You are here

Zinc + Chelate

Proizdođač: 
Šifra:
1271
Ukratko:
Helirani oblik cinka (cink-bisglicinat) i cink-oksid zajedno u borbi za bolji imunitet i dobro zdravlje... Saznaj više
890,00 RSD

Možete poručiti i telefonom od 8-16h

021/820-555 062/111-0-999
0
Ocena

Zinc + Chelate

  • 12,5 mg cinka u dnevnoj dozi

  • Helirani oblik za bolju apsopciju

  • Za dobar imunitet, zdravlje i lepotu

 

 

Kao esencijalni mineral, cink je izuzetno značajan za funkcionisanje organizam jer učestvuje u gotovo svim biološkim procesima kao kofaktor za  preko 300 enzima koji kontrolišu vitalne procese. Bez cinka organizam ne može da se brani, on učestvuje u sintezi DNK, u proizvodnji spermatozoida, štiti telo od slobodnih radikala, pospešuje zdravlje kostiju i zuba i smanjuje rizik od raznih degenerativnih promena

 

Cink je neophodan za rast i razvoj, za funkcionisanje imunog sistema, pomaže u bržem zarastanju rana, smanjuje rezistenciju na insulin, sprečava uvećanje prostate, utiče na stvaranje spermatozoida, koristi se u tretmanu impotencije i steriliteta, utiče na stvaranje testosterona, vraća mentalnu svežinu, za otklanjanje belih pega na noktima, kod akni, kod gubitka osećaja ukusa. Cink se koristi u prevenciji prehlada i gripa ili kod hroničnih infekcija, jer podstiče imuni sistem i ima antioksidativnu ulogu. Cink ili seme bundeve koje je bogato cinkom često ulaze u sastav preparata za uvećanu prostatu. Takođe je bitan za rast i razvoj novorođenčadi.

U proizvodu BiotechUSA Zinc+Chelate cink se nalazi u dva oblika, cink-oksid i helirani oblik- cink-bisglicinat, maksimalno apsorbujuća forma čime se postiže visoka bio-raspoloživost.

 

Sadržaj aktivnog sastojka

U dnevnoj dozi (½ tablete)

%PDU*

Cink (cink-oksid i cink-bisglicinat)

12,5 mg

125%

*PDU = preporučeni dnevni unos

 

Sastojci: sredstvo za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza, omotač [stabilizatori (polivinil alkohol polietilenglikol-graft kopolimer, polivinil alkohol), sredstva protiv zgrudvavanja (talk, mono- i digliceridi masnih kiselina)], cink-oksid, cink-bisglicinat, sredstva protiv zgrudvavanja: magnezijumove soli masnih kiselina, silicijum-dioksid.

 

Način primene: Popiti ½ tablete dnevno pre obroka uz čašu vode.

 

Informacije o alergenima: proizvedeno u objektu u kome se prerađuju MLEKO, JAJA, GLUTEN, SOJA, SUMPOR DIOKSID, ŠKOLJKAŠI i ostali MEKUŠCI i JEZGRASTO VOĆE.

 

Upozorenja: Ne preporučuje se osobama osetljivim na bilo koji od sastojaka proizvoda. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

 

Napomene: Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu, uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Pre upotrebe konsultovati lekara ili farmaceuta.

 

Način čuvanja: Čuvati u dobro zatvorenoj ambalaži, na hladnom i suvom mestu. Nakon otvaranja ne uklanjati kesicu adsorbera vlage. Čuvati van domašaja dece.

 

 

Slični proizvodi

Upozorenje

Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cene

Cene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cene se mogu promeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške