You are here

High Potency Selenium

Proizdođač: 
Šifra:
1320
Ukratko:
Esencijalni mineral, čuvar zdravlja, lepote i mladosti u visoko-bioiskoristivom obliku... Saznaj više
790,00 RSD
490,00 RSD
300,00 RSD (38%)

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

High Potency Selenium

  • Štiti ćelije od oksidativnog stresa

  • Omogućava pravilan rad imunog sistema

  • Pomaže rad tiroidne žlezde

  • Pomaže u prevenciji kardiovaskularanih bolesti

  • U formi organskog jedinjenja

 

Selen je esencijalni mineral u tragovima, uključen u odbranu od toksičnih efekata slobodnih radikala, u regulaciju metabolizma hormona tiroidne žlezde i regulaciju redoks stanja u ćelijama. Ima vitalnu ulogu u ishrani i ljudi i životinja. Količina selena u hrani zavisi od njegove količine u zemljištu - različito je raspoređen u svetu, a u Srbiji je njegova količina u zemljištu smanjena, zbog čega se hranom dnevno unosi za oko 45% manje od preporučenog dnevnog unosa, te ga nutricionisti često preporučuju u obliku suplementa. Dobri izvori selena iz hrane su brazilski orasi, integralni pirinač, jaja, plodovi mora, pivski kvasac i pšenične klice.

Vitalikum High Potency Selenium sadrži 100µg organski vezanog, dobro iskoristljivog L-selenometionina po tableti, što je 182% preporučenog dnevnog unosa.

Selen je jedan je od najmoćnijih antioksidanasa tj. neutrališe dejstvo slobodnih radikala čime ublažava i usporava mnoge degenerativne procese u organizmu. Sprečava prerano starenje kože, mišića i mozga, učestvuje u prevenciji kardiovaskularnih bolesti i pojedinih vrsta karcinoma, pre svega prostate i debelog creva, omogućava asimilaciju vitamina C i E, a neophodan je i za normalno funkcionisanje tiroidne žlezde.

 

Sadržaj aktivnog sastojaka

100 g

1 tableta

%NRV

Selen

25 mg

100 µg

182

NRV – nutritivna referentna vrednost;

 

Sastojci: sredstva za povećanje zapremine – mikrokristalna celuloza, dikalcijum-fosfat; L-selenometionin; omotač [stabilizator – hidroksipropilmetilceluloza, humektant – glicerol, emulgator – hidroksipropilceluloza], sredstvo protiv zgrudvavanja – magnezijum-stearat.

 

Način upotrebe: konzumirati 1 tabletu dnevno.

 

Napomene: dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvati van domašaja dece.

 

Upozorenja: proizvod nije namenjen deci, trudnicama i dojiljama. Osobe koje imaju neko dijagnostikovano oboljenje i/ili koriste lekove, pre upotrebe se moraju posavetovati sa lekarom ili farmaceutom. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

 

Informacije o alergenima: proizvedeno u objektu u kome se prerađuju i GLUTEN, SOJA, MLEKO, RIBA, SUSAM, ŠKOLJKAŠI i ostali MEKUŠCI.

 

Način čuvanja: Proizvod čuvati dobro zatvoren, zaštićen od direktnog uticaja sunca, na sobnoj temperaturi.

 

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Vitalikum d.o.o. Futog

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške