You are here

Creatine Monohydrate

Šifra:
1446
Ukratko:
100% čist kreatin-monohidrat, povećava telesne mogućnosti u uzastopnim kratkotrajnim vežbama velikog intenziteta, povećava mišićnu masu i definiciju mišića... Saznaj više
2.600,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Creatine Monohydrate

 

  • 10g kreatin-monohidrata u dnevnoj dozi

  • Podržava rast čiste mišićne mase

  • Veća snaga i eksplozivnost

 

 

Kreatin je jedinjenje koje ljudski organizam sam proizvodi i koji snabdeva mišiće energijom. Proizvodi se u jetri, pankreasu i bubrezima, a krvotokom prenosi do mišića. Kada dospe u mišiće, konvertuje se u fosfokreatin (kreatinfosfat), koji snabdeva adenozin-difosfat (ADP) fosfatnom grupom potrebnom za nastajanje adenozin-trifosfata (ATP), koji je neposredni energetski izvor za naše mišiće.

Kreatin se nalazi u mnogim namirnicama, pa njegova upotreba predstavlja prirodnu suplementaciju u cilju unapređivanja mišićne mase i dobijanja ekstra energije. Naročito bogat izvor kreatina je riblje meso, haringa, losos i tuna, ali i govedina. Ali, da bi se obezbedile dodatne količine kreatin monohidrata potrebna je adekvatna suplementacija, a nije moguće uneti tolike količine hrane u toku dana da bi se bitno povećao njegov unos.

Sportistima je ovo omiljen dodatak, jer za veoma kratko vreme daje vidljive rezultate - za samo dve nedelje može značajno da poveća mišićnu masu, ali i opštu kondiciju, što za posledicu ima mogućnost intenzivnog treniranja zahvaljujući povećanim energetskim nivoima. Pored toga, kreatin neposredno utiče na brzinu oporavka organizma od stresa izazvanog napornim treniranjem. U svetu profesionalnog, ali i rekreativnog sporta gotovo da nema sportiste koji ne koristi kreatin i koji ne zna čemu on služi. Sposobnost kreatina da poveća energetske rezerve u mišićima potiče od njegove aktivnosti u proteinskoj sintezi, kojom sprečava razgradnju mišića. Još jedna izuzetno važna osobina kreatina je i njegova uloga u rehidraciji mišićnih ćelija, što je od izuzetnog značaja za rast mišićnih vlakana i njihovu čvrstinu.

Kreatin se često preporučuje i kod mnogih stanja i bolesti, jer smanjuje nivo holesterola i triglicerida, ima antiinflamantorno dejstvo (artritis), štiti centralni nervni sistem, ublažava GAMT defekt koji dovodi do nedostatka kreatina u mozgu, deluje kod oboljenja vezanih za atrofiju mišića, dopunjuje vegetarijansku ishranu, povećava snagu i izdržljivost kod srčanih oboljenja.

 

Dejstva kreatin monohidrata na organizam su da ubrzava povećanje mišićne mase i postizanje mišićne definicije, povećava energiju, snagu i izdržljivost, ubrzava procese mršavljenja, ubrzava procese oporavka nakon intenzivnog treninga i fizičkog stresa, smanjuje zamor, idealan je dodatak ishrani za vegetarijance koji ga ne unose dovoljno hranom

Svaki organizam ima gornju granicu nivoa kreatina koji se može deponovati u mišićnom tkivu. Zato postoji inicijalna faza koja služi za popunjavanje depoa, nakon čega se ulazi u fazu održavanja i dopune potrošenih količina kreatina. Treba se pridržavati sledećeg plana, ukoliko sportski lekar ne preporuči drugačije: 20 do 30 g dnevno u trajanju od 5 dana; 5 do 15 g dnevno u trajanju od 8 nedelja; 4 nedelje bez suplementacije, a nakon toga se ciklus može ponoviti. Neželjeni efekti upotrebe kreatin monohidrata nisu poznati ili su veoma retki (nadimanje). Napici koji sadrže kreatin ne treba da stoje pripremljeni duže od 15 minuta.

Za još bolje efekte i rezultate suplementacije kreatinom, preporučljivo je uzimati kreatin u kombinaciji sa ribozom ili napicima bogatim ugljenim hidratima. Kreatin je najbolje pripremati s vodom.

Namena: proizvod sa 100% kreatin-monohidratom namenjen je prvenstveno sportistima tokom intenzivnih mišićnih napora. Kreatin povećava telesne mogućnosti u uzastopnim kratkotrajnim vežbama velikog intenziteta. Koristan efekat postiže se dnevnim unosom od 3 g kreatina.

 

Doziranje i način upotrebe: izmešati jednu kašiku (5 g) proizvoda sa 250 ml hladne vode nakon vežbanja. Za najbolje rezultate, uzimati pre i nakon vežbanja. Početna faza: uzimati najmanje dve porcije dnevno u toku prve nedelje. Nakon toga uzimati jednu porciju dnevno.

 

Aktivni sastojci:

100 g proizvoda

1 doza (5 g)

Preporučena dnevna doza (10 g)

Kreatin-monohidrat

100 g

5000 mg

10000 mg

Od čega kreatin

87,92 g

4396 mg

8792 mg

 

Sastojci: 100% kreatin-monohidrat u prahu.

 

Alergeni: proizvedeno u pogonu u kome se koriste MLEKO, SOJA, JAJA I JEZGRASTO VOĆE.

Upozorenje: Proizvod se ne preporučuje deci, trudnicama i dojiljama, kao ni osobams sa oštećenom funkcijom bubrega, dijabetičarima i osobama preosetljivim na njegove sastojke. Potrebno je unositi veću količinu vode kada se koriste dodaci ishrani koji sadrže kreatin-monohidrat. Pre upotrebe ovog proizvoda posavetovati se sa lekom/nutricionistom.

 

Napomene: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza!

 

Način čuvanja: Čuvati dobro zatvoreno, u originalnoj ambalaži na temperaturi 5-30°C. Proizvod čuvati zaštićen od toplote, vlage i direktne sunčeve svetlosti. Proizvod ne koristiti duže od 6 meseci nakon otvaranja. Čuvati van domašaja dece.

 

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Lama d.o.o. Beograd

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške