You are here

Magnesium Caps

Šifra:
20
Ukratko:
Suplement na bazi magnezijuma koji doprinosi energetskom metabolizmu, normalnoj funkciji nadražljivih tkiva – nervi, mišići, srce, borac protiv grčeva, smanjuje umor, povećava izdržljivost, normalna mineralizacija kostiju. Saznaj više
1.240,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Magnesium Caps

Suplement na bazi magnezijuma koji doprinosi energetskom metabolizmu, normalnoj funkciji nadražljivih tkiva – nervi, mišići, srce, borac protiv grčeva, smanjuje umor, povećava izdržljivost, normalna mineralizacija kostiju.

  • Svrsishodniji energetski metabolizam
  • Normalna funkcija nadržaljivih tkiva – nervi, mišići, srce
  • Univerzalni borac protiv grčeva
  • Smanjuje umor, povećava izdržljivost
  • Neophodan na normalnu mineralizaciju kostiju

Magnezijum je jedan od ključnih minerala u proizvodnji energije i aktivnosti „nadražljivih tkiva“. Zajedno sa fosforom učestvuje u stvaranju ATP-a (adenozin-trifosfat: osnovna energetska moneta na ćelijskom nivou), transformaciji energije dobijene metabolisanjem glukoze...značajan je u sintezi RNK i DNK (nukleinske kiseline), kao i u prenošenju nadražaja duž nervnih ćelija. Neophodan je za normalan rad srca, tj. u prenošenju srčanih impulsa duž sprovodnog sistema srca; za odigravanje normalne mišićne kontrakcije i očuvanje nesmetanog funkcionisanja neuro-mišićne spojnice...Učestvuje u regulaciji tonusa zida krvnih sudova i krvnog pritiska. Bitan je za normalnu mineralizaciju kostiju, kao i glikoregulaciju...

Najbogatiji izvori magnezijuma su integralne žitarice, mahunarke (grašak, pasulj, sočivo), indijski-orah, kao i ostali jezgrasti plodovi (badem, orasi, kiki-riki, brazilski orah), kao i semenke bundeve i susam .Magnezijum je osnova molekula hlorofila preko kog biljke obavljaju proces foto-sinteze, pa je samim tim zeleno lisnato povrće poput spanaća i brokolija odličan izvor magnezijuma.

Voće, meso, riba, kao i mleko i mlečni proizvodi nisu tako bogat izvor magnezijuma kao što se veruje. Magnezijum je veoma rastvorljiv mineral, tako da se kuvanjem gubi njegov veliki procenat. Inače, „rafinacijom“ pšeničnog brašna se gubi najveći deo magnezijuma....zato se akcenat stavlja na intergralne varijante brašna...

Brojna istraživanja pokazuju da veliki procenat stanovništva u razvijenim zemljama ne unosi dovoljne količine magnezijuma ishranom, to se odnosi i na sportiste koji su najosetljiviji i na minimalne oblike deficita magnezijuma, što se svakako negativno odražava na sportski učinak.

Nedostatak magnezijuma se odlikuje pojavom mišićne slabosti, vrtoglavice, grčeva (mišićni krapmi), poremećajem srčanog rada (aritmije) i pojavom hipoglikemije, depresije, umora, tako da dodaci ishrani na bazi magnezijuma postaju neminovnost.

Utvrđeno je da:

  • dodaci ishrani na bazi magnezijuma poboljšavaju toleranciju na fizičku aktivnost u slučaju da se niste dovoljno naspavali, a trening se mora odraditi.
  • dodaci ishrani na bazi magnezijuma doprinose stabilnoj kardiovaskularnoj funkciji tokom treninga, „anti-aritmogeno dejstvo“.

Preporučena dnevna doza magnezijuma za žene iznosi oko 320 mg, dok za muškarce iznosi oko 420 mg.

Nutritivna deklaracija:

 

1 kaps.( 0,95 g)

100g

% PDU

Proteini

90mg

9,5 g

 

Ugljeni hidrati

125mg

13g

 

Masti

30mg

3g

 

Energetska vrednost

1 kCal / 4,2 kJ

105kCal / 442 kJ

 

 

 

 

 

Aktivna komponenta

 

 

 

Magnezijum-oksid

400 mg

42,1

100%

*preporučeni dnevni unos nije utvrđen

Ostali sastojci: želatin, skrob od krompira, magnezijum-silikat, trigliceridi srednjeg lanca, kroskarmelozni natrijum, silicijum, magnezijum aspartat, stabilizator (unakrsno vezana natrijum-karboksimetilceluloza)

Način upotrebe: odrasli 1 kapsula dnevno

Upozorenje: Preparat nije namenjen deci mlađoj od 14 godina, trudnicama, dojiljama, kao i osobama osetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Osobe na terapiji lekovima treba da konsultuju lekara pre upotrebe ovog proizvoda. Ako dođe do neželjenih reakcija , odmah prekinuti uzimanje i konsultovati lekara.

Alergeni: Bez alergena kao što su kukuruz, soja, kvasac, pirinač, ječam, pšenica, laktoza (mlečni šećer), sve vrste mleka, citrusi, riba i proizvodi od jaja!

Bez veštačkih aroma, šećera, soli, veštačkih zaslađivača, konzervanasa ili salicilata!

Način čuvanja: Čuvati na suvom mestu između 15 i 25 stepeni van domašaja dece. Ne koristiti ako je originalna folija pocepana.

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške