You are here

Zinc Caps

Proizdođač: 
Šifra:
1285
Ukratko:
Mineral za podršku zdravlju i celokupnom funkcionisanju organizma, u formi dobroapsorbujućih organskih soli.... Saznaj više
1.280,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Zinc Caps

 

  • 150% preporučenog unosa u jednoj kapsuli

  • Organske soli cinka velike bioraspoloživost

  • Mineral za zdrav život

 

 

Svi smo već upoznati za ogromnim značajem cinka za zdravlje. Cink je mineral u tragovima tj. u organizmu se nalazi u maloj količini ali je neophodan za normalno funkcionisanje organizma.

Cink učestvuje u gotovo svim biološkim procesima, jer predstavlja kofaktor za  preko 300 enzima koji kontrolišu vitalne procese. Bez cinka organizam ne može da se brani, on učestvuje u sintezi DNK, u proizvodnji spermatozoida, antioksidativnom delovanju pa štiti telo od slobodnih radikala, pospešuje zdravlje kostiju i zuba i smanjuje rizik od raznih degenerativnih promena.

Cink utiče da koža, nokti i kosa budu lepi i zdravi, poboljšava intelektualne sposobnosti poput pamćenja, rasuđivanja i razmišljanja. Pomaže organizmu da se nosi sa stresom, smanjuje učestale infekcije i efikasan je u borbi protiv dijareje, pa se zato dodaje u probiotike. Cink je važan i u prevenciji karcinoma prostate, pa se muškarcima nakon 50. godine preporučuje svakodnevno uzimanje suplemenata cinka. Igra veliku ulogu i u starosti, jer poboljšava imunitet, utiče na regulaciju nivoa šećera u krvi, pa tako bitno utiče na zdravlje, kvalitet i dužinu života.

Sportisti imaju povećane potrebe za cinkom zbog znojenja, pri kojem se cink gubi, pa ne može da odigra ulogu u sintezi testosterona, koji je neophodan za rast mišićne mase

 

U nedostatku cinka može doći do zakasnelog razvoja, smanjenog apetita, gubitka čula ukusa i mirisa, mentalne letargije, sporog zarastanja rana, sklonosti infekcijama, opadanju kose, smanjenju broja spermatozoida, smanjenju seksualnog nagona. Osobe koje ne konzumiraju proizvode životinjskog porekla, cink unose putem semena bundeve, nepoliranog zrna žitarica, graška, boranije.

 

Od 2002. godine Svetska zdravstvena organizacija (SZO) u zemljama u razvoju sprovodi program suplementacije cinkom, jer je nedostatak ovog minerala svrstan na peto mesto uzročnika nastanka raznih bolesti.

 

U Twinlab Zinc Caps suplementu cink se nalazi u formi organskih jedinjenja, cink-glukonata i cink-pikolinata, koji se u organizmu dobro apsorbuju tj. imaju veliku bioraspoloživost.

 

 

Aktivna komponenta

1 kapsula

%PDU

Cink

15 mg

150%

*PDU – preporučeni dnevni unos.

Sastojci: cink-glukonat dihidrat, želatin, cink-pikolinat, trigliceridi srednjeg lanca, sredstvo protiv zgrudvavanja (magnezijum-stearat)

 

Doziranje i način upotrebe: 1 kapsula dnevno.

 

Upozorenje: proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka. Proizvod nije namenjen osobama mlađim od 18 godina, trudnicama i dojiljama. Osobe sa nekim zdravstvenim problemom ili na terapiji lekovima treba da konsultuju lekara pre upotrebe ovog proizvoda. Ako dođe do neželjenih reakcija, odmah prekinuti uzimanje proizvoda i konsultovati lekara.

 

Napomene: dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza!

 

Alergeni: proizvod može sadržati tragove MLEKA, JAJA, SOJE, LJUSKARA, RIBE, JEZGRASTOG VOĆA I KIKIRIKIJA.

 

Način čuvanja: čuvati dobro zatvoreno u originalnoj ambalaži na temperaturi 15-25°C. Proizvod čuvati zaštićen od toplote, vlage i direktne sunčeve svetlosti. Ne koristiti ukoliko je zaštitni poklopac polomljen ili nedostaje. Proizvod ne koristiti duže od 6 meseci nakon otvaranja. Čuvati van domašaja dece.

 

Zemlja porekla: SAD

 

Uvoznik: Lama d.o.o. Beograd

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške