrane preko 50 % stanovnika razvijenih država pati od povišenog holesterola (iznad 240mg/dl) koji je bitan faktor rizika u obolenju krvnih sudova i srčanog mišića. Svakako, zdrava ishrana bogata dijetalnim vlaknima je na vodećem mestu u normalizaciji nivoa štetnog LDL holesterola.

Nivo holesterola nije dobar ni kad je iznad ni kad je ispod normalne granice već ga treba držati u granicama normale. U ovome Vam može pomoći proizvod Cholesterol Balance, naravno uz pravilnu ishranu i umerenu fizičku aktivnost.

Proizvod je na bazi koncentrata fitosterola i citrus pektina (pektini otežavaju apsorpciju masti). Fitosteroli imaju istu hemijsku strukturu kao holesterol. Kod apsorpcije hrane fitosteroli imitiraju štetni holesterol i tako otežavaju njegov ulazak u naš organizam. Preparat može da se koristi u toku niskokalorične dijete, jer fitosteroli se ponašaju u organizmu kao holesterol, što znači da jetra, testisi i kora nadbubrežne žlezde mogu da ga koriste kao sirovinu za proizvodnju hormona.

Fitosteroli se koriste i u lečenju uvećane prostate (prostate hypertrophy). Oni smanjuju bol, gorući osećaj i normalizuju pražnjenje mokraćne bešike.

Preporučena upotreba: 2 tablete pre svakog obroka 3 puta dnevno

Preporuka za kombinaciju sa drugim suplementima: Kao podrška ovom preparatu može se koristiti Natrol Soya Lecithin i/ili Scitec Garlic&Parsley

Napomena: Proizvod je bez dodataka konzervansa, veštačke boje i ukusa, šećera, skroba, soje, glutena, kvasca, pšenice, kukuruza, mleka i jaja.

Sastav: po 1 tableti i po dozi (2 tablete):

Sastojak

Sadržaj po

1 tableti

%PDU

Sadržaj po dozi (2 tablete)

%PDU

Fitosteroli

- Beta Sitosterol

- Kampesterol

- Stigmasterol

300 mg

120 mg

60 mg

40 mg

*

*

*

*

600 mg

240 mg

120 mg

80 mg

*

*

*

*

Kompleks pektina iz citrusa

30 mg

*

60 mg

*

*Preporučeni dnevni unos nije ustanovljen

Ostali sastojci: sredstva protiv zgrudvavanja: celuloza, stearinska kiselina, silicijum-dioksid, magnezijum-stearat, metilceluloza, stabilizator: unakrsno-vezana natrijum-karboksimetilceluloza, humektant: glicerin.

Upozorenje: Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka, trudnicama i dojiljama. Ne preporučuje se osobama koje pate od sitosterolemije i cerebrotendinozne ksantomatoze. Mogu se javiti blage gastrointestinalne smetnje kao što su nadimanje, konstipacija i dijareja. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena: preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške