You are here

Creatine Monohydrate

Proizdođač: 
Šifra:
186
Ukratko:
Za veću snagu i izdržljivost, za povećanje obima mišića Saznaj više
2.360,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
6
Prosek: 6 (1 glas)

Creatine Monohydrate

  • Dodatak ishrani za sportiste i rekreativce koji se bave intenzivnom fizičkom aktivnošću
  • 100% čist kreatin monohidrat
  • Original nemački Creapure
  • Za veću snagu i izdržljivost
  • Za povećanje obima mišića

Kreatin je osnovni suplement u bodibildingu, fitnesu i ostalim sportovima snage i izdržljivosti. On je najdelotvorniji dodatak ishrani koji dokazano utiče na povećanje mišićne mase, snage i izdržljivosti. Naučni instituti i istraživački centri širom sveta saglasni su u jednom - ne treba sumnjati u moć kreatina.

Nijedan drugi suplement nema toliku naučnu podršku.

Uporednom analizom čak 250 studija o uticaju najpopularnijih suplemenata za mišićnu izgradnju, kreatin je proglašen za suplement koji pruža najbolje efekte.

Korišćenjem ovog proizvoda, koji  je 100% kreatin monohidrat, svakom dozom unećete 3 grama čistog kreatina u svoj organizam. Kontinuiranim korišćenjem imaćete više snage, veću eksplozivnost (veća pokretljivost, sa više "elana") i maksimalne učinke.

U čemu je tajna?

Kreatin nam omogućava brže stvaranje energije i veću snagu. Pitate se zašto bismo brže stvarali energiju? Potrebno je samo da  odmorimo i energija će se vratiti na željeni nivo? To je tačno, ali iskusni vežbači znaju vrednost onog "još jednog" ponavljanja. Ovaj suplement pomera granice izdržljivosti, a to ima samo jedan rezultat - više ponavljanja i snage. Veća masa! 

Kako kreatin monohidrat stvara dodatnu energiju?

Prosečan čovek može da trči najbržim tempom (sprintom) svega desetak sekundi, nakon čega će osetiti umor. Razlog tome su istrošene zalihe energije. 

Adenozin-trifosfat (ATP) je osnovna jedinica energije u ćeliji. On igra ključnu ulogu u metabolizmu i funkciji mišića. Tokom intenzivnog vežbanja, već nakon 8 do 10 sekundi ćelije potroše sve zalihe ATP-a. Intenzivna fizička aktivnost zahteva više ATP po sekundi nego što naše telo može da proizvede.

Kako se stvara energija u ćeliji? Jedan od molekula fosfata se odvaja od ATP-a, koji, onda, ostaje u obliku Adenozin-difosfata (ADP). Energija je oslobođena - ćelija je koristi, a ADP čeka "gorivo" koje će ga transformisati u ATP.

Ovde na scenu stupa kreatin, koji predaje svoje molekule fosfata ADP-u. Tako nastaje novi ATP. Ako telo ima veću zalihu kreatina, stvoriće se više ATP-a. To znači više energije i maksimalan učinak u teretani. 

Koliko je vremena potrebno da vidimo prve rezultate? 

Za svega šest dana korišćenja kreatina u dozi od samo 2 grama dnevno, nivo kreatina u mišićima je drastično povećan. Na slici ispod je grafički prikaz nivoa kreatina u mišićima u odnosu na period korišćenja suplementa.

Ćelije mišićnog tkiva će ove zalihe koristiti za proizvodnju ATP-a, omogućavajući više energije u momentu zamora. 

U prikazu na slici možete videti povećanje snage prilikom izvođenja polučučnja, nakon desetonedeljnog uzimanja kreatinske suplementacije.

 

Namena: prašak za pripremu napitka neutralnog ukusa sa kreatinom.

 

Sadržaj aktivnog sastojka

g/3,4 g

g/100g

Kreatin-monohidrat

3 g

88.23 g

 

Sastojci: kreatin-monohidrat (100%).

 

Način upotrebe: pomešati jednu mericu (3,4 g=1 merica) praška sa vodom ili nekim drugim napitkom koji ne sadrži kofein. Odrasle osobe mogu da koriste 1 dnevno, u periodu intenzivnih treninga .

 

Upozorenje: Ne preporučuje se deci, adolescentima, trudnicama i dojiljama, osobama preosetljivim na kreatin, kao ni osobama sa rizikom od renalnih poremećaja, npr. Dijabetičarima. Uz suplementaciju kreatinom, neophodno je uzimati dovoljno vode, najmanje 6-8 čaša dnevno. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

 

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu.Čuvati van domašaja dece.

 

Način čuvanja: Čuvati u dobro zatvorenom pakovanju na hladnom i suvom mestu.

 

Zemlja porekla: EU

Uvoznik: Pansport d.o.o.

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške