You are here

Creatine 3000

Šifra:
1562
Ukratko:
Čist kreatin-monohidrat u HPMC vegetarijanskim kapsulama.... Saznaj više
1.690,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Creatine 3000

  • Za bolje fizičke performanse

  • Testirano za sportiste

  • Kapsule na biljnoj bazi pogodne za potrošače sa ograničenjima u ishrani, verskim ili kulturnim ograničenjima

  • Halal sertifikat

 

Mikronizovani kreatin monohidrat je supstanca za koju je dokazano da poboljšava fizičke sposobnosti, performanse tela u uzastopnim, kratkotrajnim vežbama jakog intenziteta. Koristan efekat se postiže već sa dozom od 3g. Kreatin monohidrat je jedan od najistraženijih, a verovatno i jedan od najpopularnijih i najdelotvornijih suplemenata među sportistima. Brojna istraživanja su dokazala kako suplementacija kreatinom uspešno povećava snagu, anaerobnu izdržljivost, oporavak i povećanje mišićne mase.

 

Kreatin je molekul koji se prirodno nalazi u organizmu. Osim što ga telo samo sintetiše, unosimo ga i putem hrane. Po svojoj strukturi kreatin je tripeptid, molekul koga grade tri amino kiseline : glicin, arginin i metionin. Kreatin funkcioniše tako što pospešuje sintezu ATP-a (adenozin tri-fosfat), molekula koji je u mogućnosti da uskladišti i prenese energiju unutar ćelija. ATP daje energiju tako što se jedan od molekula fosfata odvaja, prilikom čega nastaje drugi spoj i to ADP (adenozin di-fosfat). Ovom hidrolizom fosfata oslobađa se enegija. Nažalost u mišićnim tkivima se nalazi samo mala količina ATP-a. Tu kreatin stupa na scenu, predajući svoje molekule fosfata ADP-u, čime se ponovo stvara ATP. Ovo u praksi znači da produžava mišićnu aktivnost.

 

 

Namena: Kreatin poboljšava fizičke sposobnosti/performanse tela u uzastopnim kratkotrajnim vežbama jakog intenziteta. Koristan efekat postiže se dnevnim unosom od 3 g kreatina.

 

Sastojci: kreatin-monohidrat; kapsula – hidroksipropilmetilceluloza.

 

Sadržaj aktivnog sastojka

100 g

1 porcija

(3 kapsule)

Dnevna doza

(6 kapsula)

Kreatin-monohidrat

92,8 g

2250 mg

4500 m*

* - NRV nije ustanovljena ( NRV – nutritivna referentna vrednost).

 

Način upotrebe: popiti po 3 kapsule dva puta dnevno uz obrok.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati van domašaja dece.

Upozorenja: Ne preporučuje se deci, trudnicama i dojiljama, osobama preosetljivim na kreatin, kao ni osobama sa oboljenjima bubrega ili rizikom od renalnih poremećaja, npr. dijabetičarima. Osobe koje imaju neko dijagnostikovano oboljenje ili su pod terapijom, pre upotrebe treba da se posavetuju sa lekarom ili farmaceutom. Ne preporučuje se upotreba tokom dužeg perioda bez dogovora sa lekarom. Uz suplementaciju kreatinom treba uzimati dovoljno vode, najmanje 6-8 čaša dnevno. Osobe koje uzimaju kreatin treba da prate nivo kreatinina u serumu. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Način čuvanja: Čuvati na hladnom i suvom mestu.

Zemlja porekla: Ujedinjeno Kraljevstvo

Uvoznik: Vitalikum d.o.o. Futog

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške