You are here

Magnesium Caps

Proizdođač: 
Šifra:
20
Ukratko:
Suplement na bazi magnezijuma koji doprinosi energetskom metabolizmu, normalnoj funkciji nadražljivih tkiva – nervi, mišići, srce, borac protiv grčeva, smanjuje umor, povećava izdržljivost, normalna mineralizacija kostiju. Saznaj više
1.390,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
6
Prosek: 6 (1 glas)

Magnesium Caps

 

Suplement na bazi magnezijuma koji doprinosi energetskom metabolizmu, normalnoj funkciji nadražljivih tkiva – nervi, mišići, srce, borac protiv grčeva, smanjuje umor, povećava izdržljivost, normalna mineralizacija kostiju.

 

  • Svrsishodniji energetski metabolizam

  • Normalna funkcija nadržaljivih tkiva – nervi, mišići, srce

  • Univerzalni borac protiv grčeva

  • Smanjuje umor, povećava izdržljivost

  • Neophodan na normalnu mineralizaciju kostiju

 

Magnezijum je jedan od ključnih minerala u proizvodnji energije i aktivnosti „nadražljivih tkiva“. Zajedno sa fosforom učestvuje u stvaranju ATP-a (adenozin-trifosfat: osnovna energetska moneta na ćelijskom nivou), transformaciji energije dobijene metabolisanjem glukoze... Značajan je u sintezi RNK i DNK (nukleinske kiseline), kao i u prenošenju nadražaja duž nervnih ćelija. Neophodan je za normalan rad srca, tj. u prenošenju srčanih impulsa duž sprovodnog sistema srca; za odigravanje normalne mišićne kontrakcije i očuvanje nesmetanog funkcionisanja neuro-mišićne spojnice... Učestvuje u regulaciji tonusa zida krvnih sudova i krvnog pritiska. Bitan je za normalnu mineralizaciju kostiju, kao i glikoregulaciju...

Najbogatiji izvori magnezijuma su integralne žitarice, mahunarke (grašak, pasulj, sočivo), indijski-orah, kao i ostali jezgrasti plodovi (badem, orasi, kikiriki, brazilski orah), kao i semenke bundeve i susam. Magnezijum je osnova molekula hlorofila preko kog biljke obavljaju proces fotosinteze, pa je samim tim zeleno lisnato povrće poput spanaća i brokolija odličan izvor magnezijuma.

Voće, meso, riba, kao i mleko i mlečni proizvodi nisu tako bogat izvor magnezijuma kao što se veruje. Magnezijum je veoma rastvorljiv mineral, tako da se kuvanjem gubi njegov veliki procenat. Inače, „rafinacijom“ pšeničnog brašna se gubi najveći deo magnezijuma, zato se akcenat stavlja na intergralne varijante brašna...

Brojna istraživanja pokazuju da veliki procenat stanovništva u razvijenim zemljama ne unosi dovoljne količine magnezijuma ishranom, to se odnosi i na sportiste koji su najosetljiviji i na minimalne oblike deficita magnezijuma, što se svakako negativno odražava na sportski učinak.

Nedostatak magnezijuma se odlikuje pojavom mišićne slabosti, vrtoglavice, grčeva (mišićni krapmi), poremećajem srčanog rada (aritmije) i pojavom hipoglikemije, depresije, umora, tako da dodaci ishrani na bazi magnezijuma postaju neminovnost.

Utvrđeno je da:

  • dodaci ishrani na bazi magnezijuma poboljšavaju toleranciju na fizičku aktivnost u slučaju da se niste dovoljno naspavali, a trening se mora odraditi.

  • dodaci ishrani na bazi magnezijuma doprinose stabilnoj kardiovaskularnoj funkciji tokom treninga, „anti-aritmogeno dejstvo“.

 

Aktivna komponenta

1 kaps (0,95 g)

%PDU

Magnezijum (magnezijum-oksid)

400 mg

107%

 

Sastojci: Magnezijum (magnezijum-oksid), želatin, krompirov skrob, sredstvo protiv zgrudvavanja (magnezijum-silikat), trigliceridi srednjeg lanca, stabilizator (unakrsno vezana natrijum-karboksimetilceluloza), sredstvo protiv zgrudvavanja (silicijum-dioksid).

 

Doziranje i način upotrebe: Deca starija od 14 godina i odrasli: 1 kapsula dnevno.

 

Upozorenje: proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka. Proizvod nije namenjen osobama mlađim od 14 godina, trudnicama i dojiljama. Osobe sa nekim zdravstvenim problemom ili na terapiji lekovima treba da konsultuju lekara pre upotrebe ovog proizvoda. Ako dođe do neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvoda i konsultovati lekara.

 

Napomene: dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza!

 

Alergeni: proizvod može sadržati tragove MLEKA, JAJA, SOJE, LJUSKARA, RIBE, JEZGRASTOG VOĆA I KIKIRIKIJA.

 

Način čuvanja: čuvati dobro zatvoreno u originalnoj ambalaži na temperaturi 15-25°C. Proizvod čuvati zaštićen od toplote, vlage i direktne sunčeve svetlosti. Povećana vlažnost može uticati na promenu boje. Ne koristiti ukoliko je zaštitni poklopac polomljen ili nedostaje. Proizvod ne koristiti duže od 6 meseci nakon otvaranja. Čuvati van domašaja dece.

 

Zemlja porekla: SAD

Uvoznik: Lama d.o.o. Beograd

 

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške