You are here

Trace Mineral Matrix

Proizdođač: 
Šifra:
1638
Ukratko:
Moćni minerali i minerai u tragovima za vitalnost i dobro funkcionisanje svih procesa u organizmu...   Saznaj više
2.490,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Trace Mineral Matrix

  • Preko 70 potpuno prirodnih minerala u jonskom obliku

  • Poreklom iz Velikog slanog jezera u Juti, SAD

  • Esencijalni mikro nutrijenti za dobro zdravlje i vitalnost

  • Tečna, solubilna i PH balansirajuća formula

  • Pakovanje 59ml - 24 serviranja

 

Minerali su neorganski hemijski elementi. Od 103 koliko je za sada poznato, čak 80 njih nalazi se u našem organizmu. Klasična definicija minerala koji ulaze u sastav našeg organizma je da su to su elementi koje se u organizmu nalaze u vrlo malim količinama, neki gotovo u tragovima (po tome su i dobili naziv - "elementi u tragovima"), ali su neophodni za normalno odvijanje svih procesa u organizmu (metabolizma). Minerali su nosioci životnih funkcija organizma, jer su u sastavu enzima bez kojih nema neophodnih biohemijskih procesa. Dovoljno je reći da su minerali za enzime (naše katalizatore) isto što i kiseonik za disanje čoveka. Njihov se nedostatak u ishrani manifestuje celim nizom naizgled beznačajnih oštećenja, ali na kraju ipak ozbiljnih, pa čak i smrtonosnih. Neki naučnici smatraju da su minerali važniji od vitamina, jer se u živom organizmu gotovo nikako ne mogu stvoriti. Minerali u organizmu formiraju koštano tkivo, zube, gleđ, učestvuju u sintezi lipida, ugljenih hidrata, proteina, procesima rasta, proizvodnji energije, aktiviraju enzimske sisteme, osiguravaju provodljivost nerava, kontrolišu ritam kontrakcija mišića i srca, regulišu ravnotežu vode i elektrolita, ćelijsko disanje i acido-baznu ravnotežu.

 

Da bi naš organizam ostao vitalan i zdrav, moramo ih unositi putem hrane, vode ili dodataka ishrani. Minerale, neophodne za normalno funkcionisanje organizma dobijamo iz hrane. Tako je to priroda "zamislila". Međutim svi smo svesni da je u moderno vreme zemljište, a samim tim i hrana, osiromašeno modernim načinima obrađivanja, zagađenjem i drugim faktorima koje je donelo savremeno doba. Sve to je dovelo do toga da se esencijalni minerali koji su ključni za održanje dobrog zdravlja, balansa i vitalnosti sve manje nalaze u hrani i piću koje svakodnevno konzumiramo.

Tu na scenu stupaju dodaci ishrani kojima možemo dopuniti našu dijetu neophodnim nutrijentima.

Trace Mineral Matrix je potpuno prirodan, koncentrovani kompleks punog spektra, prirodno prisutnih minerala u tragovima u jonskom obliku dobijen procesom koncentrisanja vode iz Velikog slanog jezera u Juti, SAD. Proizvod sadrži preko 70 minerala koji se nalaze u prirodi i to u jonskom, bioraspoloživom obliku.

 

Samo nekoliko kapi dnevno dodato vašem omiljenom napitku vratiće mikro minerale u vašu ishranu.

 

Namena proizvoda: Tečni dodatak ishrani sa prirodno sadržanim jonima minerala.

Sadržaj aktivnog sastojka

U dnevnoj dozi

(40 kapi)

Hlorid

650 mg (81% NRV*)

Magnezijum

250 mg (66% NRV*)

Sulfat

40 mg**

Litijum

1,5 mg**

Bor

1 mg**

*NRV=nutritivna referentna vrednost; **=NRV nije ustanovljena

 

Sastojci: koncentrovana voda iz Velikog slanog jezera u Juti, SAD.

Način primene: Konzumirati 40 kapi (½ kafene kašičice) dnevno. Režim započeti sa 10 kapi, a zatim povećavati dnevnu dozu svakog sledećeg dana za 10 kapi dok se ne dostigne 40 kapi. Preporučljivo je mešati sa sokom ili hranom podeljeno u nekoliko manjih porcija tokom dana. Za re-mineralizaciju destilovane vode, reverznom osmozom ili na drugi način prečišćene vode, dodati 5-10 kapi po litru. Može doći do kristalizacije, ali to ne utiče na kvalitet proizvoda.

Informacije o alergenima: Bez alergena.

Upozorenja: Proizvod nije namenjen osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara/farmaceuta.

Način čuvanja: Proizvod čuvati dobro zatvoren, na sobnoj temperaturi. Čuvati van domašaja dece.

Zemlja porekla: SAD

Uvoznik: Vitalikum d.o.o. Futog

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške