You are here

Omega 3-6-9 1000 mg

Proizdođač: 
Šifra:
338
Ukratko:
Izbalansirana smeša esencijalnih masnih kiselina za podršku zdravlju srca i krvnih sudova (laneno, kanola, bundevino ulje, ulje noćurka, crne ribizle) Saznaj više
1.890,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
6
Prosek: 6 (1 glas)

Omega 3-6-9 1000 mg

  • Esencijalne masne kiseline
  • Podrška zdravlju srca i krvnih sudova
  • Masne kiseline biljnog porekla (laneno ulje, kanola, ulje bundeve, ulje noćurka, ulje crne ribizle)

Now Foods Omega 3-6-9 su nezasićene masne kiseline biljnog porekla. U ovom preparatu omega 3 esencijalne masne kiseline potiču iz lanenog, kanola i bundevinog ulja, omega 6 iz ulja žutog noćurka, bundeve i crne ribizle, a neesencijalna masna kiselina omega 9 (oleinska kiselina) iz kanola i lanenog ulja. Pravilnom ishranom se može uneti u organizam dovoljna količina masnih kiselina, ali to često nije slučaj, pa organizam ne uživa u punoj meri brojne koristi od njih.

Nezasićene masne kiseline redukuju mogućnost pojave koronarne bolesti srca, jer smanjuju depoe masti i regulišu metabolizam holesterola, regulišu cirkulaciju i smanjuju visok krvni pritisak. Deluju pomoću prostaglandina, složenih supstanci nalik na hormone koje kontrolišu rad svih organa, naročito srca, krvnih sudova i kože i utiču na funkcionisanje imunološkog sistema. Prostaglandini imaju još antiinflamatorno dejstvo zahvaljujući kojem olakšavaju bolove i upale kod ljudi koji pate od reumatoidnog artritisa. Masne kiseline regulišu metabolizam holesterola, što podrazumeva prenošenje, pretvaranje u druge supstance, deponovanje i sekreciju. Na taj način one pomažu dobrom (HDL) holesterolu da se neometano kreće krvotokom i da se pretvara u so žučne kiseline. Ako je ovaj proces ometen, nastaju degenerativna stanja na srcu i arteriji. U nekim studijama ističe se njihovo antikancerogeno dejstvo, ali to nije potvrđeno većim brojem naučnih studija.

Preporučena upotreba: 1 kapsula, 2-3 puta dnevno uz obrok

Preporuka za kombinaciju sa drugim suplementima: Za jačanje imuniteta i bolje stanje organizma kombinovati sa Twinlab Dual Tabs. U borbi protiv holesterola i povišenog pritiska kombinovati sa Scitec Garlic and Parsley i/ili Natrol Chplesterol balance

        Sastav jedne doze (2 soft gel kapsule)        Količina
Ukupno kalorija 20
Kalorije iz masti 20
Ukupno masti 2 g
Zasićene masti < 0.5 g
Polinezasićene masti 1,5 g
Mononezasićene masti < 0.5 g
Holesterol 0 mg
Laneno ulje (hladno ceđeno, organsko) (Linum usitatissimum) (seme) 1400 mg
Jagorčevina (hladno ceđeno) (Oenothera biennis) (seme) 300 mg
Ulje kanadske repe (hladno ceđeno) 260 mg
Ulje crne ribizle (Ribes nigrum) (seme) 20 mg
Ulje semenka bundeve (Curcubita pepo) (seme) 20 mg

Upozorenje: Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu . Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.
Napomena: preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih  institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške