You are here

Magnesium + Chelate

Proizdođač: 
Šifra:
1093
Ukratko:
250 mg magnezijuma po kapsuli, helirani oblik minerala olakšava absorpciju i iskorišćenje u organizmu   Saznaj više
1.120,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Magnesium + Chelate

 

  • 250 mg magnezijuma u dnevnoj dozi

  • Organsko jedinjenje kao izvor magnezijuma

  • Formula koja omogućava bolje iskorišćenje u organizmu

 

Magnezijum je vitalni mineral za ljudsko telo. Slično kalijumu, prisutan je u svim ćelijama našeg tela i učestvije u preko 300 biohemijskih procesa u organizmu. Kako magnezijum ne može biti zamenjen ni jednim drugim mineralom, a naše telo nije sposobno da ga proizvede, moramo obratiti pažnju na to da li ga unosimo u dovoljnoj količini.

Magnezijum je uključen u nervne, skeletne, mišićne i srčane funkcije. Doprinosi održavanju normalnih kostiju i zuba, normalnoj mišićnoj funkciji, normalnom metabolizmu stvaranja energije, doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti i održavanju normalne funkcije nerava. Pomaže izgradnju kostiju i održava zube zdravim. Važan je element prilikom usvajanja proteina.

Magnezijum+Helat kompanije BioTechUSA u svom sastavu pored magnezijum-oksida, uobičajenog oblika magnezijuma u suplementima sadrži i magnezijum-bisglicinat, helirani, organski oblik ovog minerala. Magnezijum-bisglicinat predstavlja organsko-hemijsku kombinaciju elementarnog magnezijuma i amino-kiseline glicina. Ovaj oblik magnezijuma ima odličnu bio-absorpciju u organizmu i posebno je pogodan za postizanje mentalne relaksacije i smanjenja hronične boli i mišićne napetosti.

Namena: Magnezijum doprinosi održavanju normalnih kostiju i zuba, normalnoj funkciji mišića, normalnom energetskom metabolizmu, doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti i normalnom funkcionisanju nervnog sistema.

 

Sadržaj aktivne komponente

U dnevnoj dozi (1 kaspula)

%NRV*

Magnezijum (u obliku magnezijum-oksida i magnezijum-bisglicinata)

250 mg

66,67%

*NRV = nutritivna referentna vrednost

 

Sastojci: sredstvo za povećanje zapremine: kalcijum-fosfati; magnezijum-oksid; omotač kapsule [želatin, sredstvo za glaziranje: šelak, boje: gvožđe oksidi i hidroksidi, regulatori kiselosti: amonijum-hidroksid, kalijum-hidroksid]; magnezijum-bisglicinat; sredstva protiv zgrudvavanja: magnezijumove soli masnh kiselina, silicijum dioksid.

 

Način upotrebe: 1 kapsula dnevno uz veliku čašu vode.

 

Informacije o alergenima: Proizvod je proizveden u pogonu gde se prerađuju i MLEKO, JAJA, GLUTEN, SOJA, LJUSKARI, SUMPOR-DIOKSID i JEZGRASTO VOĆE.

 

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

 

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara/farmaceuta.

 

Način čuvanja: Čuvati u dobroj zatvorenoj boci, na suvom i tamnom mestu. Čuvati van domašaja dece.

 

Zemlja porekla: Mađarska

Uvoznik: Vitalikum d.o.o. Futog

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške