You are here

Iron Caps

Proizdođač: 
Šifra:
664
Ukratko:
Za održavanje normalnog nivoa hemoglobina, bolje opšte zdravlje i brži napredak u treningu Saznaj više
990,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Iron Caps

  • obezbeđuje transport kiseonika u krvi do svih delova tela

  • formira hemoglobin

  • omogućava pravilno funkcionisanje jetre

  • jača imuni sistem

  • potpomaže borbu protiv slobodnih radikala

  • Samnjuje zamor

     

Gvožđe je najrasprostranjeniji metal na Zemlji i predstavlja esencijalni mineral za funkcionisanje većine organizama. Ono je sastavni deo mnogih proteina i enzima koji održavaju organizam u životu. Oko dve trećine ukupne količine telesnog gvožđa nalazi se hemoglobinu, proteinu u crvenim krvnim zrncima, koji snabdeva tkiva kiseonikom. Nalazi se i u mioglobinu, koji doprema kiseonik u mišiće, i u enzimima koji obezbeđuju ćelijsko disanje. Bez gvožđa njihova sinteza ne bi bila moguća. Bez gvožđa nije moguća ni sinteza ATP-a, osnovnog energetskog molekula, koji omogućava organizmu da normalno funkcioniše. Gvožđe se smatra jednim od najstarijih lekovitih sredstava jer učestvuje u procesu rasta i stvaranju otpornosti organizma od bolesti, sprečava pojavu anemije i vraća koži prirodnu boju i elastičnost. Gvožđe smanjuje zamor i obezbeđuje pravilan metabolizam vitamina B kompleksa, a najvažnija uloga mu je transport kiseonika kroz krvotok.

Žene gube dvostruko više gvožđa nego muškarci, pa ga češće nadoknađuju suplementima. Organizam koji pati od deficita gvožđa, pati ustvari od nedostatka kiseonika. Posledice nedostatka gvožđa su lako uočljive: umor, smanjenje radne sposobnosti, slabljenje imuniteta i dr. S druge strane, prevelike količine gvožđa mogu biti toksične i fatalne po život. Iako je apsorpcija gvožđa veća kad su telesne rezerve male, a smanjuje se kad su rezerve veće, suplemente gvožđa treba uzimati pažljivo i isključivo po preporuci lekara.

Organizam ne sintetiše gvožđe, već ga unosi hranom i suplementima. Najbolje se asimiluje organsko gvožđe u heliranom obliku, kod kojeg je molekul minerala okružen molekulima aminokiselina, pa nema prepreke u prolasku crevne barijere. Nasuprot tome, neorgansko gvožđe (ferosulfat) ima mali procenat resorpcije (oko 10%), a pritom uništava vitamin E i stvara probleme u digestivnom traktu. TWINLAB-ovo helirano organsko gvožđe (ferofumarat) ima visok procenat apsorpcije (preko 80%). Nedostatak gvožđa može da izazove sledeća oboljenja i stanja:

- hipohromnu anemiju
- atrofiju mišića i sluzokože
- nervozu, smanjenu pažnju i fokusiranost, koordinaciju i koncentraciju
- malokrvnost, neprirodnu boju kože, umor, malaksalost, opadanje kose
- slabljenje imuniteta

Resorpciju gvožđa pomažu: vitamin C, folna kiselina, B kompleks, bakar, kobalt i mangan, a smanjuju: tanini (kafa, čaj), fitati i fosfati (mleko, jaja, žitarice, kozervansi), herpes, reumatska i gljivična oboljenja. Višak gvožđa dovodi do hemohromatoze, taloženja u koži i unutrašnjim organima, jetri, pankreasu i testisima. Uzimanje gvožđa treba prekinuti kod bakterijskih infekcija, jer se bakterije brže razvijaju u prisustvu gvožđa.

Namena: Gvožđe doprinosi normalnom stvaranju crvenih krvnih ćelija, i hemoglobina, doprinosi normalnom transportu kiseonika u organizmu i normalnoj funkciji imunog sistema. Gvožđe ima ulogu u procesu deobe ćelija i doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti.

 

Aktivna komponenta

1 kapsula (0,26 g)

%PDU

Gvožđe (gvožđe(II)-fumarat)

18 mg

136%

 

Sastojci: Gvožđe (gvožđe(II)-fumarat), želatin, krompirov skrob, trigliceridi srednjeg lanca, zgušnjvač (unakrsno vezana natrijum-karboksimetilceluloza), sredstvo protiv zgrudvavanja (magnezijum stearat).

 

Doziranje i način upotrebe: odrasli 1 kapsula dnevno.

 

Napomena: Dodaci ishrani ne predstavljaju zamenu za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza.

 

Upozorenje: predoziranje proizvodima koji sadrže GVOŽĐE su glavni uzrok trovanja sa fatalnim ishodom kod dece mlađe od 6 godina. U slučaju predoziranja,odmah pozvati hitnu medicinsku pomoć i obratiti se lekaru. Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka. Trudnice i dojilje, kao i osobe sa nekim zdravstvenim problemom ili na terapiji lekovima treba da konsultuju lekara pre upotrebe ovog proizvoda. Ako dođe do neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvda i konsultovati lekara.

 

Alergeni: proizvod može sadržati tragove MLEKA, JAJA, SOJE, LJUSKARA, RIBE, JEZGRASTOG VOĆA I KIKIRIKIJA.

 

Način čuvanja: čuvati na suvom mestu na temperaturi izmenju 15 i 25°C, van domašaja dece! Ne koristiti ako je originalna folija pocepana.

 

Zemlja porekla: SAD

Uvoznik: Lama d.o.o. Beograd

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške