You are here

Omega-3 Fish Oil 1000mg

Proizdođač: 
Šifra:
317
Ukratko:
Omega-3 masne kiseline kao podrška za zdravlje srca i krvnih sudova, vida, kostiju, za izbalansiran nivo holesterola, bolje mentalne funkcije Saznaj više
1.120,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Omega-3 Fish Oil 1000mg

  • podrška zdravlju kardiovaskularnog sistema

  • podrška zdravom vidu, kostima

  • utiče na bolji rad pankreasa, žučne kese i jetre

  • zdravlje kože i kose

     

Omega-3 Fish Oil 1000 mg je proizvod koji nam stiže iz Natrol-a, čije su osnovne karakteristike: potpomaže održavanje zdravlja srca, odličan je izvor Omega-3 masnih kiselina EPA ( eikozapentaenske kiseline ) i DHA ( dokozaheksaenske kiseline ), sadrži riblje ulje.

 

Limunovo ulje utiče pozitivno na rad pankreasa, žučne kese i jetre, a doprinosi i boljem varenju.

Sve veći broj istraživanja otkriva značaj Omega-3 masnih kiselina na ljudsko zdravlje, uključujući zdravlje kardiovaskularnog sistema, psihičko zdravlje, a čak imaju znatan uticaj i na održavanje zdrave kože i kose.

Omega 3 su polinezasićene esencijalne masne kiseline i mogu biti biljnog ili životinjskog porekla. Najbogatiji izvori omega 3 masnih kiselina su: riba, naročito iz hladnih mora, fitoplankton i ulje lanenog semena.

Omega 3 masne kiseline se moraju unositi u organizam hranom, jer ih organizam sam ne proizvodi. One su glavni sastojak ćelijske membrane, neophodne su za ćelijsku regeneraciju i reprodukciju, a hormoni, koji pokreću sve funkcije u organizmu, ne mogu da se proizvedu bez njih. Dve najaktivnije i najviše proučavane komponente omega 3 su EPA (eikozapentaenska kiselina) i DHA (dokozaheksaenska kiselina). Za DHA se zna da je vitalni sastojak fosfolipida ćelijske membrane kod ljudi, naročito ćelija mozga i retine. Zato je važna za normalan razvoj mozga fetusa i njegovo funkcionisanje tokom celog života, kao i za propusnost i elastičnost moždanih ćelija, što ima direktnog uticaja na raspoloženje i na kognitivne funkcije. Obe su veoma važne za fizičko i emocionalno zdravlje, a mogu da spreče i rast tumorskih ćelija i smanje nivo holesterola i triglicerida u krvi stimulišući oksidaciju masti u jetri.

Namena: dodatak ishrani na bazi ribljeg ulja.

 

Sadržaj aktivnih sastojaka

1 kaps.

%NRV

Omega-3 riblje ulje (inćun, bakalar, skuša, sardina)

- od toga EPA (eikozapentaenska kiselina)

- od toga DHA (dokozaheksaenska kiselina)

1000mg

180mg

120mg

*

*

*

NRV=Nutritivna referentna vrednost; *-NRV nije ustanovljena

 

Sastojci: Omega-3 riblje ulje (inćun, bakalar, skuša, sardina); kapsula želatin (goveđi); prečišćena voda; glicerol; prirodno ulje limuna; antioksidans ekstrakt bogat tokoferolima (iz soje)

 

Način upotrebe: 1 kapsula dnevno uz obrok.

 

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati van domašaja male dece.

 

Upozorenje: Ne preporučuje se osobama preosetljivim na neki od sastojaka. Trudnice, dojilje i osobe koje imaju dijagnostikovano neko oboljenje, sumnjaju na bolest ili koriste lekove, pre upotrebe treba da konsultuju lekara ili farmaceuta. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti! Ukoliko pakovanje sadrži adsorbere vlage (vidno se razlikuju od proizvoda)-ne jesti ih!

 

Informacije o alergenima: sadrži riblje ulje i soju.

 

Način čuvanja: Čuvati na hladnom I suvom mestu, daleko od direktnih uticaja svetlosti.

 

Zemlja porekla: SAD

Uvoznik: Pansport d.o.o. Veternik

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške