You are here

Cal - Mag Citrate

Šifra:
1282
Ukratko:
Moćna kombinacija kalcijuma i magnezijuma za dobro zdravlje kostiju i dobru funkciju mišića. Saznaj više
1.860,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Cal - Mag Citrate

 

  • Optimalan odnos Ca i Mg

  • Organski izvori minerala za bolje iskorišćenje u organizmu

  • Podrška zdravlju kostiju, funkciji mišića, enzimskim procesima...

 

 

Haya Labs Cal-Mag Citrate je moćna formula koja uključuje kalcijum i magnezijum, u optimalnom odnosu koji deluju sinergijski i čine značajnu podršku zdravlju. U proizvodu se nalaze u obliku organskih jedinjenja koja predstavljaju dobro usvojive oblike minerala.

 

Magnezijum-citrat jedan od najčešćih oblika Mg na komercijalnom tržištu. Vezan je za limunsku kiselinu (u razmeri 1:1) koja je blagi laksativ pa ova kombinacija pomaže kod zatvora, zbog čega predstavlja najbolji izvor kod osoba koje imaju crevne probleme. Ova vrsta se nalazi u mnogim dodacima ishrani i služi kao solidan izvor, dok se u medicini koristi kao slani laksativ kojim se čiste creva pre operacije ili kolonoskopije.

 

Kalcijum je najzastupljeniji mineral u organizmu i odgovoran je za mnoge procese koji održavaju zdravlje organizma. Primarna mu je uloga izgradnja i održavanje skeleta i zuba. Važan je i za kardiovaskularno zdravlje, zdravlje nervnog sistema, mišića i kože. Neophodan je za apsorpciju gvožđa i vitamina B-12, učestvuje u metabolizmu nutrijenata kroz ćelijsku membranu i stvaranju novih ćelija krvi kao i u čišćenju krvi. Daje elastičnost vezivnom tkivu, poboljšava cirkulaciju, obnavlja tkiva i oštećenu kožu. Najbogatiji izvori kalcijuma su: tamno zeleno lisnato povrće, školjke ostrige, mleko i mlečni proizvodi, voćni sokovi, bademi...

Nedostatak kalcijuma i magnezujuma često prati menopauzu i karakteristična je pojava kod starijih ljudi, naročito žena. Rezultat procesa demineralizacije kostiju može da bude pojava osteoporoze. Jedan od načina da se spreči i zaustavi ovaj proces je suplementacija kalcijumom i magnezijumom. Nedostatak kalcijuma može izazvati deformacije u kostima, preosetljivost na stres, sklonost ka upalama, grčeve u mišićima. U slučaju nedovoljnog unošenja, kalcijum se rastvara iz kostiju tj. dolazi do pojave demineralizacije kostiju. Kalcijum jača kosti, učestvuje u slanju poruke nervima za vršenje mišićnih kontrakcija, reguliše i mnoge druge veoma bitne funkcije u organizmu.

Blagodeti suplementa sa kombinacijom kalcijuma i magnezijuma su:

- obezbeđuje zdravlje kože i čvrstinu kostiju, zuba i noktiju
- održavanje zdrave funkcije krvnih sudova
- održava zdravu enzimsku aktivnost
- predstavlja jaku antioksidativnu zaštitu
- jača imunitet
- smanjuje pojavu grčava u mišićima
- ublažava simptome PMS-a
- koristan je dodatak kod terapije rahitisa
- ima ulogu u mišićnoj kontrakciji, održava ujednačen ritam srca

Kalcijum citrat je lakoapsorbujući i lakorastvorljiv helirani oblik kalcijuma i u kombinaciji sa magnezijumom ga preporučuju mnogi nutricionisti jer ga osetljive osobe lakše i brže vare i podnose i u manjoj meri izaziva konstipacije, koje neke vrste suplemenata kalcijuma kod preosetljivih organizama mogu da izazovu.

 

Aktivna komponenta:

1-3 tabl.

100 g

NRV*

Kalcijum (u obliku kalcijum-karbonata i kalcijum-citrata)

220-660 mg

11,1 g

27,5-82,5%

Magnezijum (u obliku magnezijum-citrata)

88-264 mg

4,4 g

23,5-70,4%

*NRV – nutritivna referentna vrednost.

 

Sastojci: magnezijum-citrat, kalcijum-karbonat, sredstva za povećanje zapremine (mikrokristalna celuloza, natrijum-karboksimetilceluloza), sredstva protiv zgrudvavanja (magnezijum-stearat, magnezijum-silikat), kalcijum-citrat.

 

Doziranje i način upotrebe: odrasli 1 tableta 3 puta dnevno.

 

Upozorenje: proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Ako dođe do neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvoda i konsultovati lekara.

 

Napomene: preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Ne koristiti ako je originalno pakovanje oštećeno.

 

Alergeni: proizvod može sadržati tragove MLEKA, JAJA, ŽITARICA, SOJE, LJUSKARA, RIBE, JEZGRASTOG VOĆA I KIKIRIKIJA.

 

Način čuvanja: čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperaturi do 25ºC. Držati van domašaja dece!

 

Zemlja porekla: Bugarska

 

Uvoznik: Lama d.o.o. Beograd

 

 

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške