You are here

Magnesium

Proizdođač: 
Šifra:
166
Ukratko:
Magnezijum deluje povoljno u slučaju osteoporoze, aritmije, visokog krvnog pritiska, regulaciji glukoze u krvi, a koristi se I kod slučajeva preeklampsije (odlikuje se povišenim krvnim pritiskom, oticanjem ruku I nogu te proteinima u urinu). Saznaj više
100,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Magnesium

  • Dodatak ishrani na bazi magnezijuma, vitamina B1 i B6 i cinka

  • U formi magnezijum-citrata

  • Doprinosi održavanju normalne funkcije mišića

  • Doprinosi normalnom metabolizmu stvaranje energije u ćeliji

 

Magnezijum je jedan od najvažnijih minerala u ljudskom organizmu. Ovaj esencijalni mineral učestvuje u više od 300 metaboličkih reakcija (stvaranje energije u ćeliji, sinteze nukleinskih kiselina i proteina, mišićne kontrakcije, održavanje električne stabilnosti ćelija i integriteta membrane, provodljivost nerava, regulaciju tonusa krvnih sudova...). Biološki je tesno povezan sa kalcijumom sa kojim deluje sinergistički kod stavaranja ATP-a, veoma značajnog za energiju pri intenzivnim i kratkotrajnim aktivnostima.

Brojna su stanja koja nastupaju u slučaju deficita magnezijuma: anoreksija, muka I povraćanje, dijareja, grčevi, drhtanje, peckanje, srčana aritmija, povišen krvni protisak, grčevi krvnih sudova..., a nedostatak može da se javi u slučaju dijabetesa, smanjene apsorpcije hranljivih materija, alkoholizma, hipertireoizma... Magnezijum deluje povoljno u slučaju osteoporoze, aritmije, visokog krvnog pritiska, regulaciji glukoze u krvi, a koristi se I kod slučajeva preeklampsije (odlikuje se povišenim krvnim pritiskom, oticanjem ruku I nogu te proteinima u urinu).

Avitaminoza vitaminom B1 se odlikuje izraženom slabošću organizma. Oko 50% ovog vitamina se nalazi u skeletnim mišićima, a ima antioksidativno dejstvo. Deluje kao detoksifikator, a smatra se i ergogenim sredstvom (poboljšava sportske performanse).

Piridoksin-hidrohlorid se smatra 100%-tnim bioraspoloživim oblikom vitamina B6 koji ima antineurotoksično delovanje, deluje antikancerogeno i povoljno po imuni sistem.

Cink ima nebrojano mnogo značajnih bioloških funkcija jer ulazi u sastav enzima uključenih u metabolizam nukleinskih kiselina, proteina, masti i ugljenih hidrata, u procesu stvaranja energije i mnogim drugim procesima u organizmu. Neophodan je za rast i razvoj, polno sazrevanje, prilagođavanje oka na tamu, regulaciju nivoa insulina, imunološku aktivnost, antioksidativno delovanje...

Active magnezijum sadrži magnezijum u formi citrata, organskoj formi koja se veoma dobro apsorbuje u našem organizmu. U kombinaciji sa vitaminima B1 i B6 i cinkom čini podršku imunom sistemu i doprinosi oporavku.

 

Nutritivna vrednost proizvoda

100 ml

25 ml

Energija

121 kJ (29kcal)

30 kJ (7kcal)

Proteini

<0,1g

<0,01g

Ugljeni hidrati

7g

1,8g

Masti

<0,1g

<0,01g

 

 

Sastojci:

 

Sadržaj aktivnih sastojaka

100 ml

25 ml

%PDU

Magnezijum (magnezijum-citrat)

1666 mg

250 mg

67

Cink (cink-citrat 3-hidrat)

16,6 mg

2,5 mg

25

Vitamin B6 (piridoksin-hidrohlorid)

9,33 mg

1,4 mg

100

Vitamin B1 (tiamin-hidrohlorid)

7,33 mg

1,1 mg

100

PDU=Preporučen dnevni unos

 

Ostali sastojci: prečišćena voda, regulatori kiselosti – limunska i mlečna kiselina, konzervans: kalijum-sorbat, aroma, zaslađivači – acesulfam K, sukraloza i natrijum-ciklamat.

 

Način upotrebe: Popiti jednu bočicu (25 ml) preparata dnevno. Pre upotrebe dobro promućkati.

 

Upozorenje: Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama, kao ni osobama osetljivim na neki od sastojaka. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

 

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu ishranu. Čuvati van domašaja dece.

 

Način čuvanja: Čuvati na sobnoj temperaturi. Ne izlagati sunčevoj svetlosti.

 

Zemlja porekla: Nemačka

Uvoznik: Pansport d.o.o. Veternik

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške